Moet een legaal Ga naar Law School?

Posted on

Moet een legaal Ga naar Law School?

Als paralegal, heb je een inside view van de juridische praktijk kregen. Op een gegeven moment, het is natuurlijk af te vragen of je beter af als advocaat zou zijn. Immers, heb je veel meer op-de-grond ervaring dan inkomende medewerkers, van wie velen hebben nog nooit een voet in een rechtszaal of gezien een set van M & A-documenten gekregen. Kunt u niet voor wat je hebt geleerd om omhoog te gaan de gelederen als advocaat? Voordat je de grote stap te zetten, hier zijn een paar dingen te overwegen.

Zal echt het krijgen van een salaris upgrade?

Paralegals die willen advocaten worden, worden vaak in de verleiding door de hogere basissalarissen advocaten meestal te maken. Maar dit aantal zou kunnen zijn misleidend. Advocaten zijn in loondienst en laat je niet meer betaald als ze overwerken. Daarentegen krijgen paralegals meer betaald hoe meer ze werken. Als je praat over een proef situatie, waarbij iedereen in het team werkt 20 uur per dag (niet zo ongewoon, helaas), kan de paralegals meer per uur te maken dan veel van de advocaten! Voordat u besluit om $ 100.000 of meer te investeren in de wet school voor een hoger salaris, do the math en zorg ervoor dat het zal leiden tot een hogere uurtarief (rekening houdend met eventuele student lening betalingen je zou worden gelaten met).

Hoe zal uw kwaliteit van leven beïnvloed?

Hoewel het misschien niet zo lijkt als je een in-demand paralegal bent, hebt u waarschijnlijk meer controle over uw work-life balance dan een advocaat doet. Omdat je overuren betaald krijgen, advocaten geven op zijn minst enige aandacht aan het aantal uren dat je wordt gevraagd om te werken. Als een advocaat, zult u in wezen op oproep hele tijd, iets wat veel mensen vinden diep onaangenaam.

Wat voor soort werk doe je wilt doen?

Een andere prime motivator voor de behandeling van een overgang van paralegal tot een advocaat is om meer interessant of meer uitdagend werk te doen. Hier, is het belangrijk om zorgvuldig te kijken naar het werk advocaten, met name jonge advocaten, eigenlijk doen.

Het leven van een senior partner zou kunnen kijken glamoureuze terwijl u het overhandigen van documenten voor cross-onderzoek ter terechtzitting, in gedachten houden dat het duurt vele jaren om dit punt te komen. Als een nieuwe advocaat, zult u nog steeds uw contributie te betalen in de loopgraven, doen rote werk dat minder interessant dan het organiseren van alle documenten voor een geval als paralegal zou kunnen zijn.

Voordat u besluit om rechten gaan studeren, doe wat informatieve gesprekken met advocaten van uw bedrijf (als u vertrouwd te laten hen weet dat je zou dit pad voort te zetten) of met andere advocaten die je kent. Hier krijg je een goed gevoel voor wat ze doen de hele dag, dus zult u in een positie om te beoordelen of “advocaat werk” is echt wat je wilt doen.

Welk type van Job zult u in staat om te krijgen?

Paralegals die rechten gaan studeren soms verwachten dat ze een been hebben in de sollicitatieprocedure, maar zelfs als je gerelateerde werkervaring, op juridisch gebied is een zeer hiërarchische plaats. Als u werkt voor een AmLaw firma als paralegal, het is onwaarschijnlijk dat je daar worden gehuurd als een advocaat, tenzij je uiteindelijk op een top wet school. Persoonlijke relaties zijn belangrijk, natuurlijk, maar ze gaan alleen zo ver. Uiteindelijk pedigree nog steeds de dag op veel plaatsen.

Als u besluit om voor te gaan en gelden voor de wet school, overwegen manieren om uw schuld te houden en je zult meer opties hebben wanneer u overstapt. Tenzij u bent het streven naar een chique BigLaw baan, naar de wet school part-time terwijl ze blijven werken een goede optie zou kunnen zijn.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *