Sports Agent Job Description: Lønn, Skills, & More

Posted on

Sports Agent Job Description: Lønn, Skills, & More

Sport agenter representerer interesse av idrettsutøvere, særlig i kontraktsforhandlinger. De håndterer også sponsing, PR, og økonomisk planlegging. Profesjonelle idrettsutøvere ofte signerer sin første profesjonelle kontrakt i slutten av tenårene eller tidlig i 20-årene og sjelden har erfaring eller utdanning for å forstå de juridiske kompleksiteten involvert. I tilfelle av høyprofilerte idrettsutøvere, disse kontraktene ofte er for hundretusener eller millioner av dollar, og idrettsutøvere trenger veiledning håndtering disse økonomi.

Sports agent plikter og ansvar

Sport agenter må bli dyktigere på følgende oppgaver for å være vellykket på jobben sin:

 • forhandlings
 • Å ha spisskompetanse på sine klienters sport
 • Samle data
 • analysere statistikk
 • kampanjer
 • Nettverk
 • salesmanship

Den største ansvaret for idrettsmidler er vanligvis forhandle kontrakter for de spillerne de representerer. For å gjøre det effektivt, agenter trenger å forstå sine kunders verdt i markedet, noe som betyr å vite sporten samt daglige ledere eller andre lagledelsen forhandle på den andre siden av bordet.

Agenter må være i stand til å identifisere sammenlignbare spillere som kontrakter kan tjene som en basis for hva deres kunder søker. Sport agenter skal kunne presentere komplette statistiske analyser som viser sine kunder fortjener kontraktene de søker.

På mange måter er agenter som selger sine klienters verdt å lagene i ligaer hvor de spiller og finne de daglige lederne i de ligaene som verdien hva deres kunder tilbyr. Dette verdt kommer i form av lek på feltet, retten, eller isen, og det kommer også i form av markedsføring potensial for laget. En populær eller vellykket spiller kan øke billettsalget eller jersey salg. En agent kan også hjelpe spillere øke sine inntekter gjennom påtegninger.

Sports Agent Lønn

Mens noen agenter kan gjøre millioner som representerer høyt profilerte idrettsutøvere som signere kontrakter verdt titalls millioner av dollar, er de fleste agenter som arbeider med idrettsutøvere på en mindre skala.

 • Median årslønn: $ 59 829
 • Topp 10% årslønn: $ 90 000
 • Bunn 10% Årlig Lønn: $ 27 000

Kilde: Payscale.com

Utdanning, opplæring, og sertifisering

Kontrakter kan være komplisert, så agenter må ha juridisk og finansiell erfaring og dyktighet til håndverket dokumenter som best passer deres kunders behov. Sport agenter kommer fra en rekke ulike bakgrunner.

 • Utdanning: Selv om ikke helt nødvendig, ofte er en lov grad den beste veien til en karriere som sports agent. Fordi kontraktsforhandlinger er en så viktig del av jobben, er det viktig for agenter å ha et juridisk fundament. Mange idrettsmidler er avgangselever på sports lederprogrammer på lavere nivå som da går på å legge en lov grad. Agenter som ikke har juridisk embetseksamen generelt behov for å jobbe med noen som ikke har juridisk kompetanse til gjennomgang kontrakter og gi råd deretter.
 • Sertifisering: forskjellige ligaer eller spillere foreninger krever ofte agenter for å bli sertifisert for å representere spillere. Disse sertifiseringer varierer mellom ligaer.

Sports agent ferdigheter og kompetanse

Å være en sports agent blander business og salg ferdigheter med en lidenskap for sport. Ikke alle elsker virksomheten siden av sport, men agenter må ha salg og markedsføring ferdigheter for å hjelpe sine kunder får best mulig avkastning for sine atletiske evner.

 • En kjærlighet til sport: Agenter trenger det høyeste nivået av kunnskap om idrett sine kunder spille, og den beste måten å bli god på å få denne kunnskapen er å virkelig nyte analysere sport, sine spillere, og dets team.
 • Folk ferdigheter: Profesjonell idrett bære mye press og mange svært sterke personligheter. For å gjøre jobben sin godt, vellykkede agenter må være i stand til å kommunisere effektivt og profesjonelt med deltakere og teamledere.
 • Salg ferdigheter: Å få en utøver en bedre kontrakt eller en påtegning ofte handler om å gjøre en effektiv salgstricks. Det innebærer å gjøre de nødvendige undersøkelser og viser teamet hvorfor avtalen er bra for dem, så vel som klient.
 • Utholdenhet: De beste tilbudene ikke kommer sammen over natten, og bygge en kundebase også tar tid. Den tidlige arbeidet med kontraktsforhandlinger starter ofte så mye som et år før en ny avtale er faktisk nådd, og agenter bare starter ut vanligvis trenger for å sette i år med arbeid i virksomheten før sikre sine egne kunder.

Job Outlook

Jobb vekst for agenter som representerer idrettsutøvere og underholdere anslås til 3 prosent for ti år ender i 2026, ifølge Bureau of Labor Statistics. Dette er betydelig mindre vekst enn 7 prosent gjennomsnittlig anslått for jobber som helhet.

Arbeidsmiljø

Arbeidsmiljøet er avhengig av om et middel som arbeider uavhengig eller som en del av et større handlefrihet. Noen bare starter ut som en del av et byrå kan få i oppgave å drive forskning for å støtte forhandlingene blir overvåket av en mer erfaren agent. En agent arbeider selvstendig kommer til å være ansvarlig for hele prosessen. Personalet kan være tilgjengelig for å hjelpe, men uavhengig agent fortsatt vil ha bredere ansvar.

Fremdriftsplan

Å være en sports agent er en svært krevende jobb som ofte innebærer å være tilgjengelig til enhver tid for å tjene kundenes behov og vedlikeholde sine profesjonelle bilder. Når han ikke jobber direkte for å løse en kontraktsforhandlinger eller løse et problem, agenter må analysere statistikk og forberede for fremtidige forhandlinger.

Hvordan få jobben

SØKE OM

Sports Karriere Finder og arbeid i sport gi ledige stillinger for karrierer i idrett.

bygge forbindelser

Etablering av et sterkt omdømme i sports management eller andre relaterte arbeidsplasser kan hjelpe starte en karriere som en agent.

Sammenligning Lignende Jobs

Den kompetansen som trengs for å være en god sports agent sette godt til andre yrker som gjelder for andre områder av profesjonell sport management. Noen av disse stillingene og deres median årslønn inkluderer:

 • Advokat: $ 119 250
 • Finansdirektør: $ 125 080
 • Markedssjef: $ 132 230

Kilde: US Bureau of Labor Statistics

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *