Mit tartalmazzon a Folytatás Tapasztalat szakasz

Posted on

Mit tartalmazzon a Folytatás Tapasztalat szakasz

Amikor írsz egy önéletrajz, a folytatás tapasztalat részben részletes információt a foglalkoztatási történelem. Ez az igazi szívét az önéletrajz, és a több éve már alkalmaznak, a több döntést meg kell tenni, hogy mit tartalmaznak és mit hagyjunk ki ebben a szakaszban.

Mit tartalmaz a tapasztalat részében Folytatás

Ez a szakasz önéletrajzát is, ahol a munkaadók fog kinézni, hogy mi a munkahelyek és beosztások már tartott a múltban, biztosítva számukra egy informatív képet a karrier ív.

Ideális esetben, ha szeretné, hogy a tapasztalat részén önéletrajzát bizonyítani növekedését. Során a karrier eddig, amit szinte biztosan adunk készségek, tapasztalatok, és a felelősség. Ez a szakasz kiemeli, hogy Ön hogyan fejlődött, mint a jelölt, valamint a biztosító olyan értelemben, hogy te egy ambiciózus ember, aki mindig tanulnak.

Tipp: Ha a karrier tett néhány fordulat, ez adhat szünetet tart, de ne aggódj, még egy zegzugos bizonyítani tudja a növekedést.

Néhány a legerősebb jelölt, akik felvettek készségek más, látszólag össze nem függő területeken. Ez az egész arról, hogyan mutatják be az információkat. Ez is rendben van, hogy hagyja ki a munkahelyek, amelyek nem illenek a történet akarsz mondani a bérleti vezetője.

Írásban a tapasztalat §

Sorolja fel a vállalatok Dolgozott, időpontot a foglalkoztatás, a pozíciók tartottál, és rövid leírást a munka felelősségét, dúsított kulcsszavak és fokozni felsorolások számszerűsíthető eredményeket.

Ez a munka a történelem jellemzően mutatja fordított időrendi sorrendben, kezdve a jelenlegi munka és a munka vissza az időben. Szakmai, nyári munkák, és az ideiglenes munkahelyek, ráadásul állandó pozíciókat, mind benne van ebben a részében önéletrajzát.

Nem kell, hogy tartalmazza minden munkát, amit tartott, különösen akkor, ha több éves tapasztalattal, vagy dolgozott független területeken. Belépő szintű alkalmazottak, akik nem rendelkeznek sok on-the-job tapasztalat, tartalmaznia kell minden munkát lehet, miközben hangsúlyozza a készségek, amelyek megfelelnek a feladat listát.

De ha egyszer már dolgozott több mint 10 éve, akkor előfordulhat, hogy néhány korábbi munkahelyek szempontjából kevésbé releváns a karrierjét. Akkor hagyja azokat a pozíciókat le, vagy a csoport együtt a korábbi tapasztalatok nagyon csonka formában végén önéletrajzát. Íme két példa arra, hogyan korai munkahely szerepel az önéletrajz:

  • További tapasztalat magában foglalja a kiskereskedelmi értékesítés munkahelyek Barry könyvek (20xx-20xx), Cindy ruházati bolt (20xx-20xx), és pincérnői a muffin, és több (20xx-20xx).
  • További tapasztalat magában foglalja a korai szerepeket ABC Társaság és az XYZ cég.

Mennyi tapasztalat kattintva

Jellemzően egy önéletrajz információkat tartalmaz a legutóbbi 10 és 15 év tapasztalattal. Azon túl, hogy időkeretet, akkor nem kell részletesen tartalmaznia, kivéve, ha a pozíciók, amelyek relevánsak a jelenlegi karrierjét.

Egyes iparágakban, beleértve a tapasztalat, hogy nyúlik vissza, több mint 10 vagy 15 évvel ténylegesen sérült jelöltek. Például, tech, ideértve az olyan munkahelyeket, amelyek középpontjában a régebbi, elavult technológiákat lehet, hogy egy jelölt néz ragadt a múltban, akkor is, ha be is tartottuk tudásukat áram.

Írásban Folytatás munkaköri leírások

Minden cég dolgozott, akkor eldönthetjük, hogy adja meg a címet, a cég nevét és helyét, az év akkor használunk, és egy rövid összefoglalót a felelősség és teljesítményekre.

Elkerülhető, hogy a hibát, hogy puszta felsorolása feladatokat. Szeretné használni ezt a részt, hogy kiemelje a képességek és teljesítmények. Használja folytatni a műveletet szavak és összpontosítani bizonyítja, hogy segített a cég megoldani a problémákat, és elérni céljait; bónusz pontokat, ha megteheti egy dollár jel kapcsolódik. Ezek kiemelt eredményeket fog „pop” az oldalon, ha őket szétválasztani, a golyók, a leírások a munka felelősségét. Ez is egy okos stratégia félkövér dollár számok, a növekedés százalékos, vagy más fontos teljesítményekre.

Folytatás Tapasztalat szakasz példák

Íme két példa arra, hogyan írjunk önéletrajzot tapasztalat szakaszok.

Minta One : Ez egy belépő szintű munkát jelölt. Itt helyett a címsor „szakmai tapasztalat”, lehet használni a szélesebb felirata: „Experience Highlights” -, amely lehetővé teszi a felvétel egy leírást friss főiskolai képzés:

tapasztalat Highlights

University of Washington, Seattle, WA
Student  ~ Environmental Science (9 / 20XX 6 / 20XX)
Sikeresen befejeződött átfogó tanulmányokat környezettudomány, szóló, szilárd alapjait karrier környezet helyreállítása. Key tanfolyam tartalmazza: Environmental Biology, Földtani és talaj, a légszennyezés meteorológia, Hulladékkezelési technológia, és az ökológia. Szakmai :

  • Acme Környezetvédelmi Tanácsadó  (Spring 20xx): Félfényes szakértelem talajmintavétel, a dokumentáció és az ügyfél kapcsolatok során szakmai megállapított környezetvédelmi tanácsadó cég.
  • Hamilton Mine Rehabilitation Project  (Őszi 20xx, 20xx Winter): irányítása alatt a kar tanácsadója Dr. Sarah Rose, részt $ 1.400.000 visszanyerése projekt, hogy visszaszerezzék a higany-szennyezett bányászati területen.

Sequoia és Kings Canyon National Park Service, California
Park Guide / Trail segédmunkás  (Summers 20xx és 20xx)
Feltéve természet dúsítás műhelyek és vezette park túrák park látogatói; Biztosítani időben karbantartás utak és park található.

  • Rehired alapján bizonyított csapatmunka, munkaerkölcs, és az ügyfélszolgálat kiválóság.
  • Kulcsszerepet játszott helyreállítása 18 mérföld vadon nyomvonal alatt megsemmisült erdőtüzek.

Minta Two : Ez egy minta munkatapasztalat részén írva egy tech profi. Megjegyzendő, hogy ez megerősítette egy rövid leírást a jelentkező műszaki proficiencies. Azt is látni, hogy a jelölt a jelenlegi helyzetben kell írni jelen időt, míg ő korábbi álláspontját alkalmaz múlt idő.

Szakmai tapasztalat

ABC Tech Innovation, Syracuse, NY
szoftverprogramozó  (9 / 20xx-től napjainkig)
Core Technologies : Clarion, C ++, Visual Basic, Windows Server operációs rendszerek
tálaljuk a csapat előnyét szoftveralkalmazás fejlesztés Clarion. Telepítése és konfigurálása tesztkörnyezetekhez, hibaelhárítás tervezés kérdése, és mentor ügyfelek rendszerek kiépítését frissítéseket. Adjon folyamatos értékeléséről szoftver funkcióit. Főbb kitüntetései :

  • Koordinált és irányított fejlesztési csapatok az időben befejezése az új szoftver elindítása belül kihívást  3 hónapos
  • Úgy tervezték, és a bemutatott jól megkapta ügyfél tanműhelyek új szoftver használatát.

XYZ Tech Solutions, Syracuse, NY
C ++ programozó  (7 / 20XX 8 / 20XX)
Core technológia : Python, C ++, Java, PHP
Hozta a fedélzeten, hogy javítsa platform teljesítményét és érzékenységet és nagy rendszerek kliens belüli használatra agilis programozási környezet. Főbb kitüntetései :

  • A fejlett új vizsgálati eljárás, amely  kevesebb ideje szoftver kiépítése 35% -kal.
  • Által kiválasztott fejlesztési igazgatója, hogy a vonat az új bérlő a vállalat-specifikus munkafolyamatokat.

Ez csak két példa a hatékony stratégiák strukturálása „Experience” részében önéletrajzát: sok módon lehet bemutatni az adatokat az egyes munkák. A folytatás sablon segítségével könnyebben felé egy olyan terv kiválasztására, ami működik az Ön számára.

Bármilyen stílust és formátumot választja, győződjön meg arról, hogy összhangban legyenek. Ha ön használ pontokba szedve írja le a legutóbbi pozícióját, akkor kell használni pontokba szedve leírni minden egyes pozíciót tartottak. Ha az évek dolgozott balra igazított egy munkahely, győződjön meg róla, hogy kövesse, hogy ugyanabban a sorban minden egyes helyzetben fejezetben felsorolt.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *