Hvordan holde orden når du jobber hjemme

Posted on

Hvordan holde orden når du jobber hjemme

Organisere ditt hjem og arbeidsliv er tøff nok for alle. De som jobber hjemme, men møter spesielle utfordringer i å holde både sin familie og arbeid forpliktelser i sine rettmessige plasser som de to rikene mingle under ett tak.

Alles stil og evne til å organisere forskjellig, så en one-size-fits-all tilnærming definitivt ikke fungerer. Men disse ressursene dekker typer ting du må vurdere når du går om å organisere work-at-home liv.

Organisere Tid

Tid er en dyrebar vare. Gjøre mest mulig ut av din tid, ved å eliminere pendle, topper listen over grunner til å arbeide hjemme for mange work-at-home foreldre, men tiden lagret ett sted kan bortkastet tid i en annen hvis du ikke ta kontroll over din tid.

innstilling Forventninger

Effektiv tidsstyring for arbeid-at-home foreldre begynner med å lage noen grunnregler for både familien og for deg selv. En av disse reglene bør være å sette arbeidstiden på forhånd. Dette vil holde deg fra å arbeide for mye eller jobber for lite, alt etter hva som er din tendens. Det bringer bedre familie balanse, fordi alle vet hva du kan forvente.

minimere distraksjoner

Uansett hvor god du er å holde seg til dine grunnregler, vil det være distrahert når du arbeider hjemme. De vil bare være forskjellige fra de som spiser bort på dagen for dine kolleger tilbake på kontoret. Lære hva de er for deg, og hvordan man skal håndtere distraksjoner er en viktig ferdighet.

Velge en kalender system

Bruk en kalender system som kan deles med alle medlemmer av familien. Google Kalender  arbeidet spesielt godt fordi de er gratis, så barna kan hver har sine egne, men foreldre kan ha tilgang til dem. Likeledes barna se hva som skjer for alle andre.

For en kalender som alle har tilgang til, er det også alltid en papirkalender henger på kjøkkenet. Problemet er denne type kalender er at du ikke har det med deg når du er hos legen eller på en skole funksjon og behov for å legge til det. Et sted mellom den elektroniske og gammeldags papir kalender er en ukentlig utskrift av alle kommende arrangementer hang i en fremtredende plass. Opprette dette hver søndag kveld vil også hjelpe deg å oppdage konflikter i familien planen i den kommende uken.

Organisere Spaces

Når dine faglige og personlige liv oppstår på samme sted, må du passe på å organisere det fysiske rommet på en måte som bidrar til produktivitet for begge deler av livet ditt.

arbeidsområder

En dedikert arbeidsplass er viktig for alle som arbeider hjemme. Ideelt sett bør ditt hjemmekontor være et rom (med en dør) som ikke brukes til andre formål. De fleste av oss, men bare ikke har den slags ekstra plass i våre hjem, så vi må inngå kompromisser. Det kan være i et hjørne av et rom, et soverom eller spisestuen. Det viktigste er at denne plassen er dedikert til at en hensikt. Sette opp din bærbare på kjøkkenbordet kvalifiserer ikke som et hjemmekontor!

Design ditt hjem kontorplass med dine svakheter, rutiner og din jobb er og familiens behov i tankene. Er du lett distrahert av barn som kjemper om oppmerksomheten din mens du arbeider? Velg en plass langt fra sine lekeområder. Prøver du å gjøre dobbelt plikt ved å se barna mens du arbeider? Sett deg selv i nærheten dem. Vil du trenger ro for Teleconferencing og telefonsamtaler? Plukk en out-of-the-way rom med en dør, som et soverom.

Uansett hva området du velger for kontoret, trenger du som et minimum, skrivebord, stol, datamaskin og noen hyller eller annen lagringsplass. Ta deg tid til å gjøre det en innbydende plass, dekorere den med bilder eller minner på den måten at du kanskje et avlukke på kontoret. Du bør nyte å være i dette rommet.

Ikke la andre bruke plassen når du ikke er, og ikke bruke det selv for aktiviteter utenfor din faglige arbeidet. Ikke betal regninger der eller fylle ut skjemaer for barnas skole. Holde disse faglige og personlige forpliktelser fra smeltende sammen starter med å opprettholde separate områder.

familie~~POS=TRUNC Spaces

Holde arbeidsområdet dedikert og separat er mye lettere hvis du har andre områder i hjemmet godt organisert. Lag en familie informasjon hub. Velg en plass hvor du samler familierelatert informasjon, for eksempel e-post som kommer inn, papirer fra skolen, etc. Hvis du bruker en papirkalender eller en ukentlig liste over hendelser, dette er hvor det skal være. Hvis barna er på skolen, gjør livet litt enklere ved å ha en kurv for dem å sette alle papirene de bringer hjem fra skolen. Du har en egen kurv for regninger og andre papirer.

Plukk området der du vil organisere og behandle denne informasjonen. Det kan være i det samme området hvor det er akkumulert, eller det kan være i nærheten av din egen arbeidsplass. Bare ikke bland det med dine arbeidsrelaterte papirer. I dette tilfellet, er det greit å trekke ut den bærbare datamaskinen og bruke kjøkkenbordet, men skape et rom hvor alle de nødvendige elementene hører når du ikke jobber med dem.

Du kan bli fristet til å bruke din jobb-PC for å fullføre disse oppgavene. Akkurat som mange av oss ikke har ekstra rom som kan utelukkende brukes som hjemmekontor, kan vi ikke alle nødvendigvis har råd til ekstra datautstyr. Hvis mulig, bruk en tablett eller en annen datamaskin for personlig bruk. Hvis du er ansatt telecommuter, har du kanskje allerede avtalt at selskapet utstyr er ikke for personlig bruk som en del av fjernarbeid avtalen. Hvis du er en frilanser eller hjem bedriftseier, kan det virke mer effektivt å ha bare én datamaskin, men vurdere å kjøpe en billig netbook eller gjenbruk av en eldre datamaskin. Når du blander personlig og profesjonell bruk av datamaskinen, før lange andre i familien din skal bruke den også.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *