Care este diferența dintre un CV si o scrisoare de intentie?

Posted on

 Care este diferența dintre un CV si o scrisoare de intentie?


Care este diferența dintre un CV si o scrisoare de intentie? Atât o scrisoare de intentie si un CV împărtășesc scopul comun de a dovedi că aveți abilitățile necesare pentru a excela la locul de muncă pentru care aplici.

Cu toate acestea, există o distincție clară între structura și intențiile celor două documente. Solicitanții de locuri de muncă ar trebui să privească scrisoarea de intentie si CV ca o pereche de documente complementare, dar unic. Asta este, scrisoarea de intentie ar trebui să fie mai mult decât doar marcatorii regurgitate din CV-ul.

Multi angajatori cer ca un CV se depune o cerere de angajare.

nu poate fi necesară o scrisoare de intentie. Dar, inclusiv unul atunci când aplicați pentru un loc de muncă poate ajuta la șansele de a obține selectate pentru un interviu.

Diferenta dintre un CV si o scrisoare de intentie

Vă puteți gândi la CV-ul ca un rezumat general al experienței de lucru și de scrisoarea de intentie ca un rezumat al experienței de lucru în care se referă la locul de muncă la îndemână.

Un CV este un document care detaliază istoricul ocupării forței de muncă. Acesta rezumă materialele pe care le-au avut loc, educația pe care ați obținut, certificări, competențe, precum și alte informații cuantificabile cu privire la cunoștințele și experiența dumneavoastră de lucru.

Cel mai cunoscut format CV-ul este o listă cu informațiile de contact, o secțiune de experiență, care include titluri de locuri de muncă, descrieri de poziție, datele de angajare, o secțiune de educație, precum și alte informații relevante.

De obicei, un CV este scris la persoana a treia și folosește cât mai puține cuvinte posibil pentru a rezuma experiența. Deci, în loc de a scrie „am supervizat echipa mare de cumpărare de la compania XYZ“ un CV ar avea un punct de glonț care spune, „Supravegheat 19-persoană echipa de cumpărare.“

Ori de câte ori este posibil, veți dori să utilizați numere pe CV-ul, cum ar fi numărul de persoane pe care le supravegheate, vânzări la sută a crescut, numărul de clienți a ajutat, etc.

O scrisoare de intentie este scris pentru a evidenția calificarile pe care le au pentru postul pentru care aplici. Acesta este utilizat pentru a oferi angajatorului informații suplimentare cu privire la motivul pentru care un bun candidat pentru postul. Funcția principală a scrisoarea de intentie este de a scoate în evidență modul în care calificarea te face un meci pentru locul de muncă.

O scrisoare de intentie este scris într-un format scrisoare, inclusiv un salut, mai multe paragrafe, și de închidere. Spre deosebire de un CV, ar trebui să utilizați prima persoană pentru a scrie scrisoarea de intentie. (Acestea fiind spuse, evitați folosirea „eu“ prea mult.)

Ce CV Include

CV-ul ar trebui să ofere angajatorilor cu o listă detaliată a experienței de lucru și educație. Abilitățile și realizările asociate cu fiecare loc de muncă pe care ați deținut trebuie să fie descrise suficient de detaliat pentru a arăta modul în care angajatorii au o valoare adăugată în aceste roluri specifice.

De multe ori, reia furnizarea de informații în listele cu marcatori; acest lucru ajută la a face concis documentului și permite recrutorilor să scaneze prin ea repede.

Ce o scrisoare de intentie Include

O scrisoare de intentie este un scurt de trei sau patru documente paragraf. Ar trebui să fie scris cu presupunerea că angajatorii vor consulta CV-ul să se potrivească cu declarația pe care o face în scrisoarea cu privire la calificările.

O scrisoare de intentie va ajuta angajatorii să interpreteze fundal așa cum este reprezentat pe CV-ul și va ajuta dovedi modul în care experiențele anterioare te califici pentru un loc de muncă.

Când scrieți o scrisoare de intentie pentru un loc de muncă, în primul rând să revizuiască cerințele de locuri de muncă, care sunt detaliate în postarea de locuri de muncă. Utilizați scrisoarea de intentie pentru a explica modul în care îndeplinesc aceste criterii.

Utilizați o scrisoare de intentie pentru a transmite informații Subiectiv

Un CV precizează faptele – cine, ce, când și cum. În schimb, o scrisoare de intentie oferă o oportunitate de a explica de ce sunteți calificat pentru locul de muncă. Acest document adaugă un pic de culoare și de personalitate și este menită să convingă angajatorii că sunteți o potrivire bună pentru poziția la îndemână.

O scrisoare de intentie este un vehicul mai bun decât un CV pentru a transmite informații mai subiective, cum ar fi baza de interes într-o poziție, modul în care valorile motiva să urmeze un loc de muncă, sau de ce cultura unei companii apeleaza la tine.

scrisorile de intentie va ajuta să vindeți calificările dvs. pentru a potențialilor angajatori în timp ce CV-ul oferă detalii de rezervă informațiile incluse în scrisorile tale.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *