Smernice za kaj vključiti v Resume

Posted on

 Smernice za kaj vključiti v Resume


Ko pišete življenjepis, obstajajo številne življenjepis formatov lahko izbirate, vključno kronološko, funkcionalno in ciljnih nadaljuje. Vendar, ne glede na obliko življenjepis, ki ga izberete, obstajajo določene smernice, ki naj bi se večina nadaljuje slediti.

Tukaj je informacije o v svoj življenjepis, kar vključuje, kakor tudi tisto, kar ne bi smela biti navedena na svoj življenjepis. Obstajajo tudi smernice za dolžino življenjepis, pisave in robovi strani.

Tu so naše Nadaljuj Smernice

Nadaljuj Dolžina

Vaš življenjepis mora biti tako zgoščen, kot je to mogoče; dve strani, je največja dolžina, ampak ena stran je bolje. Tukaj je več o dolžini življenjepis in kako dolgo svoj življenjepis mora biti. Če potrebujete, da bi dobili svoj življenjepis na eno stran, tukaj je, kako jo poostri in pridobili dodaten prostor.

Pisave in velikost

Ne uporabljajte okrasne pisave, ki jih je težko brati. Times New Roman, Arial, Calibri ali podobno pisavo je najbolje. Vaš velikost pisave naj bo med 10 in 12 točk, čeprav se lahko vaše ime in Naslovi poglavij malo večje in / ali krepko. Tukaj je, kako izbrati pisave za svoj življenjepis.

Robovi stran

Standardne strani meje v urejevalnikov besedil (1 “robovi na zgornji, spodnji in levi in ​​desni strani strani) dela za večino nadaljuje. Vendar, če boste potrebovali za zaostritev marže za skrajšati svoj življenjepis, da je v redu za zmanjšanje marž na 1/2 “na straneh in zgoraj in spodaj.

postavitev

Vendar pa se boste odločili za organizacijo dele svoj življenjepis, se prepričajte, da vsak oddelek uniformo. Na primer, če si dal ime ene družbe v poševnem tisku, mora vsaka firma biti v poševnem tisku. Če vas krepko naziv enega delovnega mesta, krepko jih vse.

Informacije, da se izognejo

Ne vsebuje osebne podatke, kot so rojstni dan, višino, težo, zakonski stan, otroci, itd, razen če je pozicija tako zahteva.

natančnost

Bodite prepričani, da uredite svoj življenjepis, preden ga pošljete. Preveri črkovanje, slovnica, čase, imena podjetij in ljudi, itd Imajo svetovalcem ček prijatelja ali poklicne storitve nad svoj življenjepis kot dobro. Uporabite ta lektoriranje kontrolni seznam, da preverite, ali vaš življenjepis je kot nalašč.

Kaj Vključi v življenjepisu

Tukaj je nekaj informacij, da bi morali biti prepričani, da na svoj življenjepis, vključujejo:

Identifikacija

 • Vključujejo vaše ime, naslov, telefonsko številko in e-poštni naslov v razdelku identifikacijsko na vrhu svoj življenjepis, ali menijo, eno od teh drugih možnosti za obravnavanje svoj življenjepis.
 • Uporabite profesionalno e-poštni naslov (tj, johnsmith@gmail.com namesto soccerlover@hotmail.com).

cilj

 • Ta oddelek je neobvezna. Če ste se odločili za vključitev cilja nadaljujete, naj bo jedrnato in specifična; navedite želeno delovno mesto ali področje, in kaj si upamo, da doseči na tem področju.

profil

 • Druga opcija odsek je profil življenjepis, ki vključuje povzetek svoje znanje, izkušnje in cilje napisanih posebej za objavo dela.

izobraževanje

Tu je več informacij o tem, kaj se vključi in kako oblikovati oddelek za nadaljevanje izobraževanja.

 • Vključujejo stopnje, ki ste jih prejeli v obratnem kronološkem vrstnem redu (z zadnje stopnje, navedene prvi).
 • Bodite prepričani, da so imena posameznih institucij, njeno lokacijo, in vaš datum diplomi (ali predvideni datum diplomiranja).
 • Kadar je to primerno, vključujejo svoje večje / manjše polja, kot tudi vaše GPA in vse časti, publikacij in projektov.
 • Razen če ste tok gimnazijec, ne vključujejo svojo visoko izobrazbo.

Izkušnje

Tukaj je več informacij na odseku izkušenj v življenjepis, vključno s tisto na seznam, in kako ga oblikovati.

 • Vključi vaše delovne izkušnje v obratnem kronološkem vrstnem redu (z zadnje stopnje, navedene prvi).
 • Ta odsek lahko vključuje delovna mesta, pripravništva in prostovoljno delo. Srednješolci lahko vključujejo tudi klube in športne ekipe, če je to primerno.
 • Vsebujejo ime podjetja, položaj, in rok za zaposlitev.
 • Seznam približno tri pomembne naloge, dosežke ali spretnosti, pridobljene na vsakem delovnem mestu. Uporabite akcijskih glagolov za opis svoje dosežke; izogniti pasivni izraze, kot so odgovorni in dolžnosti vključujejo.

Spretnosti (po želji)

Tukaj je informacija na odseku spretnosti za življenjepis.

 • Vključite vse računalniške sisteme, s katero so usposobljeni, še posebej, če so povezana s položajem, za katerega se prijavljate.
 • Vključi tujih jezikov, ki jih poznate; Država tako jezik in svoj raven poznavanja (začetek, vmesni, obvladajo, tekoče).
 • Seznam vse druge spretnosti, ki jih imajo, ki se nanašajo na delo, vendar niso zajeti drugje v svoj življenjepis.

Prostovoljno delo (po želji)

 • Lahko vključujejo prostovoljno izkušnje poglavje izraziti svoje vodstvo, komunikacijske spretnosti, itd Navedite ime organizacije, datume svojega prostovoljnega dela, in svoje dosežke.

Hobiji in interesi (neobvezno)

 • Lahko vsebuje tudi poglavje o svojih hobijih in interesih, če se nanašajo na položaj. Na primer, če se prijavljate za delo v trgovini s športno opremo, lahko vključite svojo strast za košarko.

Nadaljevanje vzorca

To je primer življenjepis.

Ahmad Faishal
1234 Outback Ridge
Jackson, WY 83002
(123) 456-7890
faishal@email.com

AUTOMOTIVE TEHNIK

Visoko usposobljeni Automotive tehnik z izkušnjami 7 let v popravilo in vzdrževanje domačih in tujih avtomobilov.

 • Dokazanih referencah zagotavlja odlične storitve za avtomobilski servis kupcev.
 • Izjemni delovno etiko in team building sposobnosti; pripravljeni delati nadure in prilagodljive premike.
 • ASE Certified mehanik.

DELOVNE IZKUŠNJE
Ace Auto Repair, Jackson, WY
Automotive tehnik / mehanik , januar 2017-Present
Spretno diagnosticiranje in popravilo težav z domačimi in japonskih uvoznih avtomobilov. Obnovo in popravila motorjev, radiatorji in vodne črpalke; izvedbo elektroenergetskega sistema porušimo in popravila.

 • Ustvaril kontrolni proces pomagati pri usposabljanju novih zaposlitev in zagotovitev doslednosti pri avtomobilskih diagnostiko in popravila.
 • Zagotovljeno operativno skladnost z vsemi zahtevami državnih vozil in standardov nadzora emisij.

Johnson Auto Repair, Idaho Falls, ID
Auto mehanik , junij 2013-december 2016
Pregledane vozila za prepoznavanje, reševanje in popraviti škodo in motnje delovanja. Namestili nove dele in sisteme; upravlja pnevmatske in zračne stiskanje orodja.

 • Zasleduje nadaljevanje izobraževanja v višjih predpisov za nadzor varnosti in emisije motorja in tehnologij.

Howard Brothers Construction, Idaho Falls, ID

Delavec , junij 2011-junij 2013
Sočasno z izobraževanjem, je delal na stanovanjskih gradbenih projektih kot framer. Izkoriščena ročno in električno orodje; upravlja kopač in mini bagri.

 • Vzdržuje popolno šivih.

IZOBRAŽEVANJE

Napredno tehnični certifikat v Automotive Technology, 2013
Visoka šola za vzhodne Idaho, Idaho Falls, ID
ASE (Nacionalni inštitut za avtomobilsko Service Excellence) Certified

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *