Mit jelent a funkcionális Folytatás?

Posted on

Mit jelent a funkcionális Folytatás?

Mi a funkcionális önéletrajz, és mikor kell használni egy-állásokra? A funkcionális önéletrajz összpontosít a készségek és tapasztalat, nem pedig a kronológiai munka történetében. Ez tipikusan az álláskeresők által, akik a változó karrier, akiknek hiányos a foglalkoztatási előzmények, vagy akinek a munkája a történelem nem kapcsolódik közvetlenül a munkát. Ily módon a specifikus készségek és képességek kerülnek előtérbe, hogy kiemelje a munkakereső képességeit.

Ez eltér a hagyományos, kronologikus önéletrajz, amely megjeleníti egy idővonal fordított munkatapasztalat rövid magyarázattal minden munkát. Ennek eredményeként, a hangsúly eltolódott a beosztások és az időt, hogy átment a tényleges ismeretek a kérelmező rendelkezik.

Egy funkcionális Folytatás az Ön számára? 

Állás keresők rengeteg választási amikor létrehozása az önéletrajzát. Mivel a funkcionális önéletrajz összpontosít képességek felett dátumokat, így ideális a jelöltekre, akik közötti rések munkahelyek, amelyek pályájuk elején járó (vagy csak szakmai alapú tapasztalat), vagy hogy a karrier kapcsolót.

A funkcionális folytatás nem kevésbé gyakran használt, mint a kronológiai önéletrajz, amely felsorolja a jelölt munka története, kezdve a legutóbb tartott álláspontját. Toborzók és kérdezőbiztosok választják ezt a formátumot, így ha nincs oka a funkcionális önéletrajz, választhat egy kronológiai egyet. Egy másik lehetőség a kombináció folytatása, mely a legjobb mindkét világból. Kombinációja folytatásához, a készségek vannak emelve az első, majd utána a munka története.

Tippek a Funkcionális Folytatás

Tekintsünk egy önéletrajz összefoglalót. Fontolja meg egy önéletrajz összefoglaló elején önéletrajzát, amelynek középpontjában a készségek van, amelyek relevánsak a munkát. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy formálja az utat a munkáltató lát (és önéletrajzát) az első pillantásra.

Szervezze meg a témát. Írásakor funkcionális önéletrajz, szervezni önéletrajzát témák szerint, ahelyett, hogy egyszerűen felsorolja a munkahelyek fordított időrendi sorrendben. Ezek a témák lehetnek készségek vagy képesítések szerepel a folytatás (például „Toborzás Experience” és a „Customer Service Experience”). Csoportosításával a készségek együtt, a munkáltató egyszerűen ellenőrizheti, hogy van a megfelelő készségek a munka, akkor is, ha a munkát a történelem kisebb csillag (vagy kevésbé kapcsolódnak a munka kéznél).

Használjon kulcsszavakat. Ügyeljen arra, hogy a kulcsszavakat a munkaköri leírás az önéletrajzát. Lehet, hogy ezeket a kulcsszavakat a címeit alszámok vagy a felsorolások, ahol leírják a készségek és teljesítmények részletesebben. Ez segít a munkáltató látja, hogy a képességeit jól egyezik a szakmai követelményeknek.

Említés vonatkozó projektek. Azt se felejtsük el, hogy tartalmazza a projektek – személyes vagy szakmai -, amelyek kapcsolódnak a munkát. Projektek bizonyítják a siker a fejlődő és a feladatok elvégzéséhez.

Még közé foglalkoztatási történelem. Nem számít, milyen, akkor valószínűleg még mindig kell tartalmaznia foglalkoztatási történelem. Tartalmazza ezt alján önéletrajzát, hogy a munkáltató még nagyobb hangsúlyt kap a képességek helyett a munkát történetében.

Írj egy erős motivációs levelet. Határozott kísérőlevelet, hogy menjen el önéletrajzát. Használja ezt a motivációs levél, hogy bővítse a készségek és képességek van, hogy neked erős jelölt a pozícióra. Ez enyhíthető az esetleges aggodalmakat a munkáltató lehet, hogy az a munka története.

Funkcionális Folytatás példa

Ez egy példa egy funkcionális folytatódik.

A bejelentő
321 Jackson Street
San Jose, CA 55555
(123) 456-7890
the.applicant@email.com

PHLEBOTOMIST

Sikeres múlttal a vérben banki ellátás környezetével

Eredmény-orientált, magas energiatartalmú, gyakorlati szakmai készségek menedzsment, minőségbiztosítás, programfejlesztés, képzés, és az ügyfélszolgálat.

Főbb tulajdonságok a következők:

 • vér banki
 • Minőségbiztosítás
 • AABB akkreditációs
 • Megfelel az FDA cGMP

szakmai teljesítmények

NEVELÉSI

 • Megkönnyítette oktatási projektek 2016-2018 Észak-Kaliforniában vérellátó központban.

ÉRVÁGÁS

 • Segített a csapat tagjai veni-szúrások, donor reakció ellátás, és amely engedéllyel személyzeti kiterjeszteni feladataik irányító vér szolgáltatásokra vonatkozó szabályozások dokumentáció (BSD), míg hozzárendelt önálló vér mobil egység (SCU).

MEGFELELÉSÉRT

 • Feltéve, napi operatív ellenőrzés / minőség-ellenőrzés az oktatás elszámoltathatóság vonatkozik kiszabott kormányzati előírások orvosi környezetben.

PROGRAMIRÁNYÍTÁS ÉS FELÜGYELET

 • Sikeresen felügyelt szerződést támogató hat AT & T Broadband rendszerek található a Bay Area előtt karriert érvágás. Sikerült ütemezés, a minőség-ellenőrzés, bérszámfejtés, speciális projektek, és értékelések a helyes végi vonal és demarkációs jelet.
 • Csökkentett fluktuáció, bevezette kétirányú kommunikáció területén dolgozók, továbbfejlesztett dolgozói megjelenés, és szorgalmazták a bővítés munkavállaló (egészségügyi) előnyeit.

TECHNOLÓGIA

 • Chief érintkezési pont az AT & T telefon és az ABC-hez tartozó állomásokat a kapcsolódó panaszok és diagnosztizálására kommunikációs problémák akár a helyszínen vagy távoli műsorszórás.

OKTATÁS & bizonyítványok

SAN JOSE STATE UNIVERSITY , San Jose, Kalifornia.

 • Associate of Applied Science in EKG-phlebotomia 2014.
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *