Tips til at skrive din første Genoptag

Posted on

Tips til at skrive din første Genoptag

Hvis du er bekymret om at skrive dit første cv eller kæmper med opgaven, er du ikke alene! Men det behøver ikke at være skræmmende.

Mange studerende og nyuddannede bekymre sig, at de ikke har nok erfaring til at skabe en overbevisende CV. Men fortvivl ikke. Der er mange måder at understrege dine færdigheder og erfaringer, selvom dette er dit første job.

Læs nedenfor for at få råd om, hvordan man skriver en stærk første CV, der vil skabe interesse og interviews.

Hvad skal gøre, før du skriver dit cv

Før du overhovedet begynder at skrive dit cv, er der et par trin, du kan tage. Husk på, at målet med dit cv er at vise arbejdsgiveren, at du er en stærk kandidat til jobbet, og at du vil føje værdi til virksomheden.

For at gøre dette med succes, du har brug for at vide, hvad potentielle arbejdsgivere søger. Start med at forske jobopslag der interesserer dig. Lav en liste over søgeord, du finder i de jobannoncer, såsom hyppigst nævnte krav eller færdigheder. Vil du ønsker at fokusere på disse i dit cv at imponere arbejdsgiveren.

Spørg erfarne fagfolk, hvad de anser for vigtige, når de foretager ansættelse beslutninger. Overvej at holde nogle informative interviews med folk i dit område for at få en fornemmelse af, hvad der er vigtigst for den slags job, du kigger på.

Du kan også læse professionelle publikationer og websteder med relation til dit mål industrien. Fordyb dig i dit valgte område og lære så meget som du kan. Når du ved, hvad der er vigtigt for arbejdsgiverne, kan du målrette dit CV til at løse disse problemer.

Tips til at skrive din første Genoptag

 • Fremhæv uddannelse. Hvis du er studerende eller nylig elev, din uddannelse er en af dine største aktiver. Sæt ”Uddannelse” i dit CV mod toppen af siden. Medtag ikke kun den skole du gik til og graden du har modtaget, men andre resultater. Måske du havde en høj GPA, eller gøres dekanens List. Hvis du studeret i udlandet, kan du medtage det så godt. Arbejdsgiverne er imponeret over nyuddannede akademiske resultater, så fremhæve disse.
 • Understreg alle relaterede erfaringer. Du har måske begrænset erhvervserfaring, men du har masser af andre oplevelser, du kan trække på. Tænk over klubber du har deltaget i, praktik, du har afholdt, og frivillige holdninger, du har arbejdet. Alle disse kan være anført under ”Relaterede Experience” eller en lignende kategori.
 • Lad ud hvad der ikke er relevant. Det centrale er at understrege de ting, der viser din værdi til virksomheden, og at udelade de ting, der ikke gør. For eksempel, hvis du ønsker at arbejde i Information Systems, vil din programmering praktik være vigtigt, men det faktum, at du har vundet priser for vandski vil ikke! Omfatter ikke hobbyer eller oplevelser, medmindre de vedrører jobbet.
 • Nævn resultater. Under hver erfaring, kan du nævne nogle af de opgaver, du holdt i det job eller position. Men går ud over blot at sige, hvad du gjorde. Angiv eventuelle resultater, der viser du kan tilføje værdi til en organisation. For eksempel, måske du vandt ”Employee of the Month” på arbejde. Eller måske du har oprettet et nyt register, at øget effektivitet på et kontor. Medtag nogen eksempler gange, du merværdi til en virksomhed eller opnået noget.
 • Brug stikord. Se tilbage på listen over søgeord, du genererede af fælles kompetencer og krav til de job, du søger. Prøv at bruge nogle af disse søgeord i hele dit cv. Dette vil vise den ansættende leder, på et øjeblik, at du er et godt match til jobbet.
 • Kig på eksempler. Især når du skriver din første cv, er det en god ide at se på CV eksempler. De kan hjælpe dig med at beslutte, hvordan du formaterer dit cv, og hvilken type oplysninger der skal medtages. Sørg for at ændre enhver prøve genoptage at omfatte oplysninger, der er specifikke for dig, og til det job, du søger. Tjek disse studerende genoptage eksempler og disse andre genoptage eksempler.
 • Gør det kort. Især hvis det er din første cv, kan du ikke have en masse oplysninger til at omfatte. Dit CV bør ikke være længere end én side. Til formål at fylde hele siden, mens der stadig er en god mængde af hvide rum i tilknytning.
 • Rediger, redigere, redigere. Fordi arbejdsgiverne får så mange jobansøgninger, kunne noget lille ligesom en tastefejl koste dig et job. Vær sikker på at grundigt læse korrektur på dit cv, før du sender den til en arbejdsgiver. Læs den for eventuelle stavefejl og grammatiske fejl, samt eventuelle uoverensstemmelser i format (såsom at bruge forskellige stilarter af punktform). Spørg en ven eller et familiemedlem, eller en karriere tjenester rådgiver, at også se på det for dig.

Genoptag Design Tips

Mange mennesker er overrasket over at erfare, at genoptage design er lige så vigtig som indholdet, men det er helt rigtigt. Forskning tyder på, at dit CV har mindre end 20 sekunder til at gøre det rette indtryk, så det skal være iøjnefaldende og let at læse.

Der er mange forskellige måder at designe og formatere dit CV. Tjek disse genoptage skabeloner til at hjælpe dig formatere din egen cv. Ved hjælp af en skabelon vil gøre det lettere at skabe dit CV. Ikke alene vil det spare dig tid, men det kan også reducere formatering fejl. Du kan se på disse andre genoptage skabeloner er tilgængelige via Microsoft Word og Google Docs.

Først Genoptag Eksempel

Barry Allen
1234 High Street • Athens, GA 30.603 • (123) 456-7890 • barry.allen@email.com

KVALIFIKATIONER RESUMÉ
Top-rangerede tennisspiller gearing college og Pro Tour spiloplevelse til excel som en tennis coach.

Tennis Coaching : I stand til at trække på 10 års konkurrencedygtig tennis erfaring til at designe og lede dynamiske junior og voksne klinikker og give instruktion kvalitet til spillere i alle aldre.

Sports Management : Uddannet i tennisturnering koordination og markedsføring begivenhed.

Certificeringer : USA Professional Tennis Association (USPTA) og Professional Tennis Registry (PTR) certificeret, CPR, First Aid

Vigtige Styrker : Karismatisk og stærkt motiverende coaching stil og udnytte på individuelle styrker og yder støtte til at løse personlige udfordringer.

UDDANNELSE

BSEd i Sport Management (juni 2018)
University of Georgia, Athens, Georgien
Mænds Tennis Team; Tennis Scholarship; Sports Business Club

ERFARING HØJDEPUNKTER

University of Georgia, Athens, Georgien

Studerende, Sports Management (09 / 2014-06 / 2018)
Afsluttet omfattende fireårigt studieforløb i sport management. Nøgle kursusaktiviteter inkluderet pensum i sport event management, public relations, markedsføring og finans.

 • Optjente 4 MVP priser for NCAA D1 tennis program, der opnåede Top 100 USTA ranking, All-stat, og Top State Tournament finish.
 • Forudsat tennis lektioner til børn i alderen 5 til 14 ved universitet-sponsoreret sommer tennis klinikker.
 • Vundet to kategori I USTA nationale mesterskaber.
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *