7 tapoja säästää rahaa työnhaun aikana

Posted on

7 tapoja säästää rahaa työnhaun aikana

Paljonko uuden työpaikan laskeminen todella maksaa? Valitettavasti vastaus on, että se riippuu. CareerBuilder -kyselyn mukaan 27% työnhakijoiden kustannuksista aiheutuneista työnhakijoista käytti yli 200 dollaria pääasiassa vaatteisiin (39%), kuljetuksiin (22%) ja matkoihin (21%).

Jos etsit työtä kentälläsi paikalliselta metroalueelta ja ansioluettelosi on nykyinen ja kohtuullisen hyvässä kunnossa, saatat päästä eroon vain budjetoimalla kaasurahoja tai bussihintoja ja tulostamalla muutama ylimääräinen kopio ansioluettelosi.

Mutta jos etsit työtä uudessa kaupungissa , yrität joko muuttaa uraa tai etsit pitkää työjatoa, kustannuksesi voivat olla huomattavat. Tilanteestasi riippuen saatat joutua budjetoimaan haastatteluasut tai kaksi, kuljetukset haastatteluun ja takaisin, uravalmennuspalvelut, jatkamaan kirjoitusapua, työharjoittelua ja paljon muuta.

Hyvä uutinen on, että kaikki kustannukset eivät ole neuvoteltavissa – ja vähän valmistelulla ja kekseliäisyydellä löydät usein samanlaisia ​​palveluita vähemmän rahaa. Jatka lukemista seitsemästä parhaasta tavasta säästää rahaa työnhaun aikana

Järjestäydy

Yksi parhaimmista tavoista säästää rahaa työnhaun aikana on säästää aikaa järjestäytymällä . Sinun ei tarvitse poistaa kalliita ohjelmistoja tai järjestäjiä tehdäksesi tämän. Sinulla on jo monia tuottavuuden työkaluja, jotka sopivat täydellisesti työnhaun järjestämiseen. Luo työhakemuslaskentataulukko Microsoft Exceliin tai Google Driveen. Pidä älypuhelimesi sisäänrakennettuja sovelluksia ja ominaisuuksia seurataksesi määräaikojasi tai luoda hälytyksiä ja tapaamisia Google-kalenteriin. Lataa ilmaisia ​​työnhakusovelluksia todellakin Glassdoorilta, CareerBuilderiltä ja muilta .

Lainaa haastatteluvaatteita ystäviltä ja perheeltä

Jotta saadaan hyvä ensivaikutelma työhaastattelussa , on tärkeää pukeutua asianmukaisesti. Vaikka haastatteluprosessi on etäinen ja haastattelu tapahtuu Zoomin tai Skypen kautta , sinun täytyy pukeutua osaan. Yrityskulttuurista riippuen tämä voi tarkoittaa mitä tahansa rento pukeutumisesta yrityspukuun ja pukeutumiskenkään.

Vinkki : Sinun kannattaa tehdä tutkimusta. Vaikka onkin parasta tehdä virhe pukeutumisesta enemmän kuin vähemmän, et halua mennä liian pitkälle kumpaankaan suuntaan. Esimerkiksi, jos haastattelet käynnistyksen yhteydessä, työpuku saattaa antaa väärän vaikutelman.

Jos sinulla ei ole täydellisiä haastatteluvaatteita kaapissasi (tai nykyisessä koossa), älä oleta, että olet jumissa ostamasta jotain uutta. Verkota tietosi uuteen asuun kysymällä ystäviltä ja perheenjäseniltä, ​​onko heillä sopivia vaatteita jaettavaksi.

Tutustu muoti- ja lähetysverkkosivustoihin, kuten Poshmark, ThredUp ja TheRealReal. Muussa tapauksessa lyödä paikallista säästökauppaa tai lähetyskauppaa. Saatat yllättyä löytämästäsi.

Vältä maksamasta taskua matkakuluihin

Yksi suurimmista kuluista ulkomaan työhaastatteluille on matka ja majoitus. Lentoliput, junaliput, kaasu, autonvuokraukset ja hotellivaraukset voivat nopeasti kuluttaa suuria rahaa. Saatat joutua maksamaan satoja tai jopa tuhansia dollareita ennen kuin olet edes asettanut jalkansa yrityksen toimistoihin.

Mutta sinun ei ehkä tarvitse maksaa koko laskua itse. Jotkut yritykset maksavat matka- ja majoituskulut. Hermostunut kysyttäessä, kuka maksaa? Harkitse kysyä, aikooko yritys tehdä matkajärjestelyjä puolestasi. Jos he kieltäytyvät, voit miettiä, neuvotellaanko korvauksesta.

Jos se on jo haastatteluprosessin varhaisessa vaiheessa ja työnantaja ei ole hakemassa välilehteä, voit myös kysyä, harkitsisivatko hän tässä vaiheessa videohaastattelua tai puhelua. Sitten, jos asiat menee hyvin, tiedät, että seuraavan haastattelun matkakuluihin kohdistuva sijoitus todennäköisesti kannattaa.

Huomaa : Monet työnantajat suorittavat vuokrausprosessin haastatteluista alukseen nousemiseen verkossa. Saatat jopa pystyä palkkaamaan henkilökohtaisesti tekemääsi työtä aiheuttamatta ylimääräisiä kuluja.

Kokeile ensin ilmaisia ​​työnhakusivuja

Työnhakukoneet ja työtaulut ovat hyödyllisiä lähdeluetteloita monille työnhakijoille – ja monet ovat ilmaisia ​​käyttää. Keskitä työnhaun online-osa ensin näihin ilmaisiin sivustoihin ja säästä itsellesi kuukausimaksujen kustannukset. Kokeile joitain parhaista työpaikoista nähdäksesi, mitkä tarjoavat eniten mahdollisuuksia, jotka sopivat kiinnostuksen kohteisiisi.

Haluatko tarkistettuja ilmoituksia kapealla työmarkkinoilla? Monet maksua perivät sivustot tarjoavat uusille käyttäjille ilmaisen kokeilujakson. Muista vain tehdä kalenteriin merkintä tilisi peruuttamiseksi, jotta et halua maksaa tilaustasi, jota et enää tarvita.

Upskill itsesi ilmaiseksi

Jos olet jo jonkin aikaa etsinyt työtä eikä sinulla ole paljon onnea, voi olla aika lisätä uusia taitoja ansioluetteloosi. Ja sinun ei ehkä tarvitse ottaa vastaan ​​mojova lukulasku tehdäksesi sen.

Tärkeää  : Ensimmäisenä askeleena tulisi olla sellaisten taitojen tunnistaminen, jotka vaikuttavat työnantajiin eniten ja joilla on suurin positiivinen vaikutus tulokseesi. Yksi tapa tehdä tämä on tarkistaa alasi ikäisensä pätevyys joko tarkastelemalla heidän LinkedIn-profiilejaan tai skannaamalla työpaikkailmoitukset kohdennetulle tehtävälle.

Kun olet selvittänyt, mitkä taidot sinun täytyy oppia, etsi ilmaisia ​​verkkokursseja organisaatioiden, kuten Coursera tai edX, kautta.

Haluatko tietää enemmän koulutusohjelmista, oppisopimuskoulutuksista tai sertifikaateista? CareerOneStop on Yhdysvaltojen laboratorion ura- ja koulutuskeskus, jolla on linkit resursseihin, joista voi olla apua.

Tavoita koulusi

Uravalmennus, apu ansioluettelon ja saatekirjeen kirjoittamisessa, apu työpaikkojen löytämisessä, uran verkostoitumisresurssit ja harjoitteluhaastattelut voivat auttaa työnhaussa olemaan paljon menestyvämpi kuin jos teet sen itse.

Vinkki : Jos olet valmistunut kauan sitten, yliopistouran keskuksesi ei ehkä ole ensimmäinen ajatuksesi, kun etsit työtä – mutta sen pitäisi olla.

Urapalvelukeskukset tarjoavat usein ilmaisia ​​verkostoitumisresursseja, jatkamis- ja haastatteluapua sekä uran arviointipalveluita alumneille, vaikka he eivät olisikaan viimeaikaisia. Koulusi verkkosivustolla tulisi olla lisätietoja alumnien etäpalveluista ja yhteydenpidosta.

Säästä rahaa tekniikkaan 

Harva työnhakija voi selviytyä ilman tekniikkaa nykyään, vaikka he olisivatkin tiili- ja laastiteollisuudessa, jotka luottavat suuresti verkkoyhteyksiin. Mutta jos etsit paikkaa säästääksesi rahaa työnhaun aikana, nyt on hyvä aika tarkistaa kuukausikulut mobiilipalveluista, Internetistä ja muusta tärkeästä tekniikasta.

Säästä rahaa matkapuhelinpalvelussa käyttämällä ennakkomaksuja, niputtamispalveluita tai vaihtamalla suunnitelma sellaiseen, joka vastaa paremmin käyttötapojasi. Niputa Internet ja kaapeli – tai katkaise johto ja ojota lankapuhelin. Voit soittaa nykyisille palveluntarjoajillesi ja kysyä alennuksia veteraaneille, opiskelijoille, AAA: lle, AARP: lle ja muille organisaatioille.

Varmista vain, ettet tee mitään muutoksia, jotka vaarantavat kykysi olla yhteydessä potentiaalisiin työnantajiin, kuten esimerkiksi siirtyminen vähemmän luotettavaan solupalveluun. Et halua pudottaa puhelua vuokrauspäällikön kanssa heti, kun he tekevät työpaikkaa .

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *