Cati bani un Autor Face?

Posted on

Cati bani un Autor Face?

Cât de mult poate un autor face? Această întrebare vine foarte mult, iar răspunsul variază foarte mult, de la aproape nimic (sau chiar pierde bani) la milioane de dolari. Dar înțelegerea un pic despre modul în care autorii sunt plătite poate ajuta oferi informații utile cu linia de jos poate fi.

Pentru majoritatea autorilor, taxe și redevențe lor sunt negociate de către un agent sau alt reprezentant. Chiar și atunci când știi dedesubturile, cel mai bine este să nu încerce să se ocupe de termenii unui contract direct cu un editor.

Investițiile autorului în Cartea

Autori petrec multe ore de cercetare, în curs de dezvoltare, scris, și re-scrierea lor cărți și există un cost asociat cu timpul. Unele cărți necesită o investiție monetară reală de autor-de exemplu, în călătorie pentru cercetare sau, în cazul autorilor Carte de bucate, bani cheltuiți pe ingrediente pentru testarea reteta si costul fotografierea alimentelor.

Tipul de carte autorul scrie afectează potențialul de venit. Romanul sau nonficțiune? Curent (și ușor de datat) sau vesnic verde (și o perenă „backlist“ selecție)? Un personaj fictiv a cărui aventuri alerga la mai multe cărți sau un subiect de non-ficțiune care backlists, sunt mai susceptibile de a spori potențialul de venit pentru un autor.

Avansuri și Redevente

Autorii care fac o înțelegere cu una dintre cele mai mari cinci case de carte publicarea sau unele dintre cele mai mari edituri independente sunt, în general, plătit un procent de redevențe pentru fiecare carte vândută și primesc un avans împotriva acestor redevențe în față, înainte de data publicării. Acest lucru este negociat de agent și / sau de autor și apoi a făcut o obligație contractuală.

Valoarea avansului este dependentă de o serie de factori, incluzând, dar fără a se limita la: publicare autorului și de vânzări urmări înregistrările, modul în care „fierbinte“ subiectul cărții este, un sentiment general pe partea de redactor / editor și altele implicate în procesul de modul special și vandabile cartea este atunci când este luat în întregime (de exemplu, scris, poveste, debit, etc), și, foarte important, platforma autorului (e).

Auto-Publishing

Este echitabil să spunem că majoritatea autorilor auto-publicate nu rupe chiar și cu costurile de publicare ale acestora. Aceasta se bazează pe faptul că media autorul auto-a publicat vinde mai puțin de 200 de exemplare și probabil prevăzute cu cel puțin niște bani să publice, în primul rând de-exemplu, în serviciile editoriale independenți.

Acestea fiind spuse, un autor de auto-a publicat, care produce o carte de înaltă calitate, cunoaște piața pentru carte și cum să ajungă la această piață, și pune resursele necesare în acest sens, are o bună șansă de a vedea unele întoarce asupra investiției lor autor .

În unele cazuri, autori auto-publicate ale căror cărți obține de tracțiune de vânzare poate parlay că (în cazul în care el / ea vrea) într-o afacere de carte cu un editor de carte tradițională.

Amanda Hocking este un autor paranormala poveste de dragoste care a făcut milioane de dolari de vânzare-auto-a publicat ei de e-cărți și apoi a continuat pentru a obține o afacere carte de mai multe milioane de dolari de la presă Sf. Martin.

Donna „Faz“ Fasano a scris pentru editorii tradiționale și apoi a devenit un autor indie. Ca autor indie, ea a fost un comerciant de șiret, a făcut un trai bun, și în cele din urmă a revenit la a fi publicate în mod tradițional.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *