5 Social Skills for Arbejdsplads Succes

Posted on

5 Social Skills for Arbejdsplads Succes

Hvad er sociale færdigheder, og hvorfor er de afgørende for arbejdspladsen succes? Sociale færdigheder, også kaldet ”interpersonelle færdigheder,” er dem, vi bruger til at interagere og kommunikere med andre mennesker. Disse færdigheder omfatter både verbale færdigheder (den måde du taler til andre mennesker) og nonverbale færdigheder (dit kropssprog, fagter og øjenkontakt).

Hvorfor arbejdsgiverne Værdi sociale færdigheder

Sociale færdigheder er vigtige bløde færdigheder – de personlige egenskaber (i modsætning til professionelle hårde færdigheder erhvervet gennem uddannelse, træning, eller joberfaring), som er nøglen til at interagere godt med andre. Næsten hver job kræver sociale færdigheder. Hvis du arbejder på et hold, skal du være i stand til at komme sammen med andre. Hvis du arbejder med klienter, skal du lytte opmærksomt til deres spørgsmål og bekymringer. Hvis du er en leder, vil du blive opfordret til at motivere medarbejderne.

Bemærk : Selv hvis dit job ikke indebærer interagere med andre mennesker meget, du stadig nødt til at besidde et par sociale færdigheder til at interagere med din arbejdsgiver og kolleger.

Fordi sociale færdigheder er så vigtige, ser næsten enhver arbejdsgiver til job kandidater med disse kompetencer. Det er derfor vigtigt, at du viser, at du har stærke sociale kompetencer i dit CV, følgebrev, og interview.

Her er en liste over de fem sociale færdigheder, som arbejdsgiverne søger i kandidater til beskæftigelse. Også have et kig på de efterfølgende tips om, hvordan man kan vise, at du har sociale færdigheder hele din jobsøgning.

Top 5 sociale færdigheder

1. Empati

Empati er en meget vigtig færdighed. For at interagere godt sammen med andre, skal du være i stand til at forstå, hvordan de føler. Empati er især kritisk, når der beskæftiger sig med kunder, der kommer til dig med spørgsmål eller problemer. Du er nødt til at udtrykke ægte bekymring for deres problemer, samt at hjælpe med at løse dem.

2. Samarbejdet

Samarbejdet er især vigtigt, når du arbejder på et hold, hvor du vil blive bedt om at indgå partnerskab med andre for at nå et fælles mål. Men selv om du ikke arbejder på et hold, samarbejde er stadig nødvendigt på de situationer, hvor du bliver bedt om at arbejde sammen med kolleger til at bidrage til at nå målene for din organisation.

3. mundtlig og skriftlig kommunikation

Verbal kommunikation er evnen til at udtrykke dig selv ved hjælp et klart sprog, som andre kan forstå. Du skal solide verbale kommunikationsevner, når du taler til andre personligt eller på telefonen. Skriftlig kommunikation kommer i spil, når du skriver en e-mail, tekst, brev, en rapport eller præsentation – her, passende grammatik, stavning, og formatet er nødvendige.

4. Listening

En anden vigtig kommunikation færdighed, der hjælper dig med at interagere godt sammen med andre lytter. Du skal være i stand til at lytte opmærksomt til, hvad din arbejdsgiver fortæller dig at gøre, til hvad dine kollegaer siger i et møde, og til, hvad dine medarbejdere bede jer. Du skal lytte til kundernes bekymringer og hurtig for dem, at du har forstået dem. Folk reagerer godt på andre, når de føler, at de bliver hørt.

5. nonverbal kommunikation

Mens verbal kommunikation er en vigtig færdighed, så er nonverbal kommunikation. Gennem dit kropssprog, øjenkontakt, og ansigtsudtryk, kan du udtrykke, at du er en empatisk person, der omhyggeligt lytter til andre.

Sådan Vis din Social Sills Under en Jobsøgning

Prøv at vise, at du har alle disse sociale færdigheder gennem hele din jobsøgning proces. For det første skal du sørge for at indarbejde færdigheder ord sociale diskuteres her ( ”empati”, ”samarbejde”, ”mundtlig og skriftlig kommunikation,” ”lytter”, ”nonverbal kommunikation”) ind i dit cv. Gode ​​steder at bruge disse søgeord er i dit arbejde historie eller i dit cv resumé (hvis du har en).

For det andet kan du bruge disse ord i dit følgebrev. I kroppen af ​​Deres brev, nævne en eller to af disse færdigheder, der giver konkrete eksempler på et tidspunkt, hvor du viste dem på arbejdspladsen.

For det tredje, kan du bruge disse færdigheder ord i et interview. Sørg for at du har mindst ét ​​eksempel for en tid du udnyttet hvert af de fem bedste kompetencer, der er anført her. Selvfølgelig vil hvert job kræver forskellige kompetencer og erfaringer, så sørg for at læse jobbeskrivelsen omhyggeligt og fokusere på de færdigheder, der er anført af arbejdsgiveren.

Tip : Interviews også give den perfekte forum til at demonstrere dine interpersonelle talenter.

Sørg for at bruge nonverbale kommunikation, der formidler din interesse i interviewet, at arbejdsgiveren, og jobbet. Tal tydeligt, og lytte opmærksomt til de spørgsmål bliver stillet. Visning disse sociale kompetencer i person er den bedste måde at overbevise en arbejdsgiver, at du har hvad det kræver at udmærke sig i den position, de er at tilbyde.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *