Ha (és mikor ne) tartalmazza a Cover Letter

Posted on

Ha (és mikor ne) tartalmazza a Cover Letter

Valóban szükség van egy kísérőlevél, ha egy cég nem kér egyet? Írása sok kísérőlevél alatt álláskeresés is kihívást jelent, és időigényes. Emiatt nem meglepő, hogy a kérelmezők gyakran bizalommal tartalmaznak egy kísérőlevelet, ha azt kifejezetten nem írja elő a munkáltató.

Ha kíváncsi, ha kell tartalmaznia kísérőlevélben a rövid válasz: igen. Meg kell szinte mindig benyújtja a kísérőlevelet, akkor is, ha nem feltétlenül szükséges, de van néhány kivétel.

Először is, nézzük meg, hogy miért kísérőlevél van értéke.

Miért írása Cover Letter?

Ha komolyan partra a munkát, egy jól megírt  motivációs levelet  ad egy esélyt, hogy eladja magát a munkaadó egy narratív formában, és miért van az ideális jelölt.

Megjegyzés : A kísérőlevél is nyújt lehetőséget, hogy kiemelje a legerősebb képesítést.
Egy hatékony, személyre szabott kísérőlevél is világossá teszik, hogy Ön nagyon érdekli a munka. Azért, mert ez azt mutatja, a bérleti menedzser, hogy szeretné a munkát elég időt arra, hogy menjen az extra távolságot.

Amikor egy kísérőlevél fontos

A kísérőlevél is lehetőséget ad arra, hogy részletesen, hogy az önéletrajz nem tartalmaz. Például, ha pályáznak a távolból, a kísérőlevél lehetővé teszi, hogy bemutassa ésszerűvé áthelyezés és megemlíteni, hogy akkor lesz a területen hamarosan egy esetleges interjú.

Között a foglalkoztatási ésszerű magyarázatot is foglalkozni kell a levelet. A kísérőlevél is ideális hely, hogy konkrét példákat, amelyek bizonyítják megvan a készség és tapasztalat szerepel önéletrajzát.

Továbbá, a munkaadók gyakran elvárják, hogy kísérőlevél annak ellenére, hogy nem határozta meg, hogy szükség van egy kísérőlevelet a saját álláshirdetések.

Fontos: A jelentkezőknek, akik nem veszik a fáradságot, hogy össze írni gyakran tekintik kevésbé motivált a munkát.
Sok esetben a munkáltatók nem is nézett egy állásra, amely nem tartalmaz egy kísérőlevelet vagy levélben az érdeklődés.

Kísérőlevél írása tippek

  • Írj egy célzott kísérőlevelet. Ügyeljen arra, hogy levelet írni célzott. Ez egy kísérőlevél írt a munkát hirdetést szem előtt. Fókuszban a készségek és képességek, hogy rendelkezik, amelyek egy erős illeszkedik az adott munkához.
  • Legyen rövid.  Győződjön meg arról, hogy a betű tömör (nem több, mint egy oldal bokréta öt pontban), és hogy minden állítás csinál közvetít valami lényeges az Ön képesítések a jelöltséget.
  • Lépj túl a folytatás. Kerülje egyszerűen ismétlődő önéletrajzát. Példákat nem szerepel az önéletrajzát, és ott megadott említett dolgok csak röviden önéletrajzát. A motivációs levelet kell egy külön célja annak tekintetében, hogy az alkalmazás.
  • Szerkesztése, szerkesztés, szerkesztés. Hibák a kísérőlevelet árthat a esélyek egy interjúban. Hibák, hogy nézel ki hanyag, vagy ami még rosszabb, nem tanult. Feltétlenül alaposan olvassa el a levél benyújtása előtt. Tekintsük kérve egy barát vagy kolléga, hogy olvassa el azt is, hogy ellenőrizze a helyesírási, nyelvtani hibák, és zavaros nyelvet.

Ha nem foglalja magában a Cover Letter

Nem írni sokkal jobb, mint egy rosszul megírt egyet. Egy jól megkomponált kísérőlevél mintául szolgál az írás képességét, de sajnos ennek az ellenkezője is igaz. Ha nincs ideje, hogy írjon egy jól kialakított kísérőlevél, gyanták a készségek és pozícionálja, hogy az a munka, lemond a fáradságot.

Hasonlóképpen, ha a pályázatát utasítja, hogy ne tartalmazza a kísérőlevelet, akkor ez mindenképpen a legjobb, hogy kövesse az utasításokat, hogy ne zavarja a potenciális munkaadó.

Továbbá, ha a társaság arra kéri, hogy küldje el jelentkezését egy online platform, és nincs hely az Ön számára, hogy nyújtson be egy kísérőlevelet, ne aggódj.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *