Kako napisati spremno pismo v 5 preprosti koraki

Posted on

 Kako napisati spremno pismo v 5 preprosti koraki

Ali boste morali napisati spremno pismo za službo? Z upoštevanjem teh petih preprostih korakih, boste našli pot do uspešnega spremno pismo je preprost. Tako, da ga pri tem en korak naenkrat, lahko zagotovite, da bo vaš spremni dopis napisan, napisano, in poslala brez veliko stresa – in dobre možnosti za uspeh.

Tukaj je pet korakov, ki jih lahko sledite napisati spremno pismo zmagovalno.

Analizirajte Job Ad

Daj delo s seznamom skrbno branje in videli, kje lastne izkušnje najbolje ujema gor. Diskriminatorno o tem, katere zahteve družbe želite poudariti, kot boste uporabili te možnosti, da bi kazalo v spremno pismo.

Ne pozabite, da, ko je vse povedano in storjeno, bo vaš spremno pismo samo eno stran dolga. Točke, ki jih izberete, bi morali biti tisti, ki so najbolj pomembne za položaj, ampak tudi tisti, ki zagotavljajo posebne primere in privlačne anekdote o svojih izkušnjah.

Cilj za polovico potreb družbe, ampak da ostane pod pet ali šest skupaj. Poskrbite, da boste vedeli, kako se ujemajo z vašim kvalifikacije za uvrstitev delovnih mest.

Kaj se da v mislih

Ko kopirate in prilepite iz zaposlitve kotacijo v urejevalnik besedil, lektorira za tipkarske napake, ki bi lahko na seznamu. Oseba, ki daje svojo prijavo prvo branje verjetno ne bodo vedeli (ali skrbi), da napaka ni bila tvoja krivda.

Poglej za posebnega imena zaposlenih

Preko Facebook, LinkedIn, Twitter, in celo Instagram, boste morda lahko našli ime ustreznega zaposlenega, ki jim jih lahko obravnavali svojo spremno pismo.

Na primer, lahko uporabite Twitter napredno iskanje, da bi našli imena, in če ima družba profil na LinkedIn, si lahko ogledate svoje zaposlene od tam.

Ne samo izbere naključno posameznika, ampak če lahko, najti nekoga v človeške vire – prednostno direktorja ali vodjo – ali višje navzgor znotraj oddelka ste se uporablja za.

To je ključni način za hitri zagon vašo prijavo in se prepričajte, da pride do točke, kjer je treba iti.

Kaj se da v mislih

  • Če greste na glavni zalezovanje Spree v LinkedIn, prilagodite nastavitve zasebnosti, tako da drugi ljudje ne vidijo, da ste ogledate svoj profil. Medtem ko se lahko povezuje z družbo na LinkedIn je dober način, da izboljšate svojo vidljivost, verjetno jih ne potrebujejo, da vidim, da ste kliknili skozi njihovo celotno osebje na LinkedIn.
  • Če poznate koga v podjetju, ki se lahko nanaša na delo, ki jih omenjam v prvem odstavku vaše spremno pismo.
  • Če ne morete najti ime osebe, vedo, kako obravnavati svoje spremno pismo ustrezno.

Ustvari tabelo ali Odstavka Poudarjanje vaše kvalifikacije

Nato se mizo dva stolpca z zahtevami družbe na levi strani, in vaš ujemanje atribute na desni strani.

Ko bo na mizo, boste morali, da bi bilo dva stolpca. Nato bo število zahtev ste izbrali in dodajte eno za glavo. Torej, za ta primer, ki se je osredotočil na pet točk, je tabela dva stolpca po šestih vrstic.

Kaj se da v mislih

  • Če potrebujete nekaj jog spomin za desni strani tabele, videli, če lahko najdete kopijo opis delovnega mesta za vaše trenutne ali pretekle položaju, ki vam bo dala lepo smernice o tem, kako bi stavek preteklih odgovornosti in si poklicne in osebne lastnosti.
  • Če imate težave pri ustvarjanju tabele, ki jih lahko vključite svoje kvalifikacije v odstavku obliki.

Oblikujte svoje Cover Letter

Zdaj, ko ste naredili tabelo, morate kopirajte in prilepite v telo vašega spremno pismo. To se pogosto imenuje “T” oblika spremno pismo format. V tabeli je treba iti med vašimi uvodnih odstavkih, in pred svojim zaprtjem.

To je lepo videti, da oblikujete tabelo z nevidne meje, čeprav to ni nujno potrebno. Da bi to dosegli v programu Microsoft Word, desni klik na mizi, izberite Obrobe in senčenje , in nato kliknite Brez  na levi strani majhno okno, ki se prikaže.

Kaj se da v mislih

Morate shraniti spremno pismo v obliki PDF datoteke, tako, da je dokument, ki ohranja ustrezno oblikovanje, ko je odprl in pogledal.

Zaključite z nadaljevanje

Končajte močna in zaprite spremno pismo z obljubo “naslednji korak.” Na ta način, tudi če postane vaša vloga izgubila na dnu kupa, ko pridete ven s potencialnim delodajalcem, da jih bo spomnil, da gredo pridobiti vaše spremno pismo in spet in še enkrat pogledati.

Končno, se prepričajte, da lekturo spremno pismo, tako da je brez napak.

Kaj se da v mislih

Dosegla, ko praviš, da bo dokazala svojo točnost in sposobnost, da sledite s pomočjo z obljubami. Če ste poslali več različnih aplikacij in imajo težave pri ohranjanju skladbo datumov, ostanete organizirani z Excel stanja ali opomnike s telefonom.

Kako poslati ali naložite spremno pismo

Kako ste dobili svojo spremno pismo in življenjepis delodajalca je odvisno od zahtev organizacije. Morda boste morali za nalaganje aplikacij dokumentov na spletni strani družbe ali na delovnih krovu. Ali pa boste morda morali email vaš življenjepis in spremno pismo ali celo mail.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *