Cum să transforme un stagiu într-un loc de muncă

Posted on

Cum să transforme un stagiu într-un loc de muncă

Multi angajatori care ofera stagii de a face acest lucru ca o modalitate de a încerca și de a recruta noi angajați cu normă întreagă. Chiar dacă stagiile sunt o modalitate pentru ca elevii să câștige experiență și de a afla mai multe despre un domeniu de carieră specifice de interes, ele sunt, de asemenea, o modalitate pentru organizațiile de a încerca persoane fizice și de a decide cât de bine se încadrează în cultura generală a organizației. Mulți angajatori folosesc programele lor de internship drept teren de pentru procesul de angajare și sunt capabili de a economisi bani în eforturile lor de recrutare prin a încerca noi potențiali angajați înainte de a se extinde o ofertă reală de locuri de muncă.

Dacă sunteți interesat de transformarea unui stagiu într-un loc de muncă cu normă întreagă după absolvire, puteți utiliza unele tehnici specifice pentru a crește șansele de angajare.

Faceți o impresie bună

Ca stagiar este responsabilitatea dumneavoastră de a arăta supervizor și al altora, în cadrul organizației pe care ceea ce este nevoie, atât personal cât și profesional, pentru a se potrivi cu cultura corporativă. Luând timp pentru a afla mai multe despre misiunea organizației și ceea ce valorile în angajații săi pot furniza informații esențiale despre modul în care compania identifică și definește succes.

Dezvolta obiective profesionale

Identificarea obiectivelor profesionale și de a găsi un stagiu plină de satisfacții, care corespunde așteptărilor dumneavoastră va fi mai benefică pentru dezvoltarea abilităților și carieră viitoare aspirațiile tale decât acceptarea doar orice stagiu care este disponibil. Stagii sunt concepute pentru a pregăti candidați pentru viitoarele locuri de muncă și cariere, și de a găsi un stagiu, care va ajuta să vă atingeți obiectivele profesionale vă va ajuta, de asemenea, în a fi un candidat mai competitiv în viitorul tău de căutare de locuri de muncă.

Dezvolta o relație puternică cu superiorul dumneavoastră

Asigurați-vă că pentru a menține supervizorul dvs. la curent cu munca și realizările dumneavoastră prin verificarea în mod frecvent și de a face așteptări sigur că îndeplinesc. Odată ce ați identificat responsabilitățile postului și să înțelegeți așteptările supervizorului dvs., muncesc din greu pentru a demonstra inițiativă personală și capacitatea de a lucra atât independent cât și ca parte a unei echipe. Dezvoltarea conexiunilor profesionale ca intern vă va da un start cap în dezvoltarea unei rețele profesionale.

Dezvoltarea unei etici de lucru puternic

Stabilirea dorința de a obține activitatea desfășurată la toate costurile menținând în același timp o atitudine pozitivă dă încrederea angajatorului care va deveni un membru de valoare al echipei în cazul în care a angajat în calitate de angajat.

Proiecte complete la timp obiectivele

Dacă preconizați o provocare cu un termen limită la un proiect la care lucrezi, asigurați-vă notifica superiorul dumneavoastră și să ceară orice intrare de el / ea ar putea oferi sau cere o prelungire pentru a obține proiect finalizat. Asigurați-vă că oferă un motiv valabil pentru întârzierea proiectului, cum ar fi alte probleme neprevăzute sau alte priorități de lucru care necesită să fie adresate înainte de a obține proiect specific finalizat la timp.

Respectați regulile întodeauna compania și orientările stabilite

Devenind parte a culturii corporative include învățarea stabilit codul vestimentar al corporației. Aceasta înseamnă, de asemenea, timpul alocat și ceea ce se așteaptă pentru perioadele stabilite de prânz și pauzele de învățare. Ia-ti timp pentru a învăța regulile și liniile directoare așteptate de organizație înainte de a sări în și de a face orice greșeli grave. De asemenea, a verifica afară politica companiei pe email-uri personale, apeluri telefonice și utilizarea internetului pentru a evita orice situații incomode și jenant.

De la supervizor de căuta și colegii pe performanța dumneavoastră

Comunicarea cu angajatorii cu privire la performanța de locuri de muncă va oferi o oportunitate pentru tine de a îmbunătăți și de a face modificările necesare în cursul stagiului. Această intrare poate fi crucial în ajutându-vă pentru a îmbunătăți performanța de locuri de muncă prin clarificarea așteptărilor supraveghetorului. Problemele pot fi de multe ori evitate odată ce așteptări au fost comunicate în mod deschis și toată lumea este pe aceeași pagină.

Tackle Sarcini ușor, repetitive cu entuziasm

Angajatorul va avea încredere în tine pentru a finaliza sarcini mai dificile, odată ce recunosc capacitatea de a gestiona lucrurile mici. Solicitarea pentru lucrări suplimentare și mai provocatoare, vor fi acceptate mai pozitiv de către un angajator, dacă ați acceptat responsabilitatea pentru sarcinile mai plictisitoare, care sunt necesare pentru a face loc de muncă pe o bază de zi cu zi.

Identificarea aspectelor care nu sunt în prezent în curs, abordată de Organizația

Puteți oferi o perspectivă pe problemele pe care le identifica și a discuta modul în care s-ar putea rezolva această problemă sau satisfacerea acestei nevoi, în cadrul companiei. Angajatorii caută oameni care pot gândi din cutie și să identifice soluții la problemele curente care managementul nu au fost încă identificate sau abordate. Fiți pregătiți să ofere soluții care considerați că munca s-ar putea pentru a rezolva o anumită problemă sau situație.

Dezvoltarea Rapport cu co-lucrătorilor

Angajatorii caută persoane care pot lucra bine într-un mediu de echipă și care au puncte forte care se va adăuga la realizările generale ale grupului.

Arată Inițiativa

Ilustrând interesul în dezvoltarea de noi cunoștințe și competențe relevante pentru poziția va spori încrederea angajatorului în dorința și inițiativa dvs. de a face o treabă bună. Se afișează entuziasm și oferind la ateliere participa sau seminarii vor crește înțelegerea de afaceri și va face o impresie favorabilă asupra supervizorul dumneavoastră.

Cere lucrări suplimentare

Dacă nu aveți suficient de lucru, asigurați-vă că pentru a verifica cu superiorul dumneavoastră pentru a vedea dacă există o muncă suplimentară puteți face. Dacă nu, verificați pentru a vedea dacă vă poate ajuta pe alții în obținerea muncii lor completat, care s-ar putea, de asemenea, noi competențe învăța în acest proces.

Alăturați-vă o asociație profesională

Participarea la asociații profesionale oferă studenților, cu o oportunitate excelentă de a întâlni oameni care lucrează în prezent în domeniu. Prin intermediul asociațiilor profesionale, elevii învață, de asemenea, ce reviste de specialitate oamenii din domeniu citesc precum și despre deschideri de locuri de muncă la nivel de intrare care pot fi disponibile în prezent în alte organizații.

Exprima interesul dumneavoastră de a lucra pentru companie

Prin exprimarea unui interes în cadrul companiei, sunteți permițându compania știu că vă ia în considerare organizarea unui loc pe care ar dori să lucreze. Chiar dacă nu poate fi orice poziții curente disponibile, lăsându-știu de supervizor pe care le-ar fi interesat să lucreze pentru companie, va fi mult mai susceptibile de a fi contactat o dată o poziție se deschide.

Crearea de rețele este despre construirea de relații. Odată ce ați dezvolta un grup puternic de rețea, vă va dezvolta un sentiment mai bine de ceea ce este nevoie pentru a avea succes și să învețe cum să creeze o rețea care vă poate ajuta în realizarea obiectivelor de carieră. Având un mentor care te respect va ajuta pentru a face experiența de internship mult mai puțin stresantă.

Mentorul vă va oferi, de asemenea, cu cineva pentru a învăța și un loc pentru a obține răspuns la întrebările dumneavoastră. Caute un mentor profesionist aveți încredere, și nu-ți fie frică de a pune întrebări ca persoană și pentru sugestii cu privire la modalități prin care puteți îmbunătăți performanța și de a crește nivelul actual de cunoștințe și abilități. Puteți întreba ce este nevoie să se deplaseze în sus în domeniu, atât în ​​organizarea și în industria specifică. Odată ce ați stabili o rețea puternică și să câștige experiență în domeniul dumneavoastră, de asemenea va avea posibilitatea de a asista noi profesioniști care sunt interesați de rupere în domeniu.

Relațiile profesionale pe care le dezvolta in timpul experiența dumneavoastră stagiu va fi, de asemenea, o parte din rețeaua profesională de persoane care pot atesta cunoștințele și capacitatea de a face o treabă bună ta. Relațiile tale viitoare cu rețeaua dvs. trebuie să fie cultivată și a continuat mult timp după stagiu sa încheiat să-l păstrați în viață și bine.

Exprima Apreciere dvs.

După finalizarea stagiului, un scurt-vă mulțumesc este întotdeauna apreciat și va lăsa o impresie favorabilă cu angajatorul. Dacă se întorc la colegiu, asigurați-vă că pentru a rămâne în contact cu supervizor și colegii dumneavoastră și să ia timp pentru a solicita informații despre potențialele deschideri de locuri de muncă anticipează în viitor.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *