Hoe om te gaan met taakafwijzing en doorgaan

Posted on

 Hoe om te gaan met Job Afwijzing en Move On

Niemand houdt van een baan worden afgewezen. Of had je je zinnen gezet op het krijgen van ingehuurd, of waren zelfs niet zeker dat u wilde het optreden, het nog steeds steken om te ontdekken dat je al afgewezen.

Het kan bijzonder moeilijk zijn om te gaan met zoeken naar een baan afwijzing als het gebeurt over en weer – maar dat is geen ongewone ervaring voor werkzoekenden. Vergeet niet dat in veel gevallen, zijn er misschien wel honderden kandidaten voor één vacature. Zelfs als je zeer gekwalificeerd bent, is het logisch dat je vaker dan je de baan krijgt zal worden afgewezen.

Tip: Het proces van het vinden van de perfecte baan voor jou is een partij als dating: zoals het gezegde gaat, moet je een heleboel kikkers kussen voordat je je prins of prinses te vinden.

Om te slagen in uw doel van het vinden van die droom kans en krijgen ingehuurd op lange termijn, moet je leren om te gaan met het zijn afgewezen. Anders is het gemakkelijk om een ​​tijdelijke tegenslag om te zetten in een grote carrière wegversperring te laten.

Hoe om verder te gaan nadat een taak Afwijzing

Bewegen op na niet het krijgen van een baan aangeboden kan worden opgesplitst in drie delen:

  • Om over de afwijzing
  • Het analyseren van uw kandidatuur
  • Vooruit met uw zoektocht naar een baan

Om over de afwijzing

De eerste stap in het krijgen van meer dan afwijzing door een potentiële werkgever houdt in het delen van de frustratie, teleurstelling en woede dat elk verlies begeleidt. Praat met een vriend of familielid en deel je gevoelens in een vertrouwelijke setting.

Tip: Venting kan een zeer nuttig instrument voor het loslaten van de negatieve en bewegen op zijn.

Zorg er wel voor dat je kiest je supporters ook. De ideale persoon om te delen met iemand die niet over een toekomstige baas of collega zal worden. Ook al is uw gevoelens zijn begrijpelijk, hoef je niet wilt dat ze een slechte indruk te maken op iemand die later uw kandidatuur kunnen evalueren naar een andere baan. Familieleden zijn een goede keuze, evenals oude vrienden die met u zijn geweest door middel van goede en slechte tijden.

En wat je ook doet, weerstaan ​​aan de drang om iets negatiefs aan de personeelsmanager te zeggen. Je weet nooit of je misschien weer wilt toepassen op de organisatie in de toekomst. Soms is het moeilijk om precies te weten waarom een ​​kandidaat werd verworpen, en het zou kunnen zijn dat je over-gekwalificeerd. Als dat het geval is, kan de werkgever terug te komen op een later tijdstip met een betere baan te bieden.

Nogmaals, het is belangrijk te erkennen dat de meeste zoekopdrachten zijn zeer concurrerend, en vele getalenteerde kandidaten worden vaak afgewezen als gevolg van een krappe arbeidsmarkt. Het is zeer waarschijnlijk dat de werkgever u niet daadwerkelijk afwijst, maar zag een andere kandidaat als een (misschien zelfs iets) betere pasvorm. Omdat het inhuren van beslissingen zijn meestal subjectief, is het heel goed mogelijk dat een andere recruiter je zou hebben gekozen.

Houd er ook rekening mee dat misschien de personeelsmanager had gelijk, en deze baan was niet de beste pasvorm voor u, en je zou niet hebben uitgewerkt of gelukkig in de rol geweest. In dat geval heeft de onderneming heb je een gunst door je niet inhuren.

Het analyseren van uw kandidatuur

Neem de tijd om na te denken over uw aanpak van het inhuren van proces om te zien of er iets is wat je op in de toekomst zou kunnen verbeteren. Controleer uw CV, sollicitatiebrief, wat er gebeurde tijdens het interview, en uw follow-up na het interview.

Gezien wat je hebt geleerd over de functie-eisen en de mensen die betrokken zijn, vraag jezelf af of je iets gedaan anders had kunnen hebben om jezelf te presenteren in een beter licht en een die je gemaakt lijkt een betere pasvorm voor de baan.

Hoewel niet typisch, soms een werkgever zal feedback te delen over uw kandidatuur. Als dat niet het geval is, en u hebt een goede verstandhouding met iedereen ontwikkeld aan de organisatie, probeer ze te benaderen met een verzoek om opbouwende kritiek.

Houd je zoektocht naar werk Moving Forward

Kandidaten vaak verliezen momentum met hun zoektocht tijdens het wachten om te horen of ze een baan geland, vooral als ze denken dat ze genageld het sollicitatiegesprek. Val niet in die val. Het is nooit een goed idee om te stoppen met zoeken totdat je zijn aangeboden en aanvaard een baan aangeboden.

Totdat je iets op schrift, ga verder met uw zoekopdracht. Het vinden van andere opties, en het ontvangen van positieve reacties van interviewers, zal verzachten de klap als je afgewezen. Je zou er ook een beter aanbod, ongeacht of u deze bijzondere baan te vinden.

Dus, hou de toepassing, netwerken, en werken aan uw loopbaan op lange termijn plan. Best-case scenario, krijg je een nog aantrekkelijker kandidaat voor de job die u overweegt zijn. Worst-case scenario, hoeft u niet vanaf nul te beginnen met een gloednieuwe zoeken.

Belangrijkste leerpunten

Job Search Afwijzing overkomt iedereen. Het is wat je doet Volgende dat telt: Gebruik deze kans om uw interviewen vaardigheden te perfectioneren en uw aanpak te analyseren.

Voel je vrij om Vent – Maar Kies de juiste Support System: Do niets negatiefs zeggen aan de personeelsmanager of iedereen die terug zouden kunnen rapporteren aan de werkgever.

Do not Lose Your Momentum: Zelfs als er dingen zien er veelbelovend uit met één werkgever, niet stoppen met uw zoektocht naar een baan totdat u een aanbieding in de hand te hebben.

Houd in gedachten dat het inhuren Manager Mag je een gunst: De baan zou echt een slechte pasvorm voor u … of je kan een gesprek later te krijgen op voor een betere positie bij hetzelfde bedrijf.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *