Kako izbrati pravo in velikost pisave za Cover pisem

Posted on

Kako izbrati pravo in velikost pisave za Cover pisem

Ko pišete spremno pismo, je pomembno, da uporabite pisave, ali tipa slog-, ki je jasna in enostavna za branje. Menijo, da imajo najem menedžerji pregledati na desetine, če ne stotine, prosilcev za položaj. lahko takoj preide spremno pismo in nadaljuje, da ni takoj čitljiva.

Nasvet : Bodite prepričani, da bo vaše pisave dovolj velika, tako da bralec ni treba squint brati vaše pismo, vendar ne tako veliko, da vaše pismo ne prilega dobro na strani.

Keep It Simple

Ko gre za izbiro pisave za uporabo v vašem spremno pismo, vaš Najbolje je, da naj bo enostavno in strokovno. Želite, da vaše besede in sporočil, da izstopa, ni tvoja izbira črk. Izogibajte se uporabi neprofesionalno novost v slogu pisave, kot so Comic Sans, rokopis, ali pisave skript-style.

V idealnem primeru se bo pisava v spremnem dopisu se oba enake velikosti in obliki, kot je bil uporabljen v svoj življenjepis, ki vam predstavlja kohezivno paket. Oglejte si te nasvete za določitev prave pisave za vaše spremno pismo, pa tudi, kaj velikost bi moralo biti, in ki stili so in niso primerni za uporabo v spremnem dopisu.

Izberite One Simple pisavo

Z enostavno pisavo bo zagotovila, da je vaše spremno pismo enostavno prebrati. Osnovne pisave, kot so Arial, Courier New, Calibri, Verdana in Times New Roman deluje dobro. Večina programov za urejanje besedil in elektronske pošte bo privzeto strokovno in čitljiv izbiri.

Omejite se na eno pisavo v vašem spremno pismo; je najbolje, da ne mešajte več pisav v enem dokumentu.

Nobene potrebe ni, da se uporabljajo različne sloge v spremnem dopisu. Izogibajte podčrtavanju ali italicizing, in šele ko je poudaril, merljivih dosežkov, ki jih je “pop” na strani uporabite krepko besedilo.

Pick primerne velikosti

Odvisno od tega, koliko vsebino, ki jo imate v svojem pismu, izberite 10- ali 12-točkovni velikosti pisave.

To je najbolje, če si lahko oblikujete svoje spremno pismo, tako da se prilega na eni strani, z robovi, ki niso večji od 1 “, in ne manjše od .7”.

Če vaše pismo vsebuje naslov s svojim imenom in kontakti informacij, se lahko odločijo, da to pisavo nekoliko večja.

Kako se vaš izbor

  • Izberite pisavo iz seznama na vrhu dokumenta, preden začnete pisati pismo, ali:
  • Vnesite spremno pismo.
  • Označite vsebino vašega pisma.
  • Ali izberite pisavo iz pop-up oknu ali izberite pisavo na seznamu na vrhu dokumenta.
  • Izberite velikost pisave, ki jo želite uporabiti na enak način.
  • Lektoriranih svojo spremno pismo.
  • Natisnite spremno pismo, tudi če se bo, da jo naložite na spletu, se prepričajte, da je formatiran, pravilno razporejene, in izgleda tako, kot želite.

Vključujejo veliko praznega prostora

Ne glede na velikost pisave, izberete, da mora biti prostor na vrhu pisma in med vsako točki in vsak del vaše spremno pismo. Tukaj je, kako prostor vaše spremno pismo.

Če uporabljate Microsoft Word, izberite predlogo za vaše pismo. Če uporabljate drug program za urejanje besedil, je postopek podoben. Izberite vsebino vaše spremno pismo, nato pa izberite pisavo in velikost pisave.

Morda boste morali poskusiti nekaj različnih velikosti, da se prepričajte, da vaše spremno pismo paše na eno stran. Oglejte si te oblikovne nasvetov, da se prepričajte, da vaše pismo bo najboljši vtis.

E-pošta Cover Letters

Zgornji podatki veljajo predvsem za primere, ko jih pošiljate tradicionalno spremno pismo po navadni pošti ali ko pošiljate uradno spremno pismo kot Word ali prilogo PDF e-poštnemu sporočilu. Bodite že opozoril, da kopirate in prilepite spremno pismo v telesu e-poštnega sporočila lahko uniči oblikovanje, tako da je težko brati za delodajalca, ki ima lahko drugačen računalniški sistem.

Najvarnejši stvar, ko ste copy-in-lepljenje spremno pismo, v e-pošto, je treba odstraniti ves oblikovanje in HTML ter ga predloži kot golo besedilo.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *