Profesor de muzică – salariu, abilități necesare și multe altele

Posted on

Profesor de muzică - salariu, abilități necesare și multe altele

Sarcinile specifice profesorilor de muzică pot varia în funcție de faptul dacă lucrează pentru o școală, un atelier de instrumente sau în privat. Aceștia pot învăța elevii cum să cânte, să cânte instrumente muzicale, să înțeleagă teoria muzicii sau o combinație a acestor meserii. Calea lor de carieră depinde de tipul de predare muzicală care îi interesează cel mai mult.

Obligații și responsabilități ale profesorilor de muzică

Profesorii de muzică pot avea diverse îndatoriri, în funcție de ceea ce predau și de unde. Profesorii de muzică școlară îndeplinesc, în general, următoarele atribuții:

 • Învață cor, trupă, orchestră sau o combinație dintre toate.
 • Lucrați cu elevii la piese de teatru, concerte și alte evenimente care includ muzică.
 • Atribuie practică și alte teme legate de muzică și testează studenții pe cunoștințele lor.
 • Păstrați notele, întâlniți-vă cu părinții și împărtășiți rapoarte de progres.
 • Faceți alte funcții la fel ca profesorii, cum ar fi monitorizarea școlii și a sălii de prânz.

În calitate de profesor de muzică din școală, ei se mută printre sălile de curs oferind instrucțiuni de muzică. Curriculumul exact pe care îl acoperă este dictat de districtul școlar și de nivelurile de clasă pe care le predă. De obicei, se pune un accent deosebit pe instrucția vocală și teoria muzicii.

Unele școli au cursuri de muzică electivă care sunt mai avansate, cum ar fi instrumentele de predare și lucrul mai mult la teoria muzicii. De asemenea, profesorii de muzică pot fi responsabili de conceperea producțiilor muzicale școlare sau de antrenarea unei trupe școlare.

Unele magazine de muzică și instrumente au profesori de muzică internă. Această configurație poate funcționa în câteva moduri diferite:

 • Profesorii independenți de muzică pot închiria spațiu în magazin, precum un coafor independent închiriază spațiu pentru salon și pot stabili propriile prețuri.
 • Muncitorii din magazin pot învăța muzică pe partea din magazin și pot împărtăși venituri cu întreprinderea.
 • Este posibil ca afacerea să aibă profesori de muzică dedicați personalului.

Acești profesori de muzică se pot ocupa de instrucțiuni vocale, instrucțiuni de instrumente sau ambele. Lecțiile pot fi private sau de grup.

Notă: Profesorii independenți de muzică pot lucra în anumite locații, cum ar fi închirierea spațiului unde predau. Aceștia pot învăța în propriile case sau pot călători în casele studenților lor.

În ceea ce privește obiectul obiectului de activitate, lucrul ca un profesor privat de muzică este același cu cel al unei școli sau afaceri; profesorii de muzică pot învăța orice aspect al muzicii la care sunt cei mai pricepuți și se simt predând confortabil. Acești profesori de muzică sunt angajați pe cont propriu. Aceștia pot învăța timp complet sau pot învăța muzică ca o a doua muncă.

Salariul profesorului de muzică

Profesorii de muzică care lucrează într-un cadru școlar au un salariu fix. Alte tipuri de profesori de muzică sunt de obicei plătite pe lecție. Taxele sunt stabilite în funcție de rata continuă din zonă, astfel încât acestea să poată prețuri în mod competitiv pentru a atrage studenți. Aceștia își pot începe prețurile la capătul inferior al spectrului pentru a construi o listă de clienți. Aceștia își pot revizui periodic ratele, după caz.

Pentru profesorii de muzică privată , plata este de obicei așteptată la momentul lecției sau chiar înainte, în funcție de acordul dintre profesor și client. Profesorii particulari de muzică câștigă, în general, următoarele: dacă lucrează cu normă întreagă:

 • Salariul anual mediu : 106.933 USD (51,41 USD / oră)
 • Top 10% salariul anual : 130.998 USD (62,98 USD / oră)
 • Salariul anual inferior de 10% : 78.000 USD (37,50 USD / oră)

Sursa : PayScale.com , 2019

Profesorii de muzică angajați la școală sau la companie câștigă următoarele:

 • Salariul anual mediu : 41.234 USD (19,82 USD / oră)
 • Top 10% salariul anual : 67.965 USD (32.68 USD / oră)
 • Salariu inferior de 10% anual : 27.639 USD (13,29 USD / oră)

Sursa : PayScale.com , 2019

Important: profesorii de muzică care lucrează în școli au contracte cu angajatorii lor. Dacă închiriați spațiu într-un magazin de muzică pentru a da lecții, aveți ceva în scris care detaliează aranjamentul, cum ar fi rata chirii, suma de preaviz necesară pentru oricare dintre părți pentru a anula acordul și dacă magazinul face un comision cu privire la sesizări. Dacă lucrați în privat, nu există, de regulă, un contract între profesori și studenți, dar este o idee bună să dați chitanțe pentru plată și să aveți o declarație scrisă a politicilor referitoare la probleme precum anulările.

Educație, formare și certificare pentru profesori de muzică

Calificările necesare pentru a deveni profesor de muzică depind de calea pe care o alegeți. Pentru a lucra într-o școală, un profesor de muzică trebuie să îndeplinească următoarele:

 • Educație : este necesară o diplomă de licență în educația muzicală sau un domeniu aferent dintr-un colegiu sau universitate acreditat. Studiile pot include cursuri educaționale de bază despre managementul clasei și dezvoltarea copilăriei, precum și clase specifice muzicii.
 • Instruire : Profesorii aspiranți de muzică vor fi obligați să completeze orele de observare și de predare a studenților într-un mediu școlar și ar trebui să contacteze școlile locale pentru oportunități de formare și stagiu.
 • Certificare : Majoritatea școlilor necesită atestarea profesorilor de muzică. Cercetează cerințele și programele de certificare din statul tău. De asemenea, va trebui să treceți un examen de stat pentru a preda la unul sau mai multe niveluri școlare, în funcție de obiectivele dvs.

Notă: Dacă sunteți angajat independent sau doriți să lucrați pentru o afacere, cum ar fi un magazin de muzică, este posibil să nu fie necesară certificarea. Cu toate acestea, va trebui să dovediți cunoștințele și abilitățile dvs. clienților și angajatorilor dacă doriți să reușiți în acest domeniu.

Competențe și competențe pentru profesori de muzică

Acest post necesită, în general, următoarele abilități:

 • Abilități organizaționale : Abilitatea de a ține și de a ține evidența înregistrărilor studenților, facturile clienților și programările private, precum și de a preda diverse armonii, cântece și programe către o întreagă școală.
 • Aptitudini interpersonale : Abilitatea de a relaționa bine cu clienții, studenții, părinții și membrii personalului atunci când dau lecții de grup sau individuale, țin conferințe părinți-profesori sau repetiții școlare.
 • Competență muzicală : capacitatea de a împărtăși muzică și cunoștințe muzicale unui grup de vârstă specific, indiferent dacă este în școală sau în privat.
 • Răbdare și perspectivă : capacitatea de a învăța diferite tipuri de cursanți pentru a-și îmbunătăți cunoștințele și abilitățile.
 • Abilități de conducere : Abilitatea de a câștiga și de a menține atenția studenților într-o trupă, orchestră sau sală de clasă.

Perspectiva postului

Potrivit Biroului de Statistică a Muncii din SUA , se preconizează că locurile de muncă didactică vor crește cu aproximativ 8% în deceniul care se încheie în 2026, cam la fel de repede ca media pentru toate ocupațiile. Creșterea înscrierii elevilor ar trebui să crească cererea de profesori școlari, dar creșterea ocupării forței de muncă va varia în funcție de regiune. Un profesor de muzică poate avansa la predarea educației muzicale la nivelul colegiului sau se poate întoarce la școală pentru a lua clase de conducere pentru a deveni director de școală dacă se dorește avansarea.

Mediu de lucru

În funcție de faptul dacă un profesor de muzică lucrează pentru o școală sau o afacere sau stabilește în mod privat unde lucrează. Profesorii de muzică școlară lucrează în săli de clasă, audituri sau chiar antrenori în aer liber și membri ai trupei de conducere la evenimente precum jocuri de fotbal. Profesorii de muzică angajați de întreprinderi pot lucra la locația de afaceri, cum ar fi un magazin de muzică, oferind instrucțiuni clienților într-o cameră desemnată. Cei care oferă instrucțiuni private pot închiria spațiu, își pot folosi casa sau pot vizita clienții acasă.

Program de lucru

Orele de muncă variază în funcție de tipul de angajare. Profesorii de muzică care lucrează la școli predau în timpul orelor școlare, dar nu funcționează atunci când școlile sunt închise, cum ar fi weekend-urile, vacanțele și lunile de vară. Cu toate acestea, profesorii pot opta să lucreze orele școlare de vară sau elevii tutore în privat în acest timp. Cei care lucrează în privat sau pentru o afacere pot lucra cu normă parțială sau cu normă întreagă, sau pot avea chiar și acest lucru ca un al doilea loc de muncă.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *