Sådan oprettes en Kronologisk CV

Posted on

 Sådan oprettes en Kronologisk CV


En kronologisk cv er en af ​​de mest almindelige genoptage formater og der er en god grund til det: Arbejdsgiverne har en tendens til at foretrække det, fordi det er ligetil og nemt at scanne.

Hvis du aldrig har oprettet et CV før, og du sidder ned for at bygge en helt fra bunden, har du sandsynligvis en kronologisk cv i tankerne. Og mens det kan være det bedste valg for dig, er det værd at lære, hvad kronologiske CV’er gør godt – og hvordan man korrekt formaterer en, så du kan bruge denne genoptage form bedst muligt.

Omvendt kronologisk, Teknisk

En kronologisk CV viser dit arbejde historie i rækkefølge efter dato, med den seneste position i toppen. Det kan indeholde et CV mål eller resumé karriere inden listen over arbejde erfaringer.

Bemærk: Det er vigtigt at få fakta lige når du notering din erhvervserfaring således at arbejdsgiveren ikke vil synes, at du ligger på dit cv, hvis de beslutter at gøre en baggrund check. Sørg for, at de datoer, stillingsbetegnelser, løn historie (hvis inkluderet) osv er korrekte, før du sender dit cv og ansøgning.

Uddannelse, certificeringer, og specielle færdigheder følge arbejdserfaring i denne stil af cv.

Fordelene ved en Kronologisk Genoptag

Den kronologiske CV er en af ​​de mest almindeligt anvendte stilarter, og dens kendskab alene gør informationen lettere at absorbere. Ideelt set, det viser progressionen af ​​en karriere tydeligt.

Det kan være lettere at kompilere, også, da dens orientering mod datoer, hjælper dig med at søm ned detaljerne i dit eget job historie.

Hvornår skal man bruge en Kronologisk Genoptag

Som det understreges arbejde historie, den kronologiske CV er mest effektiv for kandidater med solid erfaring inden for området. Ved fremvisning dit arbejde historie front og center, du viser det samme arbejdsgiver, at du har relateret erfaring og kompetencer.

Når ikke at bruge en Kronologisk Genoptag

Selv om mange arbejdsgivere foretrækker en kronologisk cv, der er tidspunkter, hvor det ikke er det rigtige valg. Et par eksempler:

 • Når du lige er begyndt din karriere: Den kronologiske CV format vil ikke fungere godt, hvis du er ny til arbejdsstyrken. Du kan have alle de færdigheder, der kræves og anvendelig erfaring uden for rammerne af betalt arbejde, såsom frivilligt arbejde og praktikophold. Men hvis du vælger en kronologisk CV, vil leje manager kun se din manglende lønnet praktik, ikke dine evner. I dette tilfælde en funktionel cv, der lægger vægt på færdigheder i lineær arbejdserfaring, vil hjælpe dig med at gøre din sag.
 • Når du skifte karriere: Mange arbejdsgivere vil sætte dit CV i ”nej” bunke, hvis de ser, at du ikke har direkte relevant erhvervserfaring. Vælg en anden stil, såsom en funktionel CV, der fokuserer på dine evner og erfaring eller en kombination CV, som viser både dine evner og dit arbejde historie.
 • Når du har huller i dit arbejde historie: Måske har du været arbejdsløs i en længere periode, eller har taget tid ud af arbejdsstyrken for at passe små børn eller skrantende familiemedlemmer. Uanset hvorfor du har været ude af arbejdsstyrken, at vælge et format, der viser, hvad du kan gøre, i stedet for dit arbejde historie, vil hjælpe dig med at få det bedste indtryk.
 • Når du har ofte skiftet job: Medarbejder loyalitet er en saga blot, og med god grund: meget få arbejdsgivere holde arbejdere for hele deres karriere længere. Dog kan for mange jobskift ser slemt til ansættelse af ledere, der ikke ønsker at investere tid og penge at uddanne en medarbejder, der kommer til at hoppe skib. Hvis du har en historie af job hopping, et kronologisk cv sandsynligvis ikke den bedste pasform.

Kom godt i gang

Overvej at bruge en skabelon til at hjælpe dig med at oprette dit CV. Skabeloner giver dig en færdig layout og guide dig gennem processen med at fylde det ud.

Genoptag eksempler kan hjælpe dig med at se, hvilken type indhold, du skal medtage i dit dokument, og hvordan du skal skrive og formatere den.

Kronologisk Genoptag Prøve

Ansøger
999 Chugalug Way
Wheaton, MA 60187
Cell: (123) 555-1234
applicant@email.com

KARRIEREMÅL

Administrativ koordinator søger lederstilling med en top selskab, der vil give hende til at udnytte sine organisatoriske og ledelsesmæssige færdigheder, mens koordinere arbejdsgange og føre tilsyn virksomhedens logistik.

kernekompetencer

 • Meget organiseret individ i stand til at håndtere og overvåge flere opgaver på samme tid.
 • Oplev planlægning medarbejder uddannelse klasser, personalemøder og kontorflytninger.
 • Har nøjagtigt lykkedes en multimillion-dollar budget.

PROFESSIONEL ERFARING

Administrativ koordinator , Mannix Tjenester, Naperville, IL
december 2016 – Present

Ansvarlig for analyse af månedlige, ugentlige og daglige salgsrapporter.

 • Opnået 100 procent nøjagtighed for de seneste to år.
 • Ansvarlig for planlægning uddannelse klasser, seminarer og konferencer.

Administrativ sekretær, Minnesota Life Insurance, Barrington, IL
juni 2014 – December 2016

Overså forskning og design af salg og uddannelse præsentationer, der kræver flydende i PowerPoint, SlideShare, og Prezi.

 • Ansvarlig for at planlægge en tre-personers uddannelse af personalet.

Faciliteter assistent , SBC Warburg Dillon Reed, Chicago, IL
maj 2012 – juni 2014

Ansvarlig for at balancere en $ 7 millioner faciliteter budget.

 • Planlagt vedligeholdelse opkald, personalemøder, kontor flytninger og byggeprojekter.

General Manager , KSMR Radio 92,5 AM / 94,3 FM, Winona, MN
maj 2000 – Maj 2012

Ansvarlig for en 36-ansat, samt en 7-medlem ledelsesteam, med opgaver, der omfattede disciplinære foranstaltninger, budgettering, specielle ønsker, programlægningen og ansættelse.

 • Ledes en komité, der har modtaget et tilskud til at øge station bekvemmeligheder.

UDDANNELSE

Bachelor of Arts i Public Relations
St. Marys University of Minnesota, Winona, MN

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *