Forskellen mellem en Genoptag og en Curriculum Vitae

Posted on

Forskellen mellem en Genoptag og en Curriculum Vitae


Hvad er forskellen mellem et CV og et CV? De primære forskelle mellem et CV og et curriculum vitae (CV) er længde, hvad der er inkluderet, og hvad hver bruges til. Mens begge anvendes i jobansøgninger, et CV og en CV er ikke altid indbyrdes udskiftelige.

De fleste genoptages i USA er kompetencebaseret : de er personlige marketing dokumenter beregnet til at fremvise kandidatens færdigheder, bemærkelsesværdige resultater, og erhvervserfaring at den største fordel.

US CV’er, indsendt til job i den akademiske verden, videnskabelig forskning, og medicinske områder, er legitimationsoplysninger-baserede , hvilket giver en omfattende (og ofte langvarig) notering af ens uddannelse, certificeringer, forskningserfaring, og faglige tilhørsforhold og medlemskaber.

Hvad er en Curriculum Vitae?

Et  curriculum vitae  (CV) giver en oversigt over dine erfaringer og kompetencer. Typisk CV for entry-level kandidater er længere end genoptages – mindst to eller tre sider. CV for mellemledere kandidater, der har tjent mange publikationer tendens til at køre meget længere.

Bemærk: CV’er inkluderer omfattende oplysninger om din faglige baggrund, herunder erfaring med undervisning, grader, forskning, priser, publikationer, præsentationer og andre resultater.

CV’er er dermed længerevarende end genoptages, og omfatter yderligere oplysninger, især oplysninger relateret til ens akademisk og forskning baggrund.

Hvad er et CV Resume?

Et  resumé CV  er en en-til-to-side, komprimeret version af en fuld curriculum vitae. Et resumé CV er en måde til hurtigt og koncist overbringe sine færdigheder og kvalifikationer. Nogle gange store organisationer vil i første omgang bede om en én side CV resumé når de forventer en stor pulje af ansøgere.

Hvad skal medtages i din Curriculum Vitae

Din CV bør indeholde dit navn, kontaktoplysninger, uddannelse, kvalifikationer og erfaring.

Ud over det grundlæggende, en cv omfatter forsknings- og undervisningserfaring, publikationer, stipendier, faglige sammenslutninger og licenser, priser og andre oplysninger er relevante for den stilling, du søger.

Tip: Start med at lave en liste over alle dine baggrundsoplysninger, og derefter organisere det i kategorier.

Hvad er en Genoptag?

En  CV  indeholder en oversigt over din uddannelse, arbejde historie, legitimationsoplysninger, og andre resultater og færdigheder. Der er også valgfri sektioner, herunder et CV mål og resumé karriere erklæring.

Bemærk : Genoptager er den mest almindelige ønskede dokument af ansøgere i jobansøgninger.

En CV skal være så kortfattet som muligt. Typisk, en genoptage er én side lang, selv om det undertiden kan være så lang som to sider.

Tip : Genoptag ofte inkluderer punktopstilling lister for at holde oplysninger kortfattet.

Genoptager kommer i et par typer, herunder kronologisk, funktionelle, og kombination formater. Vælg et format, der passer bedst til den type job, du søger.

CV og Genoptag Skrivning Tips

Uanset om du er ved at skrive et CV eller et cv, der er et par nyttige regler du bør følge.

Match dit CV til stillingen.  Dette er vigtigst, når du skriver et CV, men det gælder for et CV også. Sørg for at du fremhæve din uddannelse, erhvervserfaring, og færdigheder, som de vedrører den pågældende branche eller job.

I et CV, for eksempel, hvis du ansøger om et job i uddannelse, du måske ønsker at sætte din erfaring med undervisning i toppen af ​​dit CV. I et CV, kan du kun indeholde erhvervserfaring, som relaterer direkte til det job, du søger. Du kan også medtage søgeord fra jobbeskrivelsen i dit CV. Dette vil vise arbejdsgiveren, at du er en ideel pasform til stillingen.

Brug en skabelon.  Du ønsker måske at bruge en skabelon til at strukturere dit CV eller CV. Dette vil give dit dokument et klart organisation, som vil hjælpe arbejdsgiveren hurtigt se dine kvalifikationer og erfaring.

Læse korrektur og redigere.  Uanset om du bruger et CV eller CV, skal du grundigt redigere dit dokument. Sørg for, at der ikke er nogen stavefejl eller grammatiske fejl.

Sørg for, at dit format er ensartet – for eksempel, hvis du bruger punktform i en jobbeskrivelse, bruge punktform i alle dine jobbeskrivelser.

Hvordan man skriver en vellykket Genoptag

  • Vælg det rigtige format til dine behov. Din branche, erfaring, og ønskede rolle vil informere dit valg af cv-format – fx kronologisk, funktionel, eller en kombination.
  • Skriv til både robotter og mennesker. Dit CV brug for at komme forbi Ansøger Tracking System og tiltrække sig opmærksomhed hos mennesket i den anden ende.

Hvordan man skriver en vellykket CV

  • Vide hvad der skal medtages, og hvordan du formaterer oplysningerne.
  • Vælg et passende format. Sørg for at vælge et curriculum vitae format, der er passende for den stilling, du søger efter. Hvis du ansøger om et stipendium, for eksempel, vil du ikke nødt til at inkludere de personlige oplysninger, der kan indgå i et internationalt CV.

International CV’er

Mens CV’er i USA anvendes primært ved ansøgning om akademisk, uddannelse, videnskabelig, medicinsk eller forskerstillinger eller ved ansøgning om stipendier eller tilskud, vil kandidater til internationale job snart lære, at de er forpligtet til at indsende ”CV’er” for næsten enhver form job de søger om.

I Europa, Mellemøsten, Afrika, eller Asien, kan arbejdsgiverne forvente at modtage en ”CV” (ofte med en vedhæftet foto) snarere end et CV. Men internationale ”CV’er” er faktisk struktureret og formateret meget mere som et CV, end de er en akademisk amerikanske curriculum vitae.

Den primære forskel mellem en amerikansk CV og en international CV er, at arbejdsgivere i andre lande, uhindret af love amerikanske beskæftigelse forskelsbehandling, kræver langt mere personlige oplysninger, end man ville give på et CV i USA eller Canada. Disse detaljer varierer fra land til land, men kan omfatte en fødselsdato, nationalitet, civilstand, og antallet af børn.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *