Tips om u te helpen oplossen je angst voor spreken in het openbaar

Posted on

Tips om u te helpen oplossen je angst voor spreken in het openbaar

De woorden “spreken in het openbaar” oorzaak angst en onrust in de hoofden van andere competente en vertrouwen in mensen. Is de gedachte van het spreken in de voorkant van een groep op te roepen angst, je zweet, en krijg je hart bonzen? Het is waarschijnlijk dat je hebt Glossophobia – de angst voor spreken in het openbaar.

Glossophobia is een van de meest voorkomende angsten. Er zijn vele manieren om de blootstelling bedrijf te verhogen, dus waarom de moeite om je spreek- kriebels te overwinnen? Intensivering van het podium niet alleen positioneert u als een expert in uw gebied van het bedrijfsleven, maar het biedt ook moeiteloos verwijzingen en betere verkoopkansen.

Het indienen van een non-sales informatieve speech warmt uw doelgroep en bouwt vertrouwen. In tegenstelling tot eindeloze cold calls, de mensen die je te presenteren aan en follow-up met zijn meer ontvankelijk voor het luisteren naar uw aanbod van producten en diensten.

Overwin je angst voor spreken in het openbaar en het vergroten van uw bedrijf met deze zeven tips.

1. Start Small

Als je nieuw bent in de wereld van het spreken in het openbaar bent, klein beginnen. Zoek een paar vrienden en familie om op te oefenen. Begin door te praten met kleinere groepen en op te bouwen vanaf daar. De omvang van het publiek maakt geen verschil. Als u uw onderwerp weet, zal uw pre-spreekangst snel verdampen.

2. Bereid Grondig

Niets helpt gemak de angst voor spreken in het openbaar meer dan het kennen van je materiaal. De mogelijkheid om verbinding te maken met uw publiek komt van het hebben van het vertrouwen dat u niet verdwaalt tijdens uw levering. Repeteren meerdere malen voor de grote praten. Tijd uw presentatie en hebben altijd een back-up materiaal in het geval de tijd overblijft.

3. Doe niet zomaar Onthoud de woorden

Het beheersen van de kunst van het spreken in het openbaar komt niet voort uit het onthouden woord voor woord uw volledige toespraak. De echte profs kennen hun materiaal door het herdenken van belangrijke punten en aanwijzingen op subonderwerpen en voorbeelden te dekken.

4. Vermijd voorkomende Bullets

De meerderheid van de zakelijke presentaties en speeches zijn saaie monologen gevuld met eindeloze PowerPoint dia’s en bullet points. Trash de PowerPoint-presentatie en maak uw materiaal het brandpunt van het gesprek. Als u geen gebruik PowerPoint, neem de aanpak van het gebruik van visuals die snel uw boodschap over te brengen.

5. Verminder stress

De meest angstige moment van elke presentatie is het één minuut voor je podium ingang. Gebruik de tactiek van topsporters door visualiseren van een positieve uitkomst en het gebruik van diepe buikademhaling om stress te verminderen en het vertrouwen op te bouwen.

6. Vind een vriend wilt scherpstellen

Voorafgaand aan uw spreken in het openbaar op het podium jezelf voorstellen om een ​​paar leden van het publiek op de eerste rij. Tijdens het gesprek kijken deze mensen in het oog om je zenuwen te verlichten en te verbinden met uw publiek.

7. Breng de doelgroep

Het creëren van een monoloog presentatie zet de hele taak te informeren en het publiek vermaken op je. Maak uw talk een twee-weg interactie met vragen en participatie om de verveling te verminderen en te spreken met gemak. Het hebben van de groep ook betrokken geeft je tijd om je gedachten te reorganiseren als dingen gaan off track.

Maak spreken in het openbaar deel van uw marketing plan en het vergroten van uw zakelijk succes. Uw angst zal verdampen in de tijd en u zult zich afvragen waarom u niet eerder beginnen.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *