Interview Spørgsmål om din Følelsesmæssig intelligens

Posted on

Interview Spørgsmål om din Følelsesmæssig intelligens

I stigende grad har interviewere begyndt at vurdere kandidaternes følelsesmæssig intelligens (EI) under jobsamtalen proces. Nogle gange, interviewere vurdere følelsesmæssige intelligens gennem skrevne, psykologiske-baserede test. Andre gange, interviewere blot bede bestemte spørgsmål for at vurdere EI.

Hvad er følelsesmæssig intelligens?

Følelsesmæssig intelligens (EI) er muligheden for en person at forstå hans eller hendes egne følelser og andres følelser.

Test jobansøgere for deres emotionelle intelligens (i form af psykologiske-baserede test) er en stigende tendens i beskæftigelsen i dag, hvor mange arbejdspladser indstillinger kræver effektiv teamwork til at opfylde projektets krav eller servicemål.

Bemærk : Hvis en arbejdstager har en høj følelsesmæssig intelligens, han eller hun er mere tilbøjelige til at være i stand til at udtrykke sine følelser sundt og forstå de følelser af dem, han eller hun arbejder med, hvilket vil øge arbejdsforhold og ydeevne.

Hvad Interviewer virkelig ønsker at vide

Interview spørgsmål, der vurderer følelsesmæssig intelligens tendens til at fokusere på, hvordan den interviewede styrer sig selv og styrer relationer med andre.

De stillede spørgsmål er ofte  adfærdsmæssige spørgsmål , hvilket betyder, at de beder interviewpersonen at forklare, hvordan han eller hun har handlet i et tidligere beskæftigelse-relaterede forhold. Nedenfor er nogle eksempler på typiske EI interview spørgsmål.

Interview Spørgsmål Om Følelsesmæssig intelligens

 • Hvad er en af ​​dine svagheder? Hvordan overvinde denne svaghed?
 • Hvad motiverer dig til at gøre dit arbejde?
 • Beskriv en stressende arbejdssituation, du har haft. Hvordan har du løse denne situation?
 • Hvad er en eller to ting, der gør dig vred eller frustreret på arbejde? Hvad gør du, når du bliver vred eller frustreret på arbejde?
 • Fortæl mig om en tid, hvor du har modtaget feedback på din præstation, og du var uenige med feedback. Hvordan har du håndtere situationen?
 • Fortæl mig om et tilbageslag du havde på arbejde. Hvordan har du håndtere det?
 • Beskriv en tid, hvor du har lavet en stor fejl på arbejdet. Hvordan har du håndtere situationen?
 • Fortæl mig om en tid, hvor du var nødt til at håndtere flere arbejdsopgaver på én gang. Hvordan havde du det? Hvordan har du håndtere situationen?
 • Fortæl mig om en tid, da du tog på en opgave på arbejdet, der var nyt for dig. Hvordan havde du det gør det?
 • Hvordan ville du håndtere en kollega, der konsekvent ikke trække sin vægt på gruppeopgaver?
 • Hvordan dine kolleger gavn af at arbejde sammen med dig?
 • Fortæl mig om en tid, hvor du gjorde eller sagde noget, der havde en positiv indvirkning på en medarbejder, kollega eller kunde.
 • Har du nogensinde bemærket, at en person på arbejde havde en dårlig dag? Hvordan vidste du det? Hvad gjorde du?
 • Fortæl mig om en tid, hvor du havde en tvist med en kollega. Hvad gjorde du for at håndtere situationen?
 • Beskriv en tid, hvor en kollega kom til dig med et problem. Hvordan har du reagere?
 • Fortæl mig om en tid, hvor forståelse en andens perspektiv hjulpet dig udføre en opgave eller løse et problem.
 • Fortæl mig om en tid, hvor du motiveret nogen til at udføre en opgave. Hvordan har du motivere ham eller hende?
 • Hvorfor er det vigtigt at udvikle en rapport med dine kolleger?
 • Hvordan du opbygger en rapport med dine kolleger?

Tips til at give det bedste svar

Forudse Tricky Spørgsmål:  Den bedste måde at ace en jobsamtale er at planen om at besvare  vanskelige spørgsmål interview  , der måtte opstå, før du selv gå ind i lokalet. Mens spørgsmål om din følelsesmæssige intelligens kan være en udfordring, kan andre spørgsmål være lige så vanskelig, afhængigt af dine individuelle styrker og erhvervserfaring (eller mangel på samme).

Gør et Practice Interview:  ”Hvor kunne du tænke dig at være i din karriere i fem år” Du kan blive bedt spørgsmål, som du ikke har tænkt på, såsom eller ”Fortæl os om din største fiasko på jobbet, og hvordan du håndteret dette.”således, er det klogt at øve dine svar til potentielle interview spørgsmål, såvel som til at indse, at der er visse interview spørgsmål at arbejdsgiverne  ikke skal spørge . En af de bedste teknikker er at bede en ven til at spille rollen som din intervieweren, så du kan øve disse fælles interview  spørgsmål og svar .

Hvad ikke at sige

Må ikke sige noget negativt om nogen:  Det er klart, ville du ikke smide dine tidligere chefer, kunder eller kolleger ved at svare på et spørgsmål om følelsesmæssig intelligens. Men passe på ikke at sige noget negativt i andre dele af interviewet, der vil sætte spørgsmålstegn din EI. Må ikke klage over tidligere arbejdsgivere eller kolleger – intervieweren vil undre sig, hvis du vil sige det samme om denne organisation, bør du få ansat.

Ikke strække sandheden man laver en god historie:  Chancerne er, har du overvinde tilbageslag, hjulpet kolleger med deres projekter, og havde en positiv indvirkning på dit hold på et tidspunkt i løbet af din karriere. Kom forberedt med en ægte historie at relatere, snarere end at forsøge at sætte en positiv spin på en halvdårlige interaktion. De fleste mennesker er temmelig god til at fortælle, når den person, de taler til, er at være uoprigtig.

Mulige opfølgende spørgsmål

 • Fortæl mig om din erhvervserfaring.
 • Hvilken type arbejdsmiljø foretrækker du?
 • Er du nem at tale med?
 • Hvad er dine karrieremål?
 • Har du arbejde godt sammen med andre mennesker?

Key Takeaways

Foregribe svære spørgsmål: Vær forberedt på at besvare spørgsmål om dine svagheder, tilbageslag, motivation og samspil med kolleger.

PRAKSIS interviewer: Spørg en betroet ven til at spille rollen som interviewer og øve besvare disse spørgsmål.

Være oprigtig: Kom til interviewet med ægte eksempler på, hvordan du demonstrerede empati, forståelse, selverkendelse, og evnen til at lære.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *