Miten kääntää Työharjoittelu Into Työn

Posted on

Miten kääntää Työharjoittelu Into Työn

Monet työnantajat, jotka tarjoavat harjoittelupaikkoja niin keinona kokeilla ja hankkia uusia kokoaikaista työntekijää. Vaikka harjoittelupaikat ovat tapa opiskelijoille saada kokemusta ja oppia lisää tietyn uran alalla kiinnostavat, ne ovat myös keino organisaatioille kokeilla yksilöiden ja päättää, miten hyvin ne mahtuvat koko Organisaation. Monet työnantajat käyttävät työharjoitteluohjelmia kuin koekenttä varten otossa ja näin säästää rahaa jäsenhankintatoiminnasta kokeilemalla potentiaalisia uusia työntekijöitä ennen ulottuu todellinen työtarjous.

Jos olet kiinnostunut kääntämällä Työharjoittelu tulee kokopäivätyötä valmistumisen jälkeen, voit käyttää joitakin erityisiä tekniikoita lisätä mahdollisuuksia saada vuokrata.

Tehdä hyvä vaikutus

Harjoittelijana se on sinun vastuullasi näyttää valvojalle ja muille organisaation sisällä että olet mitä se tekee, sekä henkilökohtaisesti että ammatillisesti, sopivaksi yrityskulttuuria. Ottaa aikaa oppia tehtävänsä lisäksi ja mitä se arvostaa sen työntekijät voi antaa tärkeää tietoa siitä, miten yhtiön tunnistaa ja määritellään menestys.

Kehitä ammatilliset tavoitteet

Tunnistaminen ammatillisia tavoitteita ja löytää palkitsevaa työharjoittelu, joka täyttää odotukset on enemmän hyötyä oman osaamisen kehittämiseen ja tulevaisuuden uran toiveita kuin hyväksyä mitä tahansa työharjoittelu, joka on käytettävissä. Harjoittelu on suunniteltu valmistamaan hakijoiden tulevaisuuden työpaikkoja ja uraa, ja löytää työharjoittelu, joka auttaa sinua saavuttamaan ammatillisia tavoitteita myös auttaa sinua olemaan kilpailukykyisemmän ehdokas tulevaisuuden työnhakuun.

Kehittää vahvat suhteet Ohjaaja

Muista pitää esimiehellesi tasalla työsi ja saavutukset tarkistamalla vuonna usein ja tekee varmasti täyttävät odotukset. Kun olet löytänyt työvelvollisuuksiesi ja ymmärrät esimiehesi odotuksia, töitä osoittaa oman henkilökohtaisen aloitteen ja kyky työskennellä sekä itsenäisesti että osana tiimiä. Kehittämällä ammatillista yhteyksiä harjoittelijana antaa sinulle etumatkaa kehittämisessä ammattilaisten verkosto.

Kehittää vahva työmoraali

Perustamisesta halukkuutta saada työtä hinnalla millä hyvänsä säilyttäen positiivinen asenne antaa työnantajalle luottamusta siihen, että sinusta tulee arvokas tiimin jäsen, jos palkkasi työntekijänä.

Täydellinen sidotut projektit aikataulussa

Jos ennakoida haasteen jonka määräaika projektin teette, muista ilmoittaa esimiehellesi ja pyydä mitään panosta hän / hän voisi tarjota tai pyytää lisäaikaa saada projektin valmiiksi. Varmista, että tarjoat pätevä syy hankkeen viivästyminen kuten muita odottamattomia ongelmia tai muun työn painopisteisiin, joita olisi käsiteltävä ennen saada erityinen hanke valmistuu ajallaan.

Aina Seuraa Company Säännöt ja laadittuja ohjeita

Tulee osa yrityskulttuuria sisältää oppimisen perustettu pukukoodi on yhtiö. Se tarkoittaa myös oppimista ajan tai mitä odotettiin perustettu lounaalle aikoja ja tauot. Ota aikaa oppia sääntöjä ja ohjeita odotetaan organisaation ennen hyppäämistä ja tehdä vakavia virheitä. Myös tarkistaa yrityksen toimintaperiaatteiden henkilökohtaisia ​​sähköposteja, puheluita, ja Internetin käyttöä vältetään hankalia ja kiusallisia tilanteita.

Apunaan valvoja ja kollegoiden työsuorituksesi

Kommunikointi työnantajien työsuorituksesi tarjoaa mahdollisuuden voit parantaa ja tehdä tarvittavat muutokset aikana työharjoittelu. Tämä tulo voi olla ratkaiseva auttaa sinua parantamaan työtehoa selventämällä valvojan odotuksia. Ongelmat voidaan usein välttää, kun odotukset ovat avoimesti ilmoittaneet, ja kaikki ovat samalla sivulla.

Tackle Helppo, toistuvia tehtäviä Innostus

Työnantaja luota sinuun suorittaa enemmän vaikeita tehtäviä, kun he tunnistavat oman kyky käsitellä pieniä juttuja. Kysyminen ylimääräisiä ja haastava työ hyväksytään myönteisemmin jonka työnantaja jos olet hyväksynyt vastuun enemmän tylsiä tehtäviä, joita tarvitaan tekemään työtä päivittäin.

Tunnista ongelmat Nykyinen puututaan järjestön

Voit tarjota tietoa siitä ongelmien tunnistamiseen ja keskustella siitä, miten voit ratkaista ongelman tai täyttämään tätä tarvetta yhtiössä. Työnantajat etsivät ihmiset, jotka osaavat ajatella kättelyssä ja etsimään ratkaisuja nykyisiin ongelmiin, että johto ei ehkä ole vielä tunnistettu tai käsitelty. Oltava valmis tarjoamaan ratkaisuja luulet saattaisi toimia ratkaisemaan erityinen ongelma tai tilanne.

Kehittää Rapport työtovereiden kanssa

Työnantajat etsivät henkilöitä, jotka voivat toimia hyvin ryhmässä ympäristössä ja joilla on erityisiä vahvuuksia, jotka lisäävät yleistä saavutuksista ryhmään.

aloitteellisia

Havainnollistaa kiinnostuksesi uusien tietojen ja taitojen merkitystä asentoon lisäävät työnantajan luottamus oman halukkuutensa ja aloite tehdä hyvää työtä. Näytetään innostus ja tarjoaa työpajoihin tai seminaareihin kasvattaa ymmärrystä liiketoiminnan ja tekee myönteisen vaikutuksen teidän ohjaaja.

Pyydä lisätyöosio

Jos sinulla ei ole tarpeeksi töitä, tarkista esimiehesi kanssa, onko siellä mitään ylimääräistä työtä voi tehdä. Jos näin ei ole, tarkista, voitko auttaa muita saamaan työnsä päätökseen, mikä saattaa myös opettaa sinulle uusia taitoja prosessissa.

Liity ammatillinen yhdistys

Osallistuvat ammattijärjestöt tarjoaa opiskelijoille erinomaisen mahdollisuuden tavata ihmisiä nykyään alalla työskenteleville. Kautta ammattijärjestöt, opiskelijat oppivat myös, mitä ammattilehdissä alan ihmisten lukevat sekä noin lähtötason työpaikat, jotka saattavat olla tällä hetkellä saatavilla muissa organisaatioissa.

Osoita mielenkiintosi yrityksessä työskentelevät

Ilmaisemalla kiinnostuksensa yritys, olet kerroit yritys tietää, että pidätte organisaatio paikka, joka haluat työskennellä. Vaikka ei välttämättä ole minkään nykyisen paikkoja, antamalla esimiehellesi että olisit kiinnostunut työskentelemään yrityksen, sinun tulee todennäköisemmin yhteyttä kerran asema avautuu.

Verkostoituminen on noin suhde rakennuksen. Kun kehittää vahva verkostoituminen ryhmään, voit kehittää paremman käsityksen siitä, mitä se tekee onnistua ja oppia, miten luoda verkosto, joka voi auttaa sinua toteutuksessa urasi tavoitteita. Ottaa mentori kenen kunnioittaa auttaa tekemään harjoittelun kokea paljon vähemmän stressaavaa.

Tukihenkilö antaa myös sinulle jonkun oppia ja paikka saada vastauksia kysymyksiisi. Etsikää ammatillinen mentori luotat, ja älä pelkää kysyä, että henkilö kysymyksiä ja ehdotuksia siitä, miten voit parantaa tehokkuutta ja kasvattaa nykyisestä tiedot ja taidot. Voit kysyä mitä se tekee siirtyä alalla, sekä organisaation ja tiettyä teollisuuden. Kun olet muodostanut vahvan verkoston ja kokemusta omalla alalla, tekin on mahdollisuus auttaa uusia ammattilaisia, jotka ovat kiinnostuneita tunkeutumalla kenttään.

Ammatillista suhteet voit kehittää aikana harjoittelun kokemus on myös osa ammatillisen verkoston ihmisiä, jotka voivat osoittaa tietosi ja kyky tehdä hyvää työtä. Tulevaisuutesi suhteita verkon on vaalittava ja jatkoi kauan sen jälkeen työharjoittelu on päättynyt, jotta se pysyy hengissä ja voi hyvin.

Express arvostusta

Kun olet suorittanut työharjoittelun, lyhyt kiitos on aina tervetullutta ja jättää myönteisen vaikutelman työnantajan kanssa. Jos palautat yliopistoon, muista pitää yhteyttä esimiehesi ja kollegoiden ja ottaa aikaa tiedustella mahdollisia työpaikkojen aukot ne ennakoivat tulevaisuudessa.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *