Pro și Contra de Telecommuting

Posted on

Pro și Contra de Telecommuting
Telecommuting, sau de lucru de la domiciliu sau de un alt loc, altul decât biroul obișnuit, este din ce în ce mai răspândită în aceste zile. Un studiu realizat de Consumer Electronics Association a constatat 37 la suta dintre adulti angajate în munca din SUA de la domiciliu cel puțin o zi pe lună, și un număr mare dintre ei sunt de planificare pentru a petrece o bună bucată de schimbare pe produsele de tehnologie pentru a face mai ușor de telecommute . Iată alte câteva fapte și cifre pentru a arăta cum stau lucrurile:

 • În 1980, doar 2,3 la suta din muncitori telecommuted.
 • Astăzi, estimări plasează numărul de americani de asteptare acasă sediul permanent la peste trei milioane de.
 • Următorii câțiva ani vor vedea numere telecommuting creste cu 63%, in functie de retea de cercetare Telework.
 • Telecommuter medie în zilele noastre este o vârstă de 40 de ani de sex masculin profesionist cu o diplomă universitară și nu o mama de lucru-de-acasă.
 • Cercetările actuale dezvăluie mai multe companii care oferă Telecommuting decât orice alt beneficiu nou.

De ce Telecommuting

Progresul tehnologiei a ajutat găzdui opțiunea telelucrului. Dispozitivele fără fir, aplicații web și instrumente de colaborare, cum ar fi software-ul de întâlnire online, face mai ușor pentru a interacționa cu managerii și colegii atunci când nu sunteți la birou.

Oamenii ar lucra mai degrabă decât de la domiciliu într-un birou, deoarece:

 • Ele se pot concentra mai bine asupra sarcinilor lor, cu mai puține întreruperi.
 • Ei evita o naveta lung, care este mai ecologic și economisește timp prețios personal.
 • Ei salva pe costurile de combustibil sau de tranzit.

Companiile permit Telecommuting din următoarele motive:

 • Pentru a promova echilibrul muncă / viață.
 • Pentru a salva pe bunuri imobiliare, consumabile de birou, precum și alte costuri de regie.
 • Pentru a încuraja productivitatea și pentru a reduce cheltuielile asociate cu timpul pierdut din cauza întreruperilor.
 • Pentru a promova o cultură la locul de muncă „verzi“.

Inconvenientele Telecommuting

munca la distanță nu este fără dezavantaje, iar angajatorii au temerile lor. Cauzele de interes includ:

 • Mai puțin timp se confruntă cu managerii și colegii pot fi un blocaj de comunicare majoră. Mai mult decât atât, beneficiile de brainstorming și inovare prin colaborare se diminuează la fața locului.
 • Angajatorii nu pot controla modul în care lucrătorii folosesc timpul. Acest lucru duce la griji despre productivitate a pierdut. Iar atunci când angajații sunt pe contracte pe oră, nu există nici o garanție că a plătit timp este petrecut pe activități legate de muncă. Yahoo a interzis aranjamentul în 2013, din cauza abuzului sistemului de lucru la distanță.
 • Atunci când acest beneficiu este disponibil numai pentru personalul selectat, gelozie și resentimente poate provoca un mediu de lucru negativ și poate afecta moralul.

Când Telecommuting nu este ideal

Există cazuri în care nu are sens să aibă personal IT de lucru de la domiciliu. Companiile trebuie să ia în considerare rolul individului și nevoile departamentelor pe care el sau ea interacționează cel mai mult. Anumite probleme sunt imposibil de depanare la distanță. Aspecte legate de securitate și respectarea cerințelor de reglementare limitează accesul la instrumente de dezvoltare, software și alte aplicații. În aceste cazuri, lucrătorii nu pot îndeplini sarcinile în afara amplasamentului.

Când telecommuting Lucrări

Dacă aveți un loc de muncă IT unde lucra independent cele mai multe ori, de lucru de la domiciliu ar putea fi posibil. Un dezvoltator de software, de exemplu, este un bun candidat pentru lucrul la distanță. Dacă sunteți într-un rol de suport telefonic tech, cu nici o cerință pentru a merge la biroul utilizatorului, Telecommuting poate lucra pentru tine.

Cum sa faci de lucru Telecommuting pentru tine

Iată cum puteți optimiza aranjamentul:

 • Asigurați-vă că mergeți la birou o dată într-un timp. Dacă lucrați de acasă cu normă întreagă, este o idee bună de a interacționa cu colegii în persoană pentru a păstra liniile de comunicare deschise și să mențină relații. Participe la întâlniri regulate față-în-față.
 • Discutați așteptările cu angajatorul. Când ești de așteptat să fie la fața locului, și asigurați-vă că sunteți familiarizați cu politica telelucrului a companiei.
 • Stabilirea protocoalelor de comunicare. Asigurați-vă că oamenii știu cum să ajungeți în timpul orelor de lucru, indiferent unde vă aflați.
 • Utilizați un program pentru urmărirea progresului. Acest lucru va ajuta atât tu cât și Gage angajator cât de productiv sunteți atunci când se lucrează la domiciliu.

Concluzie

Atât angajatorii și angajații ar trebui să ia în considerare efectele telelucrului asupra performanței de afaceri. Ce este ideal pentru o companie sau o persoană nu este același lucru pentru altul. Lucrătorii nu funcționează întotdeauna bine în izolare, iar extroverts adesea prefera sa fie intr-un mediu de birou. Pentru a evita impactul negativ telecommuting, companiile trebuie să stabilească orientări clare și politici cu privire la productivitate, de securitate și de compensare a lucrătorilor.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *