Verbale communicatie – een essentieel Soft Skill

Posted on

Verbale communicatie - een essentieel Soft Skill


Verbale communicatie is het delen van informatie tussen individuen of groepen door middel van spreken. Het is een van de manieren waarop we omgaan met onze bazen, medewerkers, collega’s en klanten of klanten op het werk. We actief luisteren, non-verbale communicatie te gebruiken ook, zoals lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen, en schrijven om te communiceren.

Wanneer uw mondelinge communicatieve vaardigheden zijn zwak, zal de beoogde ontvangers van uw berichten niet in staat zijn om ze te begrijpen en vervolgens niet in staat zijn om adequaat te reageren. Hoewel deze storingen niet uitsluitend bij de luidspreker-arme luisteren vaardigheden of de onjuiste interpretatie van de non-verbale signalen kunnen ook worden de schuld-ze beginnen met hem of haar.

Hoe het verbeteren van uw verbale communicatie

Het verbeteren van uw mondelinge communicatieve vaardigheden zal u helpen misverstanden op het werk te voorkomen. Neem de volgende stappen, te beginnen nog voordat alle woorden je mond te verlaten:

 1. Wees voorbereid: Voordat u een gesprek te beginnen, erachter te komen welke informatie u wilt verstrekken. Dan beslissen over de beste manier om het doorgeven aan de ontvanger. Bijvoorbeeld, heb je nodig om het te doen face-to-face of een telefoongesprek doen?
 2. Kies uw woorden zorgvuldig: Gebruik woordenschat uw ontvanger kan gemakkelijk te begrijpen: Als hij of zij niet uw woorden te begrijpen, wordt uw bericht verloren.
 3. Spreek duidelijk:  Wees je bewust van het volume en de snelheid van spraak. Spreken te zacht zal het moeilijk voor iedereen om je hoort te maken, maar schreeuwen kan zeer onaangenaam. Spreek langzaam genoeg om te worden begrepen, maar niet zo langzaam dat je de luisteraar droeg of zet hem of haar te slapen.
 4. Gebruik de juiste toon:  Uw stem kan je ware gevoelens en houding te onthullen. Bijvoorbeeld, als je boos of verdrietig bent, het zal tegenkomen door je toon. Proberen te blijven in de controle van deze, om te voorkomen onthullen meer dan je wilt en afleiden van de luisteraar is van opzet van uw boodschap.
 5. Maak oogcontact: De persoon aan wie u spreekt zal beter in staat zijn om verbinding te maken met je als je oogcontact gedurende het gesprek te houden.
 6. Inchecken met de Listener Periodiek: Krijg feedback om te controleren of de persoon te maken met wie je spreekt je begrijpt. Hij of zij moet “get” wat je probeert te zeggen. Terwijl u spreekt, observeert zijn of haar gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal, of gewoon vragen om mondelinge bevestiging dat hij of zij u begrijpt.
 7. Vermijd afleiding: Achtergrond geluid zal de luisteraar af te leiden en maken het moeilijk voor hem of haar om te horen wat u zegt, niet getreurd, begrijpen. Zoek een rustige plek om te praten. Als je spreekt met iemand via de telefoon, ga dan naar een rustige omgeving en ervoor zorgen dat hij of zij is in een als goed. Als dat niet mogelijk is op dit moment te regelen om te praten wanneer het is.

Carrière vereisen dat Uitstekende mondelinge communicatieve vaardigheden

Ongeacht wat je carrière is, zult u waarschijnlijk moet de mensen op zijn minst te spreken op de gelegenheid. Daarom is een goede mondelinge communicatieve vaardigheden zijn van cruciaal belang. Sommige beroepen, echter afhangen van die superieure verbale communicatieve vaardigheden. Hier zijn een aantal die deze zachte vaardigheid vereist:

 • Chief Executive:  Chief executives zijn verantwoordelijk voor alle activiteiten van de organisaties die zij lopen. Zij moeten in staat zijn om informatie met die binnen en buiten de entiteit, met inbegrip van andere top-level executives, medewerkers, klanten en aandeelhouders te delen.
 • Schoolhoofd:  Opdrachtgevers beheren basis- en middelbare scholen. Uitstekende mondelinge communicatieve vaardigheden te laten communiceren met de school docenten, ouders en leerlingen.
 • Manager : Managers toezicht houden op het werk van de medewerkers van een afdeling of gehele organisatie. Zij moeten in staat zijn om feedback te geven aan hun werknemers op een duidelijke manier.
 • Operations Research Analyst: Met behulp van hun expertise in de wiskunde, de werking analisten helpen bedrijven en andere entiteiten problemen op te lossen. Sterke mondelinge communicatieve vaardigheden hen in staat stellen om te werken als een lid van een team.
 • Medische Wetenschapper:  Medische wetenschappers onderzoek naar de oorzaken van ziekten en de ontwikkeling van preventie en behandeling methoden op basis van hun bevindingen. Zij moeten in staat zijn om hun resultaten aan collega’s uit te leggen.
 • Economist: Economen studie van de verdeling van de middelen. Zij werken samen met klanten en bespreken hun bevindingen met hen.
 • Klinische of Psycholoog:  Klinische en begeleiding psychologen diagnosticeren en behandelen van personen die mentale, emotionele en gedragsstoornissen. Ze brengen hun dagen door met mensen te praten.
 • Archeoloog:  Archeologen onderzoeken de geschiedenis en de prehistorie door onderzoek van het bewijsmateriaal achtergelaten door de mens. Ze moeten hun onderzoeksresultaten aan collega’s uit te leggen.
 • Huwelijk en gezin therapeut: Huwelijk en gezin therapeuten behandelen individuen, gezinnen en koppels voor psychische stoornissen en interpersoonlijke problemen. Zij moeten informatie doorgeven aan hun klanten.
 • Docent:  Leraren instrueren studenten in een verscheidenheid van onderwerpen. Ze leggen concepten om studenten, samen te werken met andere docenten en bespreek de voortgang van studenten met hun ouders.
 • Librarian:  Bibliothecarissen selecteren en ordenen materialen in het openbaar, school, academisch, wet, en corporate bibliotheken. Ze leren bibliotheekgebruikers hoe deze middelen te gebruiken.
 • Tandarts:  Tandartsen onderzoeken en behandelen van tanden en tandvlees patiënten. Zij werken samen met mondhygiënisten en assistenten, evenals bespreken procedures met hun patiënten.
 • Apotheker:  Apothekers afzien medicijnen aan patiënten. Zij geven informatie en instructies aan hen, zodat ze deze medicijnen effectief en veilig kunnen gebruiken.
 • Marketing Manager:  Marketing managers ontwikkelen en implementeren van bedrijven marketing strategieën. Zij werken samen met de leden van marketing teams.
 • Software Developer:  Software-ontwikkelaars toezicht houden op de creatie van computersoftware. Sterke mondelinge communicatieve vaardigheden hen in staat stellen aan de leden van hun teams te instrueren.
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *