Hvordan håndtere en jobb søk Under en pandemi

Posted on

Hvordan håndtere en jobb søk Under en pandemi

Hvis du har mistet jobben på grunn av COVID-19 eller var i midten av en jobb jakten når corona hit, ikke få panikk-og ikke gi opp jobbsøking.

Selv om det kan være utfordrende, det finnes måter du kan lykkes se etter arbeid under en pandemi. Noen bransjer er å kutte ned, men andre er å ansette.

Merk : Noen organisasjoner vil trenge flere arbeidstakere enn tidligere, og de kan trenge for å få dem om bord raskt.

Søk Faktisk for “snarest ansette” og din posisjon til å se umiddelbare åpninger. Det vil gi deg en følelse av hva jobbene er etterspurt i ditt område.

Nedenfor er noen tips for jobbsøking under en pandemi.

Sjekk dine fordeler

Før du begynner å lete etter arbeid, være sikker på at du samler noen jobb tap fordeler som du er berettiget. Sjekk med din personalavdeling eller manager for detaljer om hva som er tilgjengelig.

Viktig : Du kan være kvalifisert for arbeidsledighetstrygd. Hvis du har mistet jobben på grunn av COVID-19, kan utvidet arbeidsledighet forsikring være tilgjengelig.

Den føderale regjeringen, statlige myndigheter, og noen arbeidsgivere gir ekstra arbeidsledighet kompensasjon for berørte ansatte. Standard statlige arbeidsledighetstrygd er allerede på plass.

I de fleste stater, kan du søke om ytelser på nettet. Sjekk med din tilstand arbeidsledighet kontor nettsted for valgbarhet og nytte retningslinjer.

Gjør deg klar til jobbsøk

Oppdater din CV og Linkedin-profil. Hvis du ikke har hatt til å søke jobb i en stund, ta litt tid til å oppdatere din CV og Linkedin. Sørg for å finpusse din CV til jobben du ønsker hver gang du søker.

Skriv et følgebrev. Også ta deg tid til å skrive et følgebrev hver gang du søker på en jobb. Det vil hjelpe din søknad blir lagt merke til. Skriver ikke kunne skade sjansene dine for å bli ansatt. CareerBuilder rapporterer at 10% av undersøkte arbeidsgivere ikke sagt inkludert et følgebrev ble en umiddelbar deal-breaker.

Vær oppmerksom på arbeidsmarkedet

Ikke alle yrke og industrien vil bli berørt på samme måte. Washington Post melder at de første permitteringer knyttet til corona treffe arbeidsmarkedet forrige uke.

Selskaper innen reise, mat tjenester, gjestfrihet og event planlegging har vært spesielt hardt rammet, samt de som har sitt hovedkontor i områder som opplevde de første tilfellene, for eksempel staten Washington. På den annen side, er helsevesenet feltet ansette, som er dagligvarebutikker og renholdstjenester.

Viktig : Arbeidere bør ikke anta at deres bransje ikke er å ansette.

Imidlertid har næringer som online shopping og levering steg, og viktige tjenester som helse og lager ansetter raskt for å møte etterspørselen. Noen jobber er blomstrende, og arbeidsgivere aktivt rekruttere kandidater for ansettelse.

Amazon er å ansette for 100.000 nye hel og deltidsstillinger over hele USA i sin oppfyllelse sentre og levering nettverk for å møte etterspørselen fra folk som stolte på sin tjeneste.

Walmart er å ansette 150.000 nye medarbeidere til å jobbe i butikker, klubber, distribusjonssentre og oppfyllelse sentre. Disse rollene vil være midlertidig, men kan konvertere til faste roller over tid.

Selskapet er også gjennomføre en ny prosess påskynde ansette for viktige roller, for eksempel kasser og stockers. Den typiske to-ukers program syklusen vil bli redusert til en 24-timers prosess.

Job Search Online

Under en tradisjonell jobbsøking, kan det være viktig å jobbsøking og nettverks i person så vel som online. I dagens klima, derimot, vil du ønsker å fokusere på å søke og søke jobber online på de beste jobbsider, sosiale medier, og direkte på selskapets nettsider.

Finn og holde oversikt over nye stillingsannonser raskt og enkelt ved å:

  • Ta deg tid til å organisere din jobbsøking. Det vil gjøre prosessen smidigere.
  • Sette opp jobb varsler, slik at du blir varslet om nye innlegg så snart de er oppført.
  • Ved hjelp av hashtags å fremskynde din jobbsøking.

Vurdere Work-from-Home Alternativer

Med den generelle usikkerheten av en pandemi, kan du finne deg selv i en situasjon der du absolutt ikke kan arbeide utenfor hjemmet. Kanskje du plutselig har små barn hjemme fordi skolene er stengt på ubestemt tid.

Eller kanskje du selv har underliggende helseproblemer som vil gjøre deg svært utsatt for infeksjon bør du forlater huset.

Den gode nyheten er at hvis du har en Internett-tilkobling, har du muligheten til å søke og land arbeid fra hjemmet arbeidsplasser som vil minst supplere inntekten (og, avhengig av din profesjonelle skillset, kan du selv finne en arbeids fra-hjemmet jobb som er like lukrativt som din gamle jobb).

Søk Top Job Nettsteder

Kom i gang ved å skrive søkeordsetninger som “arbeid i hjemmet”, “freelance” eller “Telekommunikasjon” i en av de øverste jobbsider.

Søk Remote og Gig Job Nettsteder

Sjekk også ut nettsteder som liste gig jobber, og nisjesider som FlexJobs som fokuserer på eksterne posisjoner. FlexJobs har en liste over 20 fulle teleselskaper som ansetter nå, samt en liste over de 100 selskapene med eksterne arbeidsplasser.

Vær klar til å tilby løsninger

Dette er en utfordrende tid for arbeidsgivere samt arbeidere. Hvis du kan vise ansette manager at du har det som trengs for å hjelpe selskapet lykkes, vil du øke sjansene for å bli ansatt.

Tenk på de problemene som selskapene står overfor og forklare hvordan du vil løse dem. Enten du søker på rene offentlige rom eller skrive kode, er måten å få leid for å vise potensielle arbeidsgivere at du har de ferdigheter de trenger. Dekode stillingsannonse og fremheve dine mest verdifulle kvalifikasjoner i følgebrevet, i profilen delen av CV, og i jobbintervjuer.

Hvis du kan gjøre jobben din hjemmefra, kan du ha en bedre sjanse enn noen gang for å få en hiring manager oppmerksomhet. Mange bedrifter og profesjonelle tjenester for bedrifter, spesielt i tech plass, har de ansatte jobbe hjemmefra. lue betyr en hel masse øyeepler er på en hel masse innbokser-, og noen av dem tilhører ansette ledere. Hvis du har erfaring telependling, vil dette være bra å nevne på CVen.

Vær forberedt på å Ace intervjuet

Vær sikker på at du er forberedt på videointervjuer. Øv intervjue via kamera. Hvis du aldri har intervjuet via Skype eller Zoom, det er litt av en læringskurve.

Bli kjent med teknologien og gjøre en praksis intervju før du snakker med ansette manager. Følg nøye med belysning og bakgrunn, samt hvordan intervju antrekk dukker opp på kamera.

Tilbring tid Nettverk

Husk at nettverk ikke krever møte i person. I den æra av Linkedin, Facebook-grupper og andre sosiale nettverk, trenger du ikke å være i stand til å riste noens hånd for å gjøre et godt inntrykk.

Viktig : Nå er en spesielt god tid til å øve en av de viktigste prinsippene i nettverk: hvis du vil ha folk til å hjelpe deg senere, være villig til å hjelpe dem akkurat nå.

Skriv Linkedin anbefalinger for tidligere kolleger. Verve venner til ledige stillinger i bedriften. Tilby å korrekturlese din venns CV og søknad. Det vil gi deg en følelse av tilfredshet, og det vil bidra til å styrke nettverket for fremtiden.

Oppgrader dine ferdigheter

Du kan ha ekstra tid, og hvis du gjør det, er det en mulighet til å oppgradere dine ferdigheter. Det er mange muligheter til å arbeide på skillset på nettet, inkludert Linkedin Learning, Coursera, og mange andre steder der du kan lære nye ferdigheter.

Vær tålmodig og snill

Den corona har påvirket mange fasetter av hverdagen i tillegg til arbeidsplassen. Hvis du ikke hører tilbake på jobb så raskt som du ønsker, være tålmodig og snill mot ansette ledere og deres nettverk tilkoblinger. Alle har problemer å håndtere og gjør det beste de kan i en vanskelig tid.

Ansettelsesprosessen kan være lengre og forskjellig fra hva du er vant til, men du vil komme dit. Når du gjør det, ta deg tid til å takke alle som hjalp til med jobbsøking.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *