Kan du gøre en levende Freelancing?

Posted on

Kan du gøre en levende Freelancing?

Mere end hver tredje amerikanske arbejdere freelance sidste år, ifølge den femte årlige ” Freelancing i Amerika ” undersøgelse fra oDesk og freelancere Union. Men det betyder ikke, at hver freelancer – 56,7 millioner i USA, ifølge disse statistikker – arbejdede for sig selv på fuld tid.

Hvis du gerne vil gøre freelancing din ”rigtige” job, har du sikkert givet nogle tanker om, om du kan gøre det arbejde økonomisk. Kan du tjene penge nok freelancing – eller er du bedre tjent opholder sig en medarbejder?

For at afgøre, om at tage springet, så spørg dig selv disse spørgsmål først.

Er der et marked for dine tjenester?

Vi har alle venner, der har gået i gang med siden hustles kun for at opdage, at deres hobby ikke nødvendigvis ment som en karriere. Ofte er det fordi der er bare ikke et marked for deres passion; eller fordi markedet er overmættet til det punkt, hvor det er umuligt at tjene til føden.

Hvis du kommer til at freelance på fuld tid, du naturligvis ønsker at finde ud af, om der er en efterspørgsel efter dine tjenester, før du afslutter din dag job. Den bedste måde at gøre det er at få dine fødder våde, mens du stadig arbejder på fuld tid (eller mens du har et deltidsjob eller andre indtægtsstrømme til at opretholde dig).

Tip : Freelancing mens du arbejder er også nyttige i at opbygge en nødfond – noget, at hver freelancer behov.

Hvad betyder din økonomiske situation ud?

Ideelt set, du kommer ind i din nye karriere med nogle besparelser til tide du indtil du begynde at tjene (og indtil kunder begynde at betale dig, som kan tage lidt tid). Men ud over dette, er det vigtigt at have en god idé om dit månedlige budget, før du begynder.

Hvad glor du på med hensyn til start omkostninger for at få din freelance virksomhed op fra jorden? Hvad er dine leveomkostninger lige nu? Er der udgifter, du kan trimme for at spare, mens du bygger din virksomhed?

Er Freelancing betaler nok?

Lad os antage, at du går ind i freelancing fra en fuldtidsjob i det samme område. Indstilling af dine sats skal være nemt, ikke? Hvis du er timeløn, det er bare din timeløn. Hvis du er lønnet, bare tage din ugentlige eller hver anden uge lønseddel og dividere det op af arbejdstimer.

Nå, ikke helt. Hvis du kommer fra et miljø, hvor din arbejdsgiver har betalt for ting som sygesikring, pensionsydelser, syge tid, og så videre, du også nødt til at beregne den omtrentlige værdi af disse bidrag. Nogle arbejdsgivere tilbyder samlede kompensation udsagn på årsbasis, der omfatter værdien af ​​disse fordele. I modsat fald kan du være i stand til at finde ud af en tilnærmet tal fra din løn stub.

Du bør også tage hensyn til selvstændig erhvervsvirksomhed skat, som dækker Social Security og Medicare bidrag, der ellers ville blive betalt af en arbejdsgiver.

Men selv efter at du har regnet alt det ud, du stadig vil ikke nødvendigvis vide, hvor meget du kan tjene på freelancing. Hvorfor? Fordi din sats ikke er baseret på din løn historie eller en arbejdsgivers vurdering af dine færdigheder. Det er baseret på, hvad markedet vil bære. Afhængigt af hvad du gør det, kan det være betydeligt mere (eller desværre, mindre) end hvad du gjorde før.

Tip : For at få en idé om, hvad du bør opkrævning, sætte sociale medier til at arbejde for dig.

Kig efter networking grupper rettet mod din branche og fokus. De fleste vil indeholde nogle åbenhjertige diskussioner om satser, og nogle vil endda give et sats ark med intervaller.

Er du organiseret (eller villig til at få organiseret)?

En af de største fejltagelser nye freelancere gøre er ikke at have et system. Når du arbejder for dig selv, er du ansvarlig for at holde styr på det arbejde, du har gjort, fakturering for din indsats, og betale skat af din indtjening. Hvis du ikke er villig til at beskæftige sig med disse mindre-end-glamourøse aspekter af freelancing, kan du være bedre stillet stikning med din fuldtidsjob.

Hvis du er en person, der er ubehageligt med matematik, lad ikke tanken om fakturering / indsamling / betale skræmme dig væk. Der er masser af gratis personlige finansiere pakker derude til at hjælpe dig med at holde styr på tingene. Plus, kan du opdage, at det er utrolig tilfredsstillende at holde styr på penge, som du gjorde forfølge dine drømme.

Bare sørg for at du holder skatterne i tankerne. Freelancere og andre kontraktansatte skal betale deres skatter kvartalsvis, i stedet for en gang om året, og de er også ansvarlige for selvstændig skat. Planlægger budgettering 25% til 30% af din indtjening til skat.

Kan du styre din tid?

For nogle mennesker, freelancing fuld tid er ikke en realistisk mulighed. De har brug for den rutinemæssige af et kontor tidsplan for at være produktive. Hvis du nemt kunne sove indtil middag og er ikke gode til overholdelse af tidsfrister, være en freelancer måske ikke den karrierevej for dig. Det er vigtigt at forstå, hvad du har brug for at blive en succes.

Der er ingen skam i at behøve den disciplin af et ansættelsesforhold. Nogle mennesker kan lide deres tidsplaner planlagt ud. Andre nyder at se deres kollegaer hver dag, eller finde værdifulde mentorer i deres chefer, eller bare ønsker at komme ud af huset og ind i voksne tøj. De er alle gode grunde til at arbejde for en anden.

Men hvis du foretrækker at arbejde selvstændigt, selv når du har en fuld tid job, og du er en selvstændig forret, der ikke behøver en masse af tilsyn, freelancing kunne være den perfekte pasform til dig.

Kan du være fleksibel?

Freelancing er altid under forandring. Priser gå op og ned, synes kunderne og forsvinder, tendenser i branchen overtage og derefter falme. Forandring er en spændende aspekt af freelancing. Du vil aldrig kede sig. Men det kan også være skræmmende, selvom du er en person, der normalt ruller med slag.

De mest succesfulde freelancere er ikke bare hårdtarbejdende og kreativ. De er også fleksible og elastiske. Hvis du kan tilpasse, kan du overleve og endda trives i dette udfordrende karriere.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *