Forskjellen mellom Interning på et lite selskap vs. Large selskapet

Posted on

 Forskjellen mellom Interning på et lite selskap vs. Large selskapet

Når sommeren internship sesongen treff, mange unge kandidater må bestemme hvilken størrelse selskapet de ønsker å jobbe for-en start-up, en mellomstor bedrift, eller et stort firma. Selv om praksisplasser tendens til å ha visse likhetstrekk uavhengig av bedriftens størrelse, din rolle, erfaringer og muligheter kan variere når du flytter fra et større selskap til en mindre en. Ikke vite forskjellen kan være stressende når du prøver å bestemme hvilken internship er riktig for deg.

Når du lander et internship, uavhengig av om selskapet er stort eller lite, vil du få stor praktisk erfaring, en CV byggmester, muligheter for nettverksbygging, og en mulighet til å virkelig avgjøre om du ønsker å forfølge dette feltet etter endt utdanning.

Brand Name Recognition

Noen få internship erfaring med store selskaper som Fox eller NBC , for eksempel. En stor, merkenavn selskapet utplassering på din CV kan hjelpe deg med å lande en jobb på et peer selskap etter endt utdanning.

Store navn saken enda mer på områder som lov, og når menneskelige ressurser personell skanne gjenopptas, prominente firmanavn skiller seg ut. Hvis du studerer markedsføring, vil du legge mye mer innflytelse til din CV hvis du lærling for Disney, snarere enn en boutique fast.

En mellomstor PR-firmaet kan tilby en flott opplevelse på forskjellige måter og kan ha navnet anerkjennelse lokalt, noe som kan bidra til at post-college prospekter. Små bedrifter har sine egne fordeler, men du vil ikke få navn-anerkjennelse fordeler. Du kan også ha vanskeligere for å finne store navn mentorer innenfor mindre selskaper og har mindre tilgang til industrien veteraner som har vært gjennom grind og levde å fortelle om det.

I en perfekt verden, ville du ha nytte av å oppleve flere forskjellige store bedrifter og perks som går sammen med hver enkelt type internship.

Ved de større selskaper, faktisk sikre utplassering kan være et mye mer dyptgående prosess. Du vil sannsynligvis møte med personalavdelingen først for å finne ut om spesifikke søknadsfrister, startdatoer og sluttdatoer. Du kan også bli gitt bedriftens markedsførte varer, for eksempel porteføljer, penner og andre godsaker som bærer selskapets logo.

Avhengig av størrelsen på selskapet og hvordan etablerte sitt internship-programmet er, kan firmaet behandle praktikanter til gratis lunsjer, executive lunsj serien høyttalere, intern mingling arrangementer, og mer. På de større selskapene, det var flere folk rundt, men du trenger ikke nødvendigvis å ha muligheten til å møte dem.

Få arbeidserfaring

Når du lærling med smaller- og mellomstore bedrifter, vil du sannsynligvis være i stand til å smi sterkere relasjoner med de menneskene du arbeider under, fordi det er færre av dem og færre praktikanter.

Du kan også ha flere reelle muligheter til å hjelpe andre på ulike prosjekter. Den typiske oppgavene du vil utføre som praktikant-administrativt arbeid, forskning, ta notater, og observere møter, er ikke nødvendigvis forskjellig fra det arbeidet du ville gjøre på store selskaper. Den eneste forskjellen er at du vil ha flere muligheter til å ta på seg mer ansvar og et bredere utvalg av oppgaver.

Hvis du vurderer et internship med et selskap som gjør interessante ting, men ingen har hørt om dem, det er greit. Gjør internship, gjøre et varig inntrykk, gjør ditt beste for å bli involvert i meningsfylt arbeid, nettverk og bidra med så mange forskjellige oppgaver som mulig. På et større selskap, kan du fortsatt få stor opplevelse, men du kan også ende opp med å spille dataspill på en tom pult hele dagen.

Miljøet

Du kan finne at inter for et større selskap føles som en generisk, upersonlig opplevelse på noen måter. Mindre selskaper har en mye lettere tid å skape et personlig preg, og fordi de ansatte ikke vil være så stor, kan du virkelig bånd og bli kjent med dine kolleger.

I mindre selskaper, vil du sannsynligvis ha tilgang til ansatte som er ganske høyt oppe i selskapet, noe som kan utsette deg for flere interessante arbeidsoppgaver og mer innflytelsesrike kontakter. Motsatt kan praktikanter i større selskaper finne seg å lage kopier og gripe tak kaffe for lavere nivå ansatte.

Disse dager, de fleste studenter vil internere med flere selskaper i løpet av sin college karriere. Når du har fullført din internship med et mindre selskap, forfølge et internship med en gjenkjennelig merkevare-navnet fast.

Din tidligere lærling erfaring skal hjelpe deg med å lande et ganske stort navn. Å ha begge disse mulighetene vil balansere ut din CV og gi deg nyttig erfaring på to forskjellige store bedrifter. Forhåpentligvis, innen utgangen av praksisplasser, vil du ha en bedre følelse for størrelse og type selskap du ønsker å jobbe i etter college.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *