Micro Jobs en How to Make Money doen Them

Posted on

Micro Jobs en How to Make Money doen Them

Een micro taak is, zoals het woord al zegt, een zeer kleine betaalde taak. Een beter woord voor micro banen zou eigenlijk “optredens”, omdat het woord “banen” zou arbeidsdeelname betekent, en geen micro banen zijn voor de werknemers, maar alleen voor zelfstandige ondernemers.

Defining Micro Jobs

Het basisconcept van een micro-banen, het ontvangen van een kleine vergoeding voor een kleine taak, loopt over vele mogelijke soorten micro banen. Dit kan bijvoorbeeld zijn:

Online taken: Deze kleine taken of microtasks, kan volledig online worden gedaan, waarvoor geen real-world interactie. Kopers van deze diensten adverteren op micro job websites om iemand bereid om de taak te doen. Amazon Mechanical Turk is een van de meest populaire sites die dit soort van micro job.

Real-world taken: Net als bij online taken in dat kopers van dienst online te adverteren voor de werknemers, de taak is niet online, maar in eigen persoon voltooid. Websites bevorderen van deze soorten micro banen zijn in principe een marktplaats voor klussen. Taskrabbit is een van de meer populaire real-werk taak sites. Echter, Taskrabbit en anderen als het bieden meestal online taken ook.

Crowdsourcing projecten: Met behulp van een online crowdsourcing platform, bedrijven huren werknemers om een klein deel van een groter project te doen. Werknemers in het algemeen inloggen op de website van een bedrijf en kiezen uit de beschikbare taken. Clickworker is een bedrijf dat gebruik maakt crowdsourcing voor een verscheidenheid aan taken.

Website usability testing: Remote usability testers beoordelen websites en mobiele apps voor een vast bedrag (meestal rond de $ 10), meestal met behulp van een scherm of voice recorder.

Online services markt: I n deze micro banen, werknemers bieden kleine diensten (meestal voor een vast bedrag) en kopers blader de markt om mensen het aanbieden van de diensten die zij nodig vinden. De website neemt een vergoeding van de koper, verkoper of beide.

Beloningsprogramma’s: Sommige micro banen kunnen bieden geen betaling in geld, maar in de punten of iets anders. De taken in deze gaat het vaak om de marketing van producten aan de werknemer.

Enquêtes: Het invullen van enquêtes als een werk-at-home job is rond voor een tijdje en is misschien wel het oorspronkelijke micro job.

Hoe Micro werk wordt gedaan

Veel micro banen, met name die van crowdsourced data entry projecten zijn volledig online gedaan vanaf een computer. Echter, sommige micro banen worden gedaan in zowel in de echte wereld en online en kon vereisen een mobiele telefoon. Zo kan een bedrijf wil dat je naar een winkel en te fotograferen een weergave van een product of met een prijs te controleren en de informatie in te dienen online via uw mobiele telefoon.

Hoe Micro Jobs Pay

In het algemeen, deze banen betalen zeer kleine bedragen, maar ze moeten heel weinig tijd nodig. Jobs kan betalen overal van 1 cent tot $ 50, en het idee is dat de arbeid die nodig is moet in verhouding zijn met de vergoeding aangeboden. Dat gezegd hebbende, om geld te verdienen, moet je werk snel en neem het op zo veel taken als je kunt.

Aangezien deze worden gedaan op een contract (en niet werknemer) basis, is er geen garantie dat deze micro banen te betalen minimumloon. De meeste bedrijven contant betalen (meestal via een PayPal-rekening), maar sommige betalen in iets anders dan in geld, dat wil zeggen cadeaubonnen, beloning punten, diensten, Bitcoins. Vaak is de beloning wordt berekend in US dollars, maar kan worden omgezet in een andere valuta, wanneer gestort op een PayPal-rekening.

verwante definities

  • Crowdsourcing : Net als bij en soms gebruikt als synoniem voor micro arbeid, crowdsourcing vaak telt vrijwilligersarbeid.
  • Task Site : Online forums die connect kopers en verkopers van kleine diensten.
  • Microlabor: Net als bij en soms gebruikt als synoniem voor crowdsourcing, wordt micro arbeid betaald, maar meestal kleine bedragen.
  • Bid sites Sites zoals Elance , waar werknemers bieden op projecten, zijn voorbeelden van het bod van locaties; het verschil met micro arbeid de beloning omvang en de complexiteit van de projecten.
  • Zelfstandig ondernemer: Micro arbeiders zijn onafhankelijke contractanten, maar op het laagste uiteinde van de loonschaal.
  • BPO: Business process outsourcing.
  • Data Entry : Sommige data entry bedrijven maken gebruik van micro arbeid door het doorbreken van grote data entry projecten in uiteenlopende taken uitgevoerd door een scala van mensen.
  • Outsourcing : Het gebruik van micro-arbeid is een ander type van het uitbesteden dan offshoring of homeshoring.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *