Tyypit kuuntelutaito With Esimerkkejä

Posted on

Tyypit kuuntelutaito With Esimerkkejä

Oletko hyvä kuuntelija? Tämä on erittäin arvostettu pehmeä taito haetaan kaikkien työnantajien. Loppujen lopuksi ihmiset tämä kyky todennäköisemmin ymmärtää tehtäviä ja hankkeita, rakentaa vahvat suhteet työtovereihin, ja myös pystyä ratkaisemaan ongelmia ja ratkaista konflikteja.

Työnantajat etsivät voit osoittaa kuuntelutaitojasi aikana työhaastatteluun. Lue, miksi hyvä kuuntelu taidot ovat elintärkeitä työpaikalla. Plus, miten rakentaa tätä taitoa – yhdessä huonoja tapoja välttää.

Kuuntelutoimintoon Process

Kuunteleminen sisällä työn ohella on prosessi, johon ymmärtämään tarpeet, vaatimukset ja mieltymysten sidosryhmien suoran vuorovaikutuksen välityksellä. Sidosryhmäanalyysin voisi olla ketään pomosi, asiakas, asiakas, työkaveri, alisteinen, ylimmän johdon, hallituksen jäsen, haastattelija tai työnhakijan.

On kaksi osaa kuunnella aktiivisesti menestyksellisesti työpaikalla: huomiota ja pohdintaa.

 • Tarkkaavainen kuuntelu  liittyy tilalla katsekontakti, nyökkää, joilla on hyvä ryhti, ja peilaus puhujan elekieltä osoittaa aitoa kiinnostusta, mitä he sanovat. Näiden lisäksi sanallinen vihjeet sinun täytyy myös sallia puhujaa päättämään heidän ajatus kokonaisuudessaan.
 • Heijastus  on toistuva ja siteeraten, mitä puhuja on sanonut osoittaa, että olet todella ymmärtää, mitä he kertovat sinulle.

Millainen on hyvä kuuntelija

Hyviä kuuntelijoita aina pyrkiä täysin ymmärrä, mitä muut haluavat kommunikoida, varsinkin kun kirjelmä epäselvä. Kuunteleminen vaatii pyrkimys purkaa ja tulkita sanallista viestit ja sanallinen vihjeet (esimerkiksi äänensävy, ilmeet, fyysinen ryhti).

Suuri kuuntelijat osoittavat myös uteliaisuuden ja kysyä paljon kysymyksiä. Tee tämä ja saatte suuren vaikutuksen.

Kautta kehon kieli ja muut vihjeet tehokkaita kuuntelijoita hienovaraisesti toimitettava puhuja, että he kuuntelevat. Lisäksi he kannustavat ja tervetuloa ajatuksia, mielipiteitä ja tunteista.

Yksi tapa osoittaa kuuntelutaitojasi on antaa haastattelija täydentää kunkin kysymykseen sekä selvitys ennen vastaamisen. Älä keskeytä ja olla varma, että vastausten aidosti vastata kysymykseen. Muista, että se on täysin kunnossa ottamaan hetken kehystää oikea vastaus. Näin osoittaa, että olet täysin imeytynyt puhujan sanat ja ovat huomaavaisia ​​tarpeeksi muotoilemaan paras vastaus.

Mikä tekee Bad Kuuntelija

Keskeyttäminen toinen osapuoli osoittaa, että kuuntelutaitojasi ovat kehittymättömät. Samoin vastaaminen tavalla, joka ei vastaa kysymykseen heijastaa huonosti kuuntelutaitojasi etenkin työhaastattelussa.

Puhuminen liikaa on myös ongelmallista, kun asianmukaisesta keskusteluja olisi tasapainoinen, jossa osapuolet saavat yhtä paljon aikaa puhua. Monopolisoimalla keskustelun estävä kuuntelu ja toisen osapuolen välillä täysin ilmentäviä mitä he haluavat sanoa. Lopulta tämä johtaa Teetkö huonon kuvan.

Katse hajamielinen on myös laatu huono kuuntelija. Jotka voivat olla mitä tahansa välttää katsekontaktia tarkkailun puhelimeen tai katsella, kun joku muu puhuu.

Esimerkkejä Tehokas kuunteleminen

 • Työnhakijaa jakaa hänen ymmärrystä epäselvän kysymyksen haastattelussa kysytään, hän on se oikea.
 • Haastattelija huomaa, että ehdokas ei näytä häntä silmiin, kun se väittää keskeinen vahvuus.
 • Asiakaspalvelun työntekijä toistaa mesenaattien ongelma tai valituksen takaisin hänen vakuuttaa hänelle, että hän on kuultu.
 • Ohjaaja nyökkää ja sanoo: “Kuulen,” kannustaa asiakasta jatkamaan puhua heidän traumaattinen kokemus.
 • Kokous mahdollistaja kannustaa pidättyväinen ryhmän jäsen jakaa hänen näkemyksensä siitä ehdotuksen.
 • Haastattelija kysyy jatkokysymys saada lisäselvityksiä miten ehdokas on sovellettu kriittinen taito menneessä työtä.
 • Johtaja on yhteenveto hänen joukkue on sanonut aikana henkilökunnan kokouksessa ja pyytää heitä, jos hän on kuullut asioita oikein.
 • Lopussa tulosten arvioinnin, työntekijä oikaisee erityiskysymyksistä, joita hänen ohjaaja kysyy hän parantaa.
 • Asiakastietokoneessa kokouksessa, myyjä kysyy avoin kysymys, kuten: “Miten voin palvella sinua paremmin?” ja rohkaisee virkaveljensä ilmaista huolia kokonaan.
 • Sairaanhoitaja kertoo potilaalle, että hän on tietoinen siitä, miten peloissaan he ovat näiden tulevasta leikkauksesta ja sanoo olevansa siellä hänen.
 • Työntekijä maksaa suurta huomiota puhujana harjoituksen ja pyytää tarkentavia kysymyksiä siitä tietoa he saavat.

Arvokkaampaa työyhteisötaidot

Joilla on voimakas kuuntelutaito on välttämätöntä kaikilla organisaatiotasolla ja parantaa omaa mahdollisuuksia tulevaisuuden tarjouksia. Saattaa kuitenkin olla joitakin pehmeitä ja kovia taitoja, jotka ovat arvokkaampia kuin toiset, riippuen uran alalla. Sen määrittämiseksi, jossa luetellaan taitojen korostamalla ansioluettelosi ja haastattelun, vilkaista ammattitaidoilla lueteltu työtä.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *