In toenemende mate zijn interviewers begonnen met de kandidaten te beoordelen emotionele intelligentie (EI) tijdens het sollicitatiegesprek proces. Soms interviewers beoordelen emotionele intelligentie door middel van schriftelijke,-psychologische gebaseerde tests. Andere tijden, interviewers gewoon vragen specifieke vragen om EI te beoordelen.
Wat is emotionele intelligentie?
Emotionele intelligentie (EI) is het vermogen van een individu om zijn of haar eigen emoties en de emoties van anderen te begrijpen.
Het testen van sollicitanten voor hun emotionele intelligentie (in de vorm van psychologische gebaseerde tests) is een groeiende trend in de werkgelegenheid van vandaag, waar veel werk instellingen vereisen effectief teamwork te ontmoeten project eisen of dienst doelen.
Opmerking : Indien een werknemer heeft een hoge emotionele intelligentie, hij of zij meer kans om in staat zijn om zijn of haar emoties gezond te verwoorden en te begrijpen de emoties van de mensen die hij of zij werkt, dus het verbeteren van werkrelaties en prestaties.
Wat de Interviewer echt wil weten
Interview vragen die emotionele intelligentie te beoordelen hebben de neiging zich te richten op de manier waarop de geïnterviewde zelf beheert en beheert relaties met anderen.
De vragen zijn vaak gedragsproblemen vragen , wat betekent dat ze de geïnterviewde om uit te leggen hoe hij of zij gehandeld in een vroegere dienstbetrekking-gerelateerde situatie te vragen. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van typische EI vragen tijdens een sollicitatiegesprek.
Interview vragen Over Emotionele Intelligentie
- Wat is een van je zwakke punten? Hoe doe je dat zwakte te overwinnen?
- Wat motiveert je om je werk te doen?
- Beschrijf een stressvolle werksituatie die je hebt gehad. Hoe heb je die situatie op te lossen?
- Wat zijn een of twee dingen die je boos of gefrustreerd op het werk te maken? Wat doe je als je boos of gefrustreerd op het werk?
- Vertel me over een tijd waarin je feedback op je prestaties, en u het niet eens met de feedback. Hoe heb je de situatie om te gaan?
- Vertel me over een tegenslag je had op het werk. Hoe heb je dat aan?
- Beschrijf een moment dat je een grote fout op het werk gemaakt. Hoe heb je de situatie om te gaan?
- Vertel me over een tijd dat je moest meerdere werkopdrachten te behandelen in een keer. Hoe voelde je je? Hoe heb je de situatie om te gaan?
- Vertel me over een tijd waarin je op een taak aan het werk die nieuw voor je nam. Hoe voelde je je doen?
- Hoe zou je een collega die consequent niet zijn gewicht trekken aan groepsopdrachten behandelen?
- Hoe je collega’s profiteren van het werken met u?
- Vertel me over een tijd dat je deed of zei iets dat een positief effect op een werknemer, medewerker of klant gehad.
- Heb je ooit gemerkt dat er iemand op het werk was een slechte dag? Hoe wist je dat? Wat heb je gedaan?
- Vertel me over een tijd waarin u een geschil met een collega had. Wat heb je om te gaan met de situatie?
- Beschrijf een tijd waarin een collega kwam om je met een probleem. Hoe reageerde je?
- Vertel me over een tijd waarin perspectief begrip van iemand anders geholpen u een taak uit te voeren of een probleem op te lossen.
- Vertel me over een tijd waarin je iemand om een taak te volbrengen gemotiveerd. Hoe heb je hem of haar te motiveren?
- Waarom is het belangrijk om een goede verstandhouding met uw collega’s te ontwikkelen?
- Hoe maak je een goede verstandhouding met uw collega’s op te bouwen?
Tips voor het geven van het beste antwoord
Anticipeer op lastige vragen: De beste manier om een sollicitatiegesprek ace is van plan op het beantwoorden van moeilijke vragen tijdens een sollicitatiegesprek die zich kunnen voordoen voordat je zelfs in de kamer lopen. Terwijl vragen over uw emotionele intelligentie kan een uitdaging zijn, kunnen andere vragen even lastig zijn, afhankelijk van uw individuele sterktes en werkervaring (of het ontbreken daarvan).
Doe een Praktijk Interview: “Waar zou je graag in je carrière in vijf jaar” U kunt gevraagd worden vragen die u niet heeft nagedacht over, zoals of “Vertel ons over uw grootste mislukking op het werk en hoe je behandeld dit.”zo, is het verstandig om uw antwoorden te oefenen om potentiële interview vragen, maar ook om te beseffen dat er bepaalde vragen tijdens een sollicitatiegesprek dat werkgevers niet moeten vragen . Een van de beste technieken is om een vriend te vragen om de rol van je gesprekspartner te spelen, zodat je kunt oefenen deze gemeenschappelijke interview vragen en antwoorden .
What Not to Say
Doe niets negatiefs zeggen over iemand: Uiteraard, zou je niet prullenbak uw vroegere bazen, klanten of collega’s tijdens het beantwoorden van een vraag over emotionele intelligentie. Maar zorg niet om iets negatiefs te zeggen tijdens andere delen van het interview dat zal in twijfel uw EI. Klaag niet over voormalige werkgevers of collega’s – de interviewer zal zich afvragen of u hetzelfde over deze organisatie zullen zeggen, moet je ingehuurd.
Niet Strek de Waarheid om een goed verhaal Merk: De kans is groot, je hebt tegenslagen te overwinnen, hielp collega’s met hun projecten, en had een positief effect op uw team op een bepaald punt tijdens uw loopbaan. Kom bereid met een echt verhaal te vertellen, in plaats van te proberen om een positieve draai te geven aan een zo-zo interactie te zetten. De meeste mensen zijn vrij goed in het vertellen wanneer de persoon die ze praten om is zijn onoprecht.
Mogelijke vervolgvragen
- Vertel me over je werkervaring.
- Wat voor soort werkomgeving heeft uw voorkeur?
- Bent u gemakkelijk te praten?
- Wat zijn je werkdoelen?
- Heeft u goed te werken met andere mensen?
Belangrijke aandachtspunten
ANTICIPEREN moeilijke vragen: Wees bereid om vragen te beantwoorden over uw zwakke punten, tegenslagen, motivatie, en interacties met collega’s.
PRAKTIJK Interviewing: Vraag een vertrouwde vriend om de rol van interviewer spelen en oefenen het beantwoorden van deze vragen.
Wees oprecht: Kom naar het interview met echte voorbeelden van hoe je aangetoond empathie, begrip, zelfkennis, en het vermogen om te leren.
Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor’s degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.