Szakmai fokozatok, amelyek nagy fizető állások

Posted on

Szakmai fokozatok, amelyek nagy fizető állások

Keres egy szak, amely elkészíti Önnek a magas fizető állást? Megfontolni egy szakmai fokozat. A szakmai végzettség, vagy más néven az első szakmai fokozat, az olyan mértékű, hogy készíti fel a különleges karrierjét. A leggyakoribb példa a szakmai fok jogi diplomát (JDS) és orvosi fok (MD). Vannak azonban sokan mások.

Ez hasznos tudni, hogy milyen mértékben programok ott, és hajlamosak vezet jól fizetett pozíciókban. Ez segít felvenni egy programot, amely megfelel az Ön érdekeit és igényeit.

Szakmai fok vs. Academic Degrees

A US Department of Education határozza meg a szakmai mértékben, mint az egyik, amely megfelel az alábbi kritériumoknak:

  • El kell végeznie a mértéke, hogy gyakorolni a szakmát (talán azt is kell, hogy egy engedélyezési vizsga gyakorolni)
  • Ki kell töltenie legalább két éves főiskolai, mielőtt a program
  • A program (plusz az esetleges korábbi főiskolai gyakorlat) kell tartania, legalább hat évig

A másik fő minőségi szakmai fokozat az, hogy tanít, mit kell tudni, hogy végre egy adott munkát. Bár lehet, hogy kell, hogy végezzen néhány tudományos kutatás (például egy végleges kidolgozásában elért vagy papír), a program középpontjában a gyakorlati órák a szakma. Ez gyakran magában valós élet tapasztalatait, mint szakmai.

Ez eltér a tudományos fokozatot, mint például a Doctor of Philosophy (PhD), amely elsősorban a kutatás és egyéb tudományos munka. Bár tudományos fokozattal is érintse a gyakorlati tanulás, ez nem a hangsúly.

Tippek kiválasztása szakmai képzési program

Gondold át alaposan a kívánt feladatot. A legtöbb szakmai fok felkészülni egy adott munkához. Ezért ügyeljen arra szeretné követni ezt a karrierlehetőséget alkalmazása előtt és részt vesz egy szakmai képzési program. Tekintsük munkát árnyék az emberek a téren az első, vagy interning az iparban. Ez segít eldönteni, ha azt szeretné, hogy menjen át a hosszú és költséges folyamat egyre diplomát.

Tekintsük a költség. A legtöbb szakmai képzési programok tart 2-4 év, és költséges lehet. Győződjön meg róla, úgy gondolja, a program költségeinek alkalmazása előtt. Fontolóra a pénzügyi támogatást, ha az rendelkezésre áll. Amíg remélhetőleg lesz képes fizetni ki minden kölcsön a pénzt keresett az első munkahely, iskola után, azt szeretnénk, hogy győződjön meg arról, hogy nem zárja le a tartozások nem fizeti vissza.

Nézze meg a hírnevét a program és az iskolai. Nézd meg alaposan a hírnevét bármilyen program alkalmazni. Kérdezd meg a felvételi iroda információt száma alumni bérelt közvetlenül a programból. Kérdezd meg, mi a diákok hány százaléka halad az engedélyezési vizsga. Ha lehetséges, beszélj néhány egykori diákok, hogy minél több információt. Győződjön meg róla, hogy tölteni az időt és pénzt egy jó programot, ami neked a kívánt feladatot.

Nézz be a közös képzési programok. Ha a kérelmező a főiskolák és tudom, hogy milyen szakmát szeretné folytatni, miután végzett, fontolóra, hogy egy közös szak. Néhány egyetem kínál ötéves program, ahol a diákok egy teljes alapképzési és a szakmai mester fokozatot ugyanabban az időben. Ez időt takarít meg vonatkozó külön doktori iskola főiskola után, és gyorsabb lenne, mint egy tipikus két éves mester fokozatot. Azonban csak erre, ha egészen biztos a karrier, amit akar.

Fokban, hogy vezet a magasabb fizető munkahelyet

Az alábbi lista néhány szakmai fokozatok, melyek a legjövedelmezőbb karrier. Természetesen szem előtt tartani, hogy csak akkor kell válasszon egy szak, amely illeszkedik a szakmai érdeklődés és igényeit. Azonban ez a lista hasznos kiindulópont gondolt érdemes doktori iskola programokat.

Minden fizetési információt adatokon alapul a Bureau of Labor Statistics’ munkahelyi Outlook Handbook.

1. Orvos (MD)
Ha azt szeretnénk, hogy orvos lesz, akkor általában kell keresni a Doctor of Medicine. Orvosi iskolai programok négy évig, és egy olyan gyakorlati tapasztalattal dolgozik a kórházakban és orvosi rendelőkben. Emberek, akik a teljes orvosi egyetemen, és vált az orvosok keresnek nagyon magas fizetések, kezdve a $ 228.441 munkát általában gyermekgyógyászat, hogy $ 441.185 irányuló munkát Aneszteziológiai.

Az emberek érdeklődnek a gyógyszert is úgy doktora Osteopathic Medicine fok (DO), ami egy másik program leendő orvosok.

2. doktora Dental Medicine (DDS vagy DMD)
, mint az orvosi iskola, fogorvosi iskola programok jellemzően elmúlt négy évben. Azonban az, hogy egy általános fogorvos egy jól fizetett karrierje: fogorvosok keresnek átlagosan $ 158.120 évente. A több fogorvos munkahelyet is várhatóan növekedni 19 százalékkal a következő tíz év során, ami sokkal gyorsabb, mint az országos átlag.

3. doktora Lábápolás (DPM, DP, Pod.D.)
A podiatrist ápolja beteg láb, boka, és az alsó lábszár problémákat. Úgy értékeli, és a problémák diagnosztizálásához, a kezeléssel, és végre láb és a boka műtét.

Ahhoz, hogy egy podiatrist, ki kell töltenie egy négyéves doktori Podiatric Medicine programot. Sok a tanfolyamok hasonlóak akkor venne egy Orvos vagy doktor Osteopathic Medicine programot.

Lábszakorvos keresnek átlagosan $ 127.740 évente, és látjuk, a munkahelyek számának növekedése 10 százalék, ami gyorsabb, mint az országos átlag.

4. Doctor of Pharmacy (Pharm.D.)
Gyógyszerész gyógyszert adagolni a betegek és információt nyújt e gyógyszereket. Lehet is tart az egészségügyi szűrések, és védőoltások.

Ahhoz, hogy egy gyógyszerész, ki kell töltenie egy négyéves szakmai képzési és gyógyszertári engedéllyel (amely előírja, hogy két vizsga.). Azonban gyakran van nagy nyeremény: az átlagkereset gyógyszerészi $ 124.170 évente.

5. Juris Doctor (JD)
Érdekli válik ügyvéd? Ügyvédek a legtöbb államban kell töltenie egy három éves jogi diploma, amely magában foglalja a tanfolyam és a valós tapasztalat jogi cégek. Azt is el kell telnie egy állami engedélyezési vizsga úgynevezett „szakvizsga” annak érdekében, hogy a gyakorlatban egy adott állapotban.

Ügyvédek keresnek átlagosan $ 119.250 évente.

6. Master of Science in Nursing (MSN)
is dolgozik, mint a bejegyzett nővér (RN) egy társult vállalkozás vagy főiskolai diploma (vagy a diploma egy szakképzési program). Azonban, ha azt szeretnénk, hogy a nővér orvos (más néven egy speciális gyakorlat bejegyzett nővér, vagy APRN), szükség van legalább egy Master of Science in Nursing. Ez tipikusan egy kétéves program, amely magában foglalja mind a gyakorlati tanulás és tanfolyam.

APRNs is megy keresni a Doctor of Nursing Practice (DNP) fokozatot. Nem számít, milyen mértékben, amit keresnek, de meg kell, hogy adja át a nemzeti minősítő vizsga.

Nővér orvos munkahelyek egyre 31 százalékkal – sokkal gyorsabb, mint az országos átlag. APRNs lehet keresni átlagosan évi fizetése $ 110.930 .

7. Orvos Optometriai (OD)
szemész vizsgálja páciensek szemébe, diagnózisok és kezeli látási problémák és előírja szemüveget és objektívek. Látszerészek kell töltenie egy orvos Optometriai program, amely jellemzően négy évben, és ezért meg kell felelnie egy állami engedélyezési vizsga.

Az iskola után, látszerészek lehet keresni egy átlagkereset $ 110.300 évente. Azt is elvárják, hogy rengeteg állás: a munkahelyek száma várhatóan 18 százalékkal, a következő tíz évben.

8. Master of Health Administration (MHA)
Sokan az egészségügyi adminisztráció, különösen azoknak, akik szeretnének válni vezetők, hogy a mester fokozatot az egészségügyi adminisztráció (MHA). Ezek a programok jellemzően elmúlt két-három év, és egy olyan gyakorlati adminisztratív tapasztalat.

Míg az emberek egy MHA megy, hogy számos különböző munkákat, a közös álláspont az egészségügyi szolgáltatások vezetője. Az egészségügyi szolgáltatások vezetők (más néven az egészségügyi vezetők, illetve az egészségügyi adminisztrátorok) megtervezésére, koordinálására, és a közvetlen orvosi és egészségügyi szolgáltatások.

Az egészségügyi szolgáltatások menedzserek keresnek átlagosan fizetése $ 98.350 és várhatóan látni 20 százaléka a munkahelyek számának növekedése az elkövetkező tíz évben.

9. Doktor Állatorvosi (DVM, VMD)
Ha szereted gondozásában állatok és szeretnénk, hogy egy állatorvos, akkor meg kell keresni a Doctor of Veterinary Medicine mértékben. Ez egy négy éves program, amely tartalmazza a szükséges időt az osztálytermekben, laboratóriumokban és klinikákon.

Állatorvosi munkahelyek növekvő sokkal gyorsabb, mint az országos átlag, és az állatorvosok is keresnek átlagosan fizetése $ 90.420.

10. Master of Business Administration (MBA)
A Master of Business Administration fokozat jellemzően két éves mértéke, amely felkészíti a tanulókat a különböző munkahelyek az üzleti életben. Ezek a munkák között lehet pénzügyi elemző (átlagos fizetése $ 82.450 ) a pénzügyi vezető (a fizetése $ 125.080 ). Sok munkahely vállalkozókat ütemben növekszik gyorsabban, mint az országos átlag.

Egy kapcsolódó diploma Master of Public Administration, mely inkább a kormányzás és a közügyekben. Diákok lehet menni futni politikai tisztségre vagy dolgozik a magánszektorban a munkahelyek, mint a menedzsment elemzője (más néven menedzsment tanácsadó, amelynek átlagos fizetése $ 82.450 ).

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *