5. Szociális készségek munkahelyi siker

Posted on

5. Szociális készségek munkahelyi siker

Mik a szociális készségek, és miért vannak alapvető munkahelyi siker? A szociális készségek, más néven „interperszonális készségek,” azok, használjuk, hogy kölcsönhatásba lépnek, és kommunikálni másokkal. Ezek a képességek közé tartoznak mind a verbális képességek (ahogy beszélni másoknak) és nonverbális készségek (a testbeszéd, gesztusok, és szemkontaktus).

Miért Munkaadók Value szociális készségek

Szociális képességek fontosak soft skills – a személyes tulajdonságok (szemben a szakmai kemény szerzett készségek oktatás, a képzés, vagy a munka tapasztalat), amelyek kulcsfontosságúak a kölcsönható jól másokkal. Szinte minden munkát igényel a szociális készségek. Ha a munka egy csapat, akkor képesnek kell lennie, hogy másokkal együtt. Ha a munka az ügyfelekkel, meg kell hallgatni figyelmesen a kérdéseket és aggályokat. Ha egy menedzser, akkor felkérik, hogy a dolgozók motiválása.

Megjegyzés : Még ha a munka nem jár kölcsönhatásban más emberek nagyon sok, akkor is kell rendelkeznie néhány szociális készségek, hogy befolyásolja a munkáltató és kollégái.

Mivel a szociális készségek annyira fontos, szinte minden munkáltató keresi a pályázók ezen kompetenciák. Ezért fontos, hogy bizonyítsa, erős szociális készségek önéletrajzát, motivációs levél, és interjú.

Itt van egy lista a top öt szociális készségek, hogy a munkaadók keresik a jelöltek foglalkoztatás. Szintén egy pillantást a következő tippeket, hogyan kell bizonyítania, hogy a szociális készségeik az álláskeresést.

Top 5 szociális készségek

1. Empátia

Empátia egy nagyon fontos képesség. Ahhoz, hogy kölcsönhatásba jól másokkal, akkor képesnek kell lennie arra, hogy megértsük, hogyan érzik magukat. Empátia különösen kritikus, ha foglalkozik az ügyfelekkel, akik hozzád kérdés vagy probléma. Be kell, hogy kifejezze komoly gondot a kérdések, valamint segít megoldani őket.

2. Az együttműködés

Az együttműködés különösen fontos, ha dolgozik egy csapat, ahol szükség lesz partner másokkal egy közös cél. Azonban, még ha nem működik a csapat, az együttműködés továbbra is szükség van azon alkalmakkor, amikor arra kérik, hogy működjenek együtt a kollégákkal, hogy segítsen elérni a céljait a szervezet.

3. Szóbeli és írásbeli kommunikáció

Verbális kommunikáció az a képesség, hogy kifejezze magát a nyelvhelyesség, hogy mások is megértsék. Szükséged lesz szilárd a szóbeli kommunikációs készség, amikor beszélni másoknak személyesen vagy telefonon. Írásbeli kommunikáció jön szóba, ha írsz egy e-mailt, szöveg, levél, jelentés, vagy bemutató – itt a megfelelő nyelvtani, helyesírási és formátumban van szükség.

4. Hallgató

Egy másik fontos kommunikációs készség, amely segít kölcsönhatásban állnak másokkal figyel. Meg kell tudni, hogy figyelj arra, amit a munkáltató azt mondja, hogy nem, hogy mi a kollégák azt mondják egy találkozón, és milyen a dolgozók kérdezni tőled. Meg kell hallgatni az ügyfelek kérdéseit, és kifejezni nekik, hogy megértette őket. Az emberek jól reagálnak mások, amikor úgy érzik, hogy hallotta.

5. nonverbális kommunikáció

Míg a verbális kommunikáció fontos készség, így nem verbális kommunikáció. Keresztül a testbeszéd, szemkontaktus, és arckifejezések, akkor ki tudja fejezni, hogy Ön egy empatikus ember, aki gondosan figyel másokra.

Hogyan jelenítheti meg a Social párkányok alatt Álláskeresés

Próbálja bizonyítani, hogy az összes ilyen szociális készségek egész álláskeresési folyamat. Először is, biztos, hogy bele a szociális készség szavak itt tárgyalt ( „empátia”, „együttműködés”, „szóbeli és írásbeli kommunikáció”, „hallgat”, „verbális kommunikáció”) a önéletrajzát. Jó helyen kell használni ezeket a kulcsszavakat a munka története, vagy önéletrajzát összefoglaló (ha van ilyen).

Másodszor, akkor használja ezeket a szavakat a motivációs levelet. A testület a levél oldalon egy vagy két ilyen képességek, amelyek konkrét példát egy olyan időszakban, amikor kimutatták őket a munkában.

Harmadszor, akkor használja ezeket a szavakat készség egy interjúban. Győződjön meg róla, hogy legalább egy példát egy alkalommal felhasználható mind az öt legjobb tulajdonságok listáját. Természetesen minden feladat lesz szükség a különböző készségek és tapasztalatok, ezért kérjük, olvassa el a munkaköri leírás óvatosan, és elsősorban a képességek által felsorolt ​​munkáltató.

Tipp : Interjúk is biztosítja a tökéletes fórum bizonyítani az interperszonális tehetségét.

Ügyeljen arra, hogy verbális kommunikáció, hogy közvetít érdeklődését az interjú, a munkáltató és a munka. Beszélj világosan, és figyelj, hogy a kérdések arra kérik. Bemutatás ezek interperszonális készségek személyesen a legjobb módja, hogy meggyőzze a munkáltató, hogy van mit vesz, hogy az Excel a helyzetben ők kínál.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *