Hvordan skrive en Cover Letter i 5 enkle trinn

Posted on

 Hvordan skrive en Cover Letter i 5 enkle trinn

Trenger du å skrive et følgebrev for en jobb? Ved å følge disse fem enkle trinn, vil du finne veien til en vellykket følgebrev er en enkel en. Ved å ta det ett skritt av gangen, kan du sikre at din søknad vil bli utarbeidet skrevet og sendt ut uten mye stress – og med en god sjanse til å lykkes.

Her er fem trinn du kan følge for å skrive en vinnende følgebrev.

Analyser stillingsannonse

Gi stillingsannonse nøye lese og se hvor din egen erfaring passer best opp. Være diskriminerende om hvilke av selskapets krav du velger å fremheve, som du kommer til å bruke disse valgene for å lage en tabell i følgebrevet.

Husk at når alt er sagt og gjort, bør følgebrev bare være én side lang. De punktene du velger bør være de som er mest betydningsfulle for stillingen, men også de som gir konkrete eksempler og overbevisende anekdoter om dine erfaringer.

Målet for halvparten av selskapets krav, men holde det under fem eller seks totalt. Sørg for at du vet hvordan å matche dine kvalifikasjoner til en stillingsannonse.

Hva å huske

Når du kopiere og lime inn fra stillingsannonse til et tekstbehandlingsprogram, korrekturlese for skrivefeil som kan være i oppføringen. Personen som gir din søknad et første lese sannsynligvis ikke vet (eller omsorg) at feilen ikke var din feil.

Se etter en bestemt Ansattes navn

Gjennom Facebook, Linkedin, Twitter, og selv Instagram, kan du være i stand til å finne navnet på en relevant ansatt som du kan adressere konvolutten.

For eksempel kan du bruke Twitter avanserte søk for å finne navn, og om selskapet har en profil på Linkedin, kan du vise sine ansatte derfra.

Ikke bare velge en tilfeldig person, men hvis du kan, finne noen i Human Resources – fortrinnsvis en direktør eller leder – eller en høyere opp i avdelingen du søker til.

Dette er en viktig måte å kickstart din søknad og sørge for at det blir til der den trenger å gå.

Hva å huske

  • Hvis du skal på en stor stalking rangel i Linkedin, justere personverninnstillingene slik at andre ikke kan se at du har sett på deres profil. Mens forbinder med et selskap på Linkedin kan være en god måte å øke din synlighet, har du sannsynligvis ikke trenger dem for å se at du har klikket seg gjennom hele personalet på Linkedin.
  • Hvis du kjenner noen i selskapet som kan henvise til jobben, nevner dem i første ledd i følgebrevet.
  • Hvis du ikke kan finne en persons navn, vet hvordan de skal håndtere følgebrev på riktig måte.

Lag en tabell eller Avsnitt Opplyser dine kvalifikasjoner

Deretter lage en to-kolonne tabell med selskapets krav på venstre side, og din samsvarende attributter på høyre side.

Når du gjør bordet, må du gjøre det to kolonner. Deretter tar del krav du velger og legge en for spissen. Så, for eksempel, som har fokusert på fem poeng, er tabellen to kolonner og seks rader.

Hva å huske

  • Hvis du trenger noe å jogge hukommelsen for høyre side av bordet, se om du kan finne en kopi av den stillingsbeskrivelse for din nåværende eller tidligere posisjon, noe som vil gi deg en fin retningslinje om hvordan du frase tidligere ansvar og din faglige og personlige egenskaper.
  • Hvis du har problemer med å opprette en tabell, kan du ta med dine kvalifikasjoner i avsnitt form.

Formater følgebrev

Nå som du har gjort ditt bord, skal du kopiere og lime den inn i kroppen på følgebrevet. Dette kalles ofte en “T” -form følgebrev format. Tabellen bør gå i mellom innledende avsnitt, og før stengetid.

Det er en fin look til å formatere tabellen med usynlige grenser, selv om det ikke er absolutt nødvendig. For å oppnå dette i Microsoft Word, høyreklikk på bordet, velger kantlinjer og skyggelegging , og klikk deretter Ingen  på venstre side av det lille vinduet som dukker opp.

Hva å huske

Du bør lagre følgebrevet som en PDF-fil slik at dokumentet beholder riktig formatering når den åpnes og så på.

Avslutt med en oppfølging

Avslutt sterk og lukk følgebrev med løfte om en “neste steg”. På den måten, selv om søknaden blir tapt på bunnen av en haug, når du nå ut til potensielle arbeidsgiver vil de bli minnet på å gå hente din søknad og CV og ta en titt.

Til slutt, sørg for å korrekturlese følgebrev, så det er feilfritt.

Hva å huske

Nå ut når du sier vil du vise din punktlighet og evne til å følge gjennom med løfter. Hvis du har sendt inn mange forskjellige programmer, og har problemer med å holde styr på datoer, holde organisert med et Excel-ark eller angi påminnelser med telefonen.

Hvordan sende eller Last opp ditt Cover Letter

Hvordan du får din søknad og CV til arbeidsgiver er avhengig av organisasjonens krav. Du kan bli bedt om å laste opp søknadsdokumenter til selskapets nettside eller til en jobb bord. Eller, kan du bli bedt om å sende e-post din CV eller søknad eller send det.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *