Hvordan skrive stillingsbeskrivelser for din CV

Posted on

 Hvordan skrive stillingsbeskrivelser for din CV


Når du tenker på stillingsbeskrivelser, har du sannsynligvis tenke på stillingsannonser postet av arbeidsgivere. Men de viktigste jobb beskrivelser kan være de du lager selv, når du beskriver siste posisjonene på CVen.

Stillingsbeskrivelser vise potensielle arbeidsgivere hva du har oppnådd i de stillingene du har holdt. De gir også et sammendrag av din erfaring og ferdigheter.

Velskrevet beskrivelser for hver jobb du har hatt vil hjelpe få din CV lagt merke til og valgt for intervjuer. Hva er den beste måten å skrive iøynefallende stillingsbeskrivelser?

Før du begynner å legge stillingsbeskrivelser til din CV, kan det være lurt å lage en liste over prestasjoner på hver av jobbene. Dette vil forberede deg på å skrive din CV.

Fokus på ferdigheter og prestasjoner

Etter at du har skrevet en stillingsbeskrivelse, se etter måter å gjøre forklaringen mer konsis. Gjør en innsats for å skape effektive innvirkning uttalelser. Uthev ferdigheter og prestasjoner, og gir bare nok detaljer til å støtte dine lokaler. Prøv å redigere ut pronomen og artikler. Begynn fraser eller setninger med verb. Velg sterke ord-CV handling ord som “startet” og “overvåket” er kraftige og vise at du har gjort en innvirkning på ditt lag.

Hvis du skal sende gjenopptar til organisasjoner som skanner dem inn i søkbare datamaskinen databaser, inkludere så mange industri og jobbspesifikke “søkeord” som mulig. Når du søker databaser for potensielle kandidater, arbeidsgivere søker fortsetter med størst antall “treff” på søkeord.

Nøkkelord er oftest substantiver, f.eks “kundeservice” eller “dataferdigheter.” For å bruke søkeord mest effektivt, være konkret, bruke så mange som mulig, og strø dem gjennom din CV.

Vær selektiv om hva du Inkluder

Din CV er ikke hele arbeidet historie, og du trenger ikke å inkludere alle plikt for hver rolle. Bestem den mest relevante informasjonen ved å sette deg selv i din potensielle arbeidsgiver posisjon: Vil denne informasjonen hjelpe overbevise arbeidsgiveren at du er en verdig kandidat til å intervjue?

Du trenger ikke å inkludere alle ansvar du noen gang hatt. Gruppen sammen lignende oppgaver. For eksempel, i stedet for notering “Besvarte telefoner” og “svart på kundenes e-post” i to punkter, kan du kombinere og si: “Løste kundeproblemer via telefon, e-post og chat-samtaler.”

Prioriter Job Description Informasjon

Neste, tenk om å prioritere den informasjonen du gir i hvert beskrivelse. Presentere informasjon som er av størst interesse for potensielle arbeidsgivere første. For eksempel vurdere kandidaten søker en jobb i interiørdesign.

Gjenoppta kan gjenspeile en retail erfaring der 75 prosent av kandidatens tid ble brukt på salgsgulvet, og 25 prosent ble brukt designe vindu og gulv skjermer. Prioritet, bestemmes av relevans for arbeidsgiver, tilsier at utforming av vindu og gulv skjermer skal være oppført før salg.

PRØVE

Megler

Sales Associate , Retail USA, New York, NY oktober 20XX – Present

  • Designet alle store vinduer med farge som hovedfokus.
  • Laget engasjerende point-of-kjøp skjermer for saktegående små elementer; økt salg av disse elementene med 30 prosent.
  • Organiserte gulv skjermer for å utnytte plassen og ringe oppmerksomhet til nyeste merchandise.
  • Utnyttet sterke mellommenneskelige og kommunikasjonsevner å betjene kunder; fikk ansatt i måneden prisen to ganger.

Bottom line: Fremhev dine mest relevante kvalifikasjoner for jobben ved å liste dem først i stillingsbeskrivelsen.

Kvantifisere dine prestasjoner

Kvantifisere så mye informasjon som du kan (tall, dollartegn, prosenter kan alle bidra til å gjøre ditt tilfelle). En punktet der det står “Vokste trafikken 35 prosent år-over-år” er mer imponerende-og informativ enn en som leser bare “Bedre trafikk.”

Nesten en beskrivelse, for hvilken som helst jobb, kan forsterkes gjennom bruk av tall. En servitør kan starte med beskrivelsen “Tok kundeordrer og levert mat.” Men en kvantifisert beskrivelse sa: “servert kunder i et eksklusivt 100-seters restaurant,” gir mye mer innsikt.

PRØVE

Servitør

Servitør, Maxill s Restaurant, New York, NY
januar 20XX – Present

  • Forutsatt servering tjeneste for kunder på et kvalitets 100-sete god mat etablering.
  • Serveres måltider, ryddet bord, overvåket fem bord, og gitt eksepsjonell kundeservice til opptil 30 kunder.
  • Trent nye tjenerskapet på POS system, gjesteservice og restaurant retningslinjer og prosedyrer.

Bottom line: Arbeidsgivere som tall. Det er mye lettere å se på tegn og symboler enn det er å lese ord.

Understreke utføre oppdrag Over ansvar

Det er viktig for de ansatte å vite at du har den nødvendige erfaring til å gjøre det arbeidet som kreves i stillingen. Likevel vil mange kandidater har denne relevant erfaring. For å skille seg ut, understreker hvordan du merverdi. Fokus på prestasjoner, snarere enn ansvar.

Som vist ovenfor, kan tallene være din venn når det gjelder å fremheve dine ferdigheter i din CV. I tillegg gi kontekst. For eksempel kan du si: “Økt omsetning med 5 prosent, etter flere år med synkende salg.” Eller, i stedet for å si “Answered telefonsamtaler, og jobbet med kundens bekymringer”, kan du si, “Løst kundens bekymringer, svare på ca 10 samtaler per time. Ble gå-til person på laget for å håndtere de tøffeste telefonsamtaler og mest utfordrende klager.”

Mens det er viktig å holde beskrivelser kort, og legger til detaljer og kontekst kan bidra vise arbeidsgivere hvorfor du ville være en god match for stillingen.

PRØVE

Kundeservice

Kundeservice Associate, ABD Company, mars 20XX – August 20XX

  • Løst kundens bekymringer effektivt og massedrap, svarer omtrent 300 samtaler per uke.
  • Oppnådde 100 prosent av samtalen resultatmål for nøyaktighet, hastighet, volum, løsning av problemer, og kundetilfredshet.
  • Nominert til arbeidstaker-of-the-måned fire ganger for utmerket holdning og eksemplarisk kundeservice ferdigheter.

Ergo: Arbeidsgivere vil vite hva du har oppnådd. Gjør det enkelt for dem å se hva du har gjort ved hjelp av tall og prosenter.

Lag din Jobs Sound Better

Det finnes enkle måter å sprite opp din CV stillingsbeskrivelser for å gjøre jobbene høres super imponerende. Et par enkle tilpasninger her og det kan gjøre din CV mye bedre.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *