Sådan gør du en joblyd super imponerende på dit CV

Posted on

Sådan gør du en joblyd super imponerende på dit CV

Når det gælder ansøgning om job er det vigtigt at se godt ud på papiret. Når alt kommer til alt kommer du kun til det næste trin – et interview – hvis dit CV griber opmærksomheden fra ansættelsesledere. Hvis du allerede har gjort det grundlæggende med at udforme dit CV , er det tid til at gå videre til den næste fase: få hver enkelt position til at skinne med afsnittet om arbejdserfaring .

Men hvordan? Vi har afrundet tip og tricks, der hjælper med at få job til at lyde imponerende på dit CV – uden at gå for langt og få dig til at virke prangende eller fjollet.

Brug tal

Hvilken lyder bedre? Valgmulighed 1: “Serverede borde på travl restaurant” eller mulighed 2: “Serveres 15 borde samtidigt på travle restaurant.”

Du vælger sandsynligvis mulighed nummer to, hvilket bare er lidt mere beskrivende takket være brugen af ​​tal. Det er overraskende, hvor meningsfulde målinger kan være – og det er tilfældet, selv for positioner, der er engelsk-hovedvenlige. Hvis din position er personaleskribent, kan dit CV fortælle, hvor mange artikler du skriver hver måned, eller hvor mange sidevisninger du f.eks. Får online.

Gå videre og kvantificer dine jobbeskrivelser med tal , uanset om det er serveret borde, kunder hjalp eller procent af væksten i salget.

Prioriter læsbarheden

Du har sandsynligvis tænkt på formatering, fra fontvalg til marginstørrelse, på et tidspunkt under dit CV-oprettelse. Men se igen på hver jobbeskrivelse, som du har listet, med øje for, hvor let hver beskrivelse kan optages. Overvej læsbarheden fra både en kopi og et designperspektiv.

Hvis det er lidt for at tage ind, kan du overveje at klippe en kopi eller bruge mindre jargon. (Nogle jargon er gode, men ved hjælp af alle buzzwords og akronymer kan det genoptages et cv.) Og sørg for, at der er masser af hvid plads – du kan tilføje dette ved at bruge kuglepunkter eller paragrafbrud.

Selvfølgelig siger det selvfølgelig, at det at have skrivefejl eller grammatiske fejl i din jobbeskrivelse er skadelig for deres læsbarhed. Brug denne tjekliste til genoptagelse af korrekturlæsning til at garantere, at dit dokument er fejlfrit.

Tal gennemførelser, ikke opgaver

Det er fristende, når du beskriver et job på dit CV at oprette en oversigt over opgaver, hvor du i det væsentlige skriver ned din dag (eller uges) for at gøre listen, da du var på jobbet. Men det er sandsynligvis oplysninger, som ansættelse af ledere allerede ved fra at se på jobbetitlen. I stedet for en opgaveliste skal du dele resultater og resultater.

I stedet for at skrive “Designet vinduesvisning på månedsbasis”, skriver du måske “Øget kundeafgangsrate med 10% med temavindvinduer, opdateret på månedlig basis.”

Hvis du ledede et møde, skal du tale om, hvad der skete under dette møde, hvordan du styrede det, eller hvad der blev gjort som et resultat af din ledelse. Eller, hvis du opretter en månedlig rapport, skal du tale om, hvorfor rapporten betyder noget – hjalp det med at holde budgettet på rette spor, prioritere salgsindsatsen eller engagere kunder? Se flere tip til deling af resultater på dit CV .

Vælg kraftfulde ord

En forsigtighed: Gå ikke over toppen med dit valg af ord. Ingen grund til at bryde tesaurusen ud på en jagt efter zany, usædvanlige ord! Men vær opmærksom på, at nogle ord er bare mere spændende end andre – her er nogle anbefalede magtord, du kan bruge på dit CV .

Gennemgå dine jobbeskrivelser for ord, der genbruges i hele dokumentet. Prøv at variere dem mere. I stedet for “administreret”, for eksempel, prøv “overvåget” eller “koordineret.”

Der er nogle ord, der ofte kommer op på CV. Tænk: “holdspiller” eller “detaljeret orienteret.” Disse ord og udtryk kan føles uaktuelle overfor ansættelse af ledere. Overvej måder, du kan vise, at du har disse færdigheder snarere end at angive, at du besidder dem. I stedet for at sige “detaljeorienterede” kan du for eksempel have et punkt om “Slip af ren kode og hjælpe andre med at finde små kodefejl.”

En advarsel: Der får dit job til at lyde imponerende og meningsfuldt – og så er der prale. Hvis du skyller genkendelige positioner med sprog, der er over-the-top, kan det virkelig slå tilbage og få dig til at virke fjollet. Ansættelseslederen ved, hvad det betyder, hvis din jobtitel er “assistent” eller “manager”, og at aggrandizing positionens ansvar med oppustet sprog ikke vil hjælpe dig med at lande en samtale.

Og vær bestemt ikke vær bedragerisk eller uærlig. At ligge på dit CV kan koste dig en jobmulighed og er endda grund til afskedigelse, hvis løgnen opdages, når du er ansat – her er mere om, hvorfor det er vigtigt at holde dit CV ærligt .

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *