Aktuárius és biztosításmatematikai Tudomány Karrier

Posted on

Aktuárius és biztosításmatematikai Tudomány Karrier

Az aktuárius egy magasan képzett statisztikus szakértelemmel értékelésére különböző típusú kockázatokat. Körülbelül 60% -a statisztikusok által alkalmazott biztosítók, és fontos szerepet játszanak a beállítás a feltételeket a biztosítási kötvények, ideértve a díjak. Az aktuárius is karrierlehetőségek nyugdíjalapok kezelése, előrejelzésére kifizetések és meghatározzuk a jelenlegi hozzájárulások és befektetési politika fényében őket. Továbbá, statisztikusok (akár házon belül, vagy tanácsadók) segítségével a vállalatok minden iparágban tervezése és végrehajtása politikák és eljárások a kockázatok mérséklése különböző aspektusait működésüket.

Oktatás

Az aktuárius várhatóan legalább egy diplomát. Van előírt tanfolyam statisztikai vagy biztosításmatematikai tudomány (egy ága alkalmazott statisztika), valamint az üzleti, pénzügyi és gazdasági. A magas fokú számítógépes ismeretek egyre fontosabb, különös tekintettel a szoftvercsomagok általánosan használt adatbázis és statisztikai elemzés. Az MBA hasznos lehet megbízólevél, attól függően, hogy a cég.

Tanúsítvány

A Society of Actuaries (SOA) igazolja statisztikusok életbiztosítás, nyugdíjbiztosítás, és a beruházások. A Balesetek aktuáriusi Society (CAS) igazolja statisztikusok ingatlanok, baleset és felelősségbiztosítás. Elérve a legmagasabb szintű minősítés hosszadalmas folyamat, amely megköveteli a tanfolyam és a tompított kilenc különálló vizsgák általában során hat-kilenc évig. Három, az első négy vizsgák közösek a SOA és a CAS pályák, így a leendő aktuárius egy kis időt, hogy döntsenek saját specialitása.

Kötelességek és felelősségek

A munka magában foglalja aktuárius adatainak részletes elemzése számszerűsíteni kockázatokat. Arra is szükség van szakértői fejlett modellezési technikákat előrejelezni a jövőbeli valószínűségét különböző eredményeket, mint a veszteségek vagy igényeket, valamint azok várható nagyságát. Míg a technikai szakértelem és mennyiségi ismeretek a must, a haladás függ, hogy nagy mértékben, a képességét, hogy hatékonyan kommunikálni a vezetők, akik nem ezt a háttérben.

Ne keverd össze egy aktuárius egy biztosítási aláíró, aki értékeli alkalmazások biztosítás, és dönt arról, hogy elfogadja vagy elutasítja őket. Az aktuárius dolgozik egy makroszinten, amelyben a magas szintű paraméterek kalauz biztosító vállalat.

tipikus ütemezése

A tipikus aktuárius működik közel egy normál 40 órás munkahét, általában fix iroda helyét. Egy tanácsadó aktuárius hajlamos arra, hogy jelentős utazási, és így a munka lényegesen hosszabb munkaidőt.

Mi Like

Az aktuárius egy köztiszteletben szakember, aki az egyik fontos befolyásoló tényezőként a vállalati politika, ha nem egy végső döntéshozó. Ez egy jól kompenzált mező, amelynek létfontosságú, látható hatása.

Mi nem tetszik

Azoknak a törekvése, hogy emelkedik az általános menedzsment, a lehetőségek korlátozottak lehetnek bizonyos cégek, amelyek megtekintéséhez szakértője, a szűk szakember. Továbbá, attól függően, hogy a cég és a pozíció, a munka egy aktuárius válhat kissé repetitív és hiányzik belőle a fajta.

fizetés tartomány

Per a Bureau of Labor Statistics, átlagos éves kompenzáció $ 93.680-i, 2012. május 90% kereső között $ 55.780 és $ 175.330.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *