Miten kirjoittaa Tehokas Jatka

Posted on

 Miten kirjoittaa Tehokas Jatka

Mikä on jatkaa, ja miksi sitä tarvitaan, kun olet työnhaussa? Ansioluettelo on kirjallinen kokoelma teidän koulutus, työkokemus, valtakirjojen ja saavutuksia. Useimmat ammatilliset asemat vaativat hakijoita esittämään jatkaa ja saatekirje osana hakuprosessin.

Monissa tapauksissa, ansioluettelosi on ensimmäinen dokumentti vuokraamalla johtaja tarkastellaan kun hakemuksesi ja siksi on todellinen ”ensivaikutelman.” Niinpä on tärkeää laittaa aikaa ja vaivaa kehittää ja ylläpitää päivitetty, tarkka jatkaa.

Onko kysymys ensimmäinen jatkaa, tai et ole päivittänyt sinun vähään ja se tarvitsee virkistävä, tässä on askel-askeleelta opas kirjoittaminen jatkaa joka auttaa sinua saamaan työtä haluat.

Tarkistaa tarkoitus Resume

Ajattele jatkaa nimellä ”self-mainos” joka summaa kokemuksenne yhdellä sivulla. Ansioluettelosi on yksi tärkeimpiä palasia työhakemuksesi. Se antaa vuokraamalla johtaja yleiskuvan pätevyys teillä on työtä, johon olet hakemista.

Kannattaa myös tutustua eroa jatkaa ja saatekirje:

  • Ansioluettelo tyypillisesti lähetetään saatekirje, joka on asiakirja, joka antaa lisätietoja taitoja ja kokemusta kirjeen muodossa.
  • Ansioluettelo on tiivis, usein bulleted yhteenveto, vaikka saatekirjeen alueita ja laajentaa tiettyjä piirteitä tai saavutuksista, jotka olisivat ainutlaatuisia tai ihanteellinen arvopapereiksi tiettyä työtä.

Aloita tekemällä aivot kaatopaikka kokemuksistasi

Tehokas jatkaa linjataan yhteenvedon pätevyys työntää vuokraamalla johtaja tai työnantaja eteenpäin ja kutsuvat haastatteluun tehtävään.

Sekä tiedot ammattitaitoon, koulutukseen ja työhistoria, jatkaa voi olla myös valinnaisia ​​osia, kuten objektiivinen, yhteenvedossa, ammattitaitoa tai uraa kohokohtia. Nuo kohdat voidaan lisätä, kun olet koonnut kaikki asiatiedot sinun tarvitse luetella ansioluettelosi.

Monille ihmisille, se voi olla hyödyllistä istua alas kynä ja paperia, tai tyhjä Word-asiakirjaan, ja hiukkaakaan alas heidän työhistoria alusta loppuun. Tietenkin, jos olet ollut työelämässä vuosia, tämä ei tule olemaan aikaa tehokas, joten voit halutessasi keskittyä näkyvin ja sopivista paikoista.

Tee lista työkokemuksesi

Olipa lähestymistapaa, tavoite on tuottaa kronologisen luettelon kokemusta, jolla on merkitystä työpaikkojen olet hakemassa. Vaikka tämä pitäisi keskittyä ammatillinen työkokemus, voit myös palkintoja tai kunnianosoituksia, vapaaehtoinen tai yhteisön kokemus, post-grad työselostus ja taitoja, sekä oman college koulutus, joka voi liikkua pohjaan ansioluettelosi kun saat ensimmäinen työpaikka yliopiston jälkeen.

Kun olet työskennellyt teidän aivot kaatopaikka, varmista sisällyttää yrityksen nimi, sijainti, päivämäärät työllisyyden, ja useat bullet pistettä kuvailet roolia ja vastuuta kullekin paikalle luettelet. Vaikka ehkä käsitellä laajemmin luoti pistettä myöhemmin, tarvitset tätä tietoa minimissä.

Keskity saavutukset

Kun kirjoitat kuvaukset työpaikoista olet todennut, keskittyä siihen, mitä aikaan kunkin asennon sijaan, mitä teit. Listaus määrällisesti saavutuksia numeerinen tavalla (myynti kasvoi 20%, vähennetty kulut 10%, esimerkiksi) auttavat ansioluettelosi erottumaan.

Muista täsmäävät saavutukset kriteerien työnantaja pyrkii vuonna työpaikkaa.

Jos se on haastava (ja se voi olla!) Kirjoittaa uudelleen kuvauksia, jotka saalis huomiota vuokraamalla johtaja, tarkistaa näitä vinkkejä, miten tehdä ansioluettelosi työkokemus kuulostaa paremmalta – ja sinut poimitaan haastatteluun.

Mitä jättää pois ansioluettelosi

On joitakin asioita, jotka eivät kuulu on jatkaa työtä. Mitä jättää on yhtä tärkeää kuin mitä kuuluu. Ihannetapauksessa ansioluettelosi tulisi heijastaa kokemusta, jolla on merkitystä työn olet hakemassa, ja tyypillisesti enintään kymmenen viideksitoista vuodeksi menneisyydessä. Koska ansioluettelosi olisi, mikäli mahdollista, enintään yhden tai kaksi sivua, voit joutua nix tiettyjä kohteita.

Jos esimerkiksi olet ottanut työtä ja vain pysyi siellä kuukauden tai niin, et halua sisällyttää tähän asemaan. Jos olet ollut poissa college yli viisi vuotta, se on yleensä parasta poistaa harjoittelupaikkoja olet ollut, olettaen että on muita ammatillisia työkokemusta, joilla paikataan.

Kuitenkin tämä on tapaus, jossa sinun kannattaa käyttää maalaisjärkeä. Jos meni yliopistoon markkinointi- ja oli markkinointi harjoittelun oman vuotenaan, työskenteli palvelimena usean seuraavan vuoden aikana, mitä haluaisi sisällyttää oman markkinoinnin työharjoittelu.

Lopulta haluat yrittää löytää tasapaino lukien kokemus, joka on sekä ajankohtainen ja relevantti.

Valitse Resume tyyli

On olemassa useita perustyyppiä jatkuu käyttänyt hakiessasi avoimia työpaikkoja. Ennen kuin viettää aikaa kirjoittaa ylös kaikki yksityiskohdat ympärille asemassa olet ollut, sinun on päätettävä, minkä tyylistä jatkaa käyttää, koska se voi vaikuttaa siihen, miten kuvailisit, järjestää ja luetella kokemus, koulutus, taidot, pätevyys, ja muut valtakirjojen työllisyyttä.

Vaihtoehtoja ovat muun muassa:

  • Kronologinen – Yleisin jatkaa tyyppi, jossa luettelette työkokemusta käänteisessä kronologisessa järjestyksessä, kaikkein vähiten viime.
  • Toiminnallinen – Toiminnallinen jatkaa keskittyy taitoja ja kykyjä pikemmin kuin työhistoria.
  • Yhdistelmä – Tämäntyyppinen jatkaa listaa taitoja ja kokemusta ennen työkokemus.

Joka Jatka Type on oikea sinulle?

Joka jatkaa tyypin pitäisi käyttää työnhakuun? Se riippuu siitä, mitä yrität saavuttaa. Tavoitteena tahansa uudelleen on näyttää vuokraamalla johtaja hakijan vahvuuksia, taitoja ja kokemusta niin lyhyessä ajassa kuin mahdollista. Erään tutkimuksen, rekrytoijien viettävät jopa kuudessa sekunnissa tarkistaa jatkaa ennen siirtymistä seuraavaan, joten se on oma etu laittaa hienoimpia ominaisuuksia ja saavutukset näkyvälle paikalle sivulla.

Lisäksi toiminnallisia tai yhdistelmä palaa voi myös olla hyödyllistä, jos yrität kiinnittää lukijan huomio pois jostain – eli suuria aukkoja työhistoria tai kiertoteitse osaksi liity kenttiin.

Aloittaa koota ansioluettelosi

Kun olet päättänyt jatkaa tyypin, on aika alkaa kirjoittaa ansioluettelosi. Sinun ei tarvitse aloittaa tyhjästä. Tutustu ensin esimerkkejä jatkaa tyyppiä olet valinnut. Sitten valitse malli, jonka voit kopioida ja liittää asiakirjaan, ja täytä sitten oman työhistoria.

Riippumatta siitä, minkä tyyppinen jatkaa päätät, tavoitteena räätälöidä ansioluettelosi työtä olet hakemassa. Vaikka se on täysin hyväksyttävää käyttää jatkaa mallin, johon sopeutua yhteensopiviksi työnkuva, se on huono idea lähettää täsmälleen samoja ansioluettelosi useita aukkoja, jopa saman kentässä.

Pyri kirjoittamaan ansioluettelosi sekä robottien ja ihmisten mielessä. Monet organisaatiot käyttävät Hakija paikannus- lajitella ja vet jatkuu, ennen palkkaamista johtajat koskaan katsomaan niitä. Tämä tarkoittaa sitä, että sinulla voisi olla paras kokemus ja tutkintoja koko alalla ehdokkaita, ja melko ihmisarvoisen jatkaa lisäksi, mutta tiedot jäävät siten jos ansioluettelosi ei sisällä oikeat avainsanat. Hyvät avainsanat viitataan paitsi kokemuksenne vaan työnkuva on lähettämistä samoin.

Muotoile ansioluettelosi

Kun olet kirjoittanut ja järjestänyt tietojen mukaan tyypin jatkaa olet valinnut, muista alustaa sen mukaan tyypillistä laatutason. Sinun tulisi käyttää johdonmukaisesti välit kaikkialla, ja tasaisen kokoiseen marginaalit puolelta, jos mahdollista. Se on yleensä parasta pysykää tekstinkäsittelyohjelman oletusasetukset, mutta joissakin tapauksissa, jos kutistaa marginaalit vasemmalle, oikealle, ylhäältä ja alhaalta, tämä voi auttaa ostaa lisää tilaa sopivaksi ansioluettelosi yhdellä sivulla.

Vaikka visuaalinen tai infographic jatkuu tullut trendikästä joillakin toimialoilla, se on aina varmaa pitäytyä perinteisen muotoilu: valkoinen sivu, musta teksti, luettavissa fontti. Valitse perusfontin kuten Arial, Times New Roman, Calibri, Helvetica, tai Georgiassa. Ihannetapauksessa fontti koon ei saisi olla suurempi kuin 12, eikä pienempi kuin 10,5.

Vaikka olet vain lähettämällä kopioita digitaalisesti, se on hyvä tulostaa ansioluettelosi (koska on mahdollista, että esimiehet voidaan näin) varmistaaksesi se tulostaa yhdelle sivulle, ja on helppo lukea painetussa muodossa. Lukemasta painettua ansioluettelosi auttaa myös varmistamaan, että siellä on paljon valkoista tilaa sivulla ja se näyttää ammattimaiselta.

Oikolue, Oikolue, ja Oikolue Jälleen

Edes ammattilainen korjauslukijat helposti proofread omassa työssään. Kun olet tehnyt kirjoitusvirheen, on vaikea saada kiinni itse. Tästä syystä se on hyvä olla yksi tai kaksi luotettavia ystäviä katsomaan ansioluettelosi ennen lähettämistä sen käsiteltäväksi.

Ajattele ansioluettelosi elävä asiakirja

Lyhyellä aikavälillä, sinun pitäisi nipistää ansioluettelosi perustuu jokaisen työn haet. Jos esimerkiksi yksi paikka olet hakemassa näyttää punnita tietty vastuu tai keskittyä toiseen, sinun tulee olla varma ansioluettelosi välittää oman asiantuntemusta tällä alalla.

Samaan aikaan, sinun pitäisi päivittää ansioluettelosi kanssa kokemusta sen kehittyessä, lisäämättä uusia taitoja olet oppinut, kursseja olet ottanut tai palkintoja voitit.

On paljon helpompi päivittää ansioluettelosi ajoittain kuin kaikki kerralla, joten vaikka et palveluksessa, asettaa muistutuksen päivittää ansioluettelosi kolmen kuukauden välein, kun tieto on vielä tuoreena pään. Tämä tekee seuraava työnhaun paljon helpompaa, mikäli päätät vaihtaa yritystä tai uran tulevaisuudessa.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *