Cum de a Utilizați Instrumentele pentru auto-evaluare pentru a alege o cariera

Posted on

Cum de a Utilizați Instrumentele pentru auto-evaluare pentru a alege o cariera

Persoanele care încearcă să aleagă o carieră de mirare de multe ori dacă pot lua un test care le poate spune ce ocupație este potrivit pentru ei. Din păcate, nu există un singur test care vă va spune magic ce să facă cu restul vieții tale. O combinație de instrumente de autoevaluare , cu toate acestea, va ajuta cu decizia.

În timpul fazei de auto-evaluare a procesului de planificare a carierei , aduna informații despre tine pentru a lua o decizie informată. O auto-evaluare ar trebui să includă examinarea bine dvs. de valori , interese , personalitate și aptitudini .

  • Valori: lucrurile care sunt importante, cum ar fi realizarea, statutul, și autonomie
  • Interese: ceti place,exemplu, jucând golf, face plimbări lungi și agățat cu prietenii
  • Personalitate: trasaturile unei persoane, unități motivaționale, nevoile si atitudini
  • Aptitude: activitățilele sunt bune la, cum ar fi scris, programe de calculator , șipredare. Acestea pot fi abilități naturale saucelor dobândite prin formare și educație.

Mulți oameni angaja un consilier de carieră pentru a le ajuta cu acest proces si de a administra o varietate de stocuri de auto-evaluare. Ceea ce urmează este o discuție a diferitelor tipuri de instrumente, precum și alte lucruri să ia în considerare atunci când se utilizează rezultatele pentru a alege o carieră.

Stocurile de valoare

Valorile tale sunt probabil cel mai important lucru să ia în considerare atunci când aleg o ocupație . Dacă nu le ia în considerare în planificarea carierei dumneavoastră, există o șansă bună va displace munca și , prin urmare , nu reușesc să – l. De exemplu, cineva care prefera autonomia nu ar fi fericit într – un loc de muncă în cazul în care el sau ea nu poate fi independent.

Există două tipuri de valori: intrinseci și extrinseci. Valorile intrinseci sunt legate de munca în sine și ceea ce contribuie la societate. Valorile extrinseci includ caracteristici exterioare, cum ar fi setarea fizică și potențialul de câștig. inventare de valoare vor pune întrebări precum următoarele:

  • Este un salariu mare important pentru tine?
  • Este important pentru munca ta de a implica interactiunea cu oamenii?
  • Este important pentru munca ta de a contribui la societate?
  • Are un loc de muncă de prestigiu important pentru tine?

În timpul unei auto-evaluare, un  consilier de carieră  poate administra una dintre următoarele inventare de valoare:  Minnesota importanță Chestionar (Miq)Studiul valorilor interpersonală  (SIV), sau  Temperament și valori de inventar  (TVI).

Stocurile de interese

De dezvoltare a carierei profesioniști frecvent administreze stocuri de interes , cum ar fi Interes Inventarul Strong  (SII), numit fostul  Inventarul Strong-Campbell Interes. Aceste instrumente de evaluare de sine cere indivizilor să răspundă la o serie de întrebări cu privire la lor ( surpriză interese). EK Strong, un psiholog, un pionier de dezvoltare a acestora. El a descoperit, prin date a adunat despre simpatiile și antipatiile de o varietate de activități, obiecte și tipuri de persoane oamenilor, că oamenii din aceeași carieră (și mulțumit în această carieră) a avut interese similare.

Dr. John Holland  și alții furnizat un sistem de interese care se potrivesc cu unul sau mai multe de șase tipuri: realiste, de investigație, artistice, sociale, întreprinzători și convenționale. Apoi a acestor tipuri de potrivire cu ocupații. Când luați un inventar de interes, rezultatele sunt comparate cu acest studiu pentru a vedea în cazul în care vă încadrați în interesele tale sunt similare cu cele ale unui  ofițer de poliție  sau cu cele ale unui contabil, de exemplu?

Stocurile de personalitate

Multe inventare de personalitate utilizate în planificarea carierei se bazează pe teoria personalității Psihiatru lui Carl Jung. El a crezut patru perechi de opuse preferințelor-așa cum indivizii aleg să facă lucruri- make – up personalități ale oamenilor. Ele sunt  extrovertire  si  introversiune  (cum se energizează), detectarea și intuiția (modul în care informațiile percepem), gândire sau sentiment (cum se ia decizii), și a judeca și de a percepe (cum trăiește sau viața lui). O preferință , din fiecare pereche reprezintă tipul de personalitate unui individ.

Consilierii de carieră folosesc adesea rezultate din evaluările bazate pe teoria personalității jungiană, cum ar fi  de tip Indicatorul Myers-Briggs  (MBTI), pentru clienții de ajutor pentru a alege cariere. Ei cred că persoanele cu un anumit tip de personalitate sunt mai potrivite pentru ocupații specifice. Un exemplu ar fi că un introvertit nu ar face bine într – o cariera pe care el sau ea cere să fie în jurul altor oameni tot timpul.

evaluările aptitudinale

Atunci când se decide ce câmp pentru a introduce, trebuie să descopere aptitudinile tale . O aptitudine este o abilitate naturală sau dobândită. In plus fata de uita la ceea ce sunt bune la a face, de asemenea , ia în considerare ceea ce vă place. Este posibil să fie destul de adept la o anumită abilitate, dar disprețuiesc în fiecare secundă cheltuit folosindu – l. În general vorbind, deși, oamenii se bucură de obicei , ceea ce sunt bune la.

În timp ce evaluarea abilitățile dumneavoastră, gândiți -vă la timpul pe care sunteți dispus să cheltui pentru a obține mai avansate sau noi  competențe . O întrebare pentru a te întrebi dacă acest lucru-o carieră deține toate calitățile mi se pare atrăgătoare , dar este nevoie de X ani să se pregătească pentru ea, aș fi dispus și capabil să facă acest angajament de timp?

Lucrurile suplimentare de luat în considerare

În timp ce trece prin procesul de auto-evaluare, să ia în considerare alți factori care vor influența alegerea cariera ta. De exemplu, gândiți-vă responsabilitățile de familie și capacitatea dumneavoastră de a plăti pentru educație sau formare profesională. Nu uitați că auto-evaluare este primul pas în procesul de planificare a carierei, nu ultimul.

După terminarea acestei faze, du – te la următoarea, explorare cariera . Cu rezultatele de auto-evaluare în minte, în continuare, să evalueze o varietate de ocupații pentru a vedea care sunt cele mai potrivite. În timp ce dvs. de auto-evaluare poate indica o anumită carieră este potrivit pentru cineva cu dvs. de interese, personalitate, valori și aptitudini, aceasta nu înseamnă că este cel care este cel mai potrivit pentru tine. În mod similar, nu cu discount o ocupație doar pentru că nu apare în rezultatele unei auto-evaluare. Face o mulțime de cercetare cu privire la orice profesie în care sunteți interesat.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *