Hvordan man skriver jobbeskrivelser for dit cv

Posted on

 Hvordan man skriver jobbeskrivelser for dit cv


Når man tænker på jobbeskrivelser, du sikkert tænke på jobannoncer posteret af arbejdsgiverne. Men de vigtigste jobbeskrivelser kan være dem, du selv opretter, når du beskriver tidligere positioner på dit cv.

Jobbeskrivelser vise potentielle arbejdsgivere, hvad du har opnået i de holdninger, du har afholdt. De giver også en synopsis af din erfaring og kompetencer.

Velskrevet beskrivelser for hvert job, du har holdt, vil hjælpe med at dit cv bemærket og udvalgt til interviews. Hvad er den bedste måde at skrive opsigtsvækkende jobbeskrivelser?

Før du begynder at tilføje jobbeskrivelser til dit CV, kan du ønsker at lave en liste over resultater på hver af dine opgaver. Dette vil forberede dig til at skrive dit cv.

Fokus på færdigheder og resultater

Når du har skrevet en jobbeskrivelse, se på mulighederne for at gøre din forklaring mere kortfattet. Gør en indsats for at skabe effektive indvirkning udsagn. Fremhæv færdigheder og resultater, der giver kun nok detaljer til at understøtte dine lokaler. Prøv at redigere ud pronominer og artikler. Begynd sætninger eller sætninger med verber. Vælg stærke ord-cv action ord som ”påbegyndt” og ”overvåget” er kraftfulde og vise, at du har lavet en indvirkning på dit hold.

Hvis du vil sende genoptages til organisationer, der scanner dem ind søgbare databaser, medtage så mange industri og jobspecifikke “nøgleord” som muligt. Når du søger databaser for potentielle kandidater, arbejdsgivere søger genoptages med det største antal “hits” på søgeord.

Nøgleord er oftest substantiver, fx ”kundeservice” eller ”computerfærdigheder.” For at bruge søgeord mest effektivt, være specifik, bruge så mange som muligt, og drys dem i hele dit cv.

Være selektiv om, hvad du Medtag

Dit CV er ikke hele dit arbejde historie, og du behøver ikke at omfatte enhver pligt for hver rolle. Bestem den mest relevante information ved at sætte dig selv i din potentielle arbejdsgiver position: Vil disse oplysninger hjælpe med at overbevise arbejdsgiveren om, at du er en god kandidat til samtale?

Du behøver ikke at omfatte alle ansvar, du har haft. Gruppe sammen lignende opgaver. For eksempel, i stedet for notering “svarede telefoner” og “reageret på kundernes e-mails” i to punktopstillinger, kan du kombinere og sige, “Løste kundernes problemer gennem telefon, e-mail og chat samtaler.”

Prioriter Jobbeskrivelse Information

Næste, så tænk på at prioritere de oplysninger, du giver i hver beskrivelse. Present detaljer, der er af størst interesse for potentielle arbejdsgivere først. For eksempel overveje ansøgers et job i indretning.

Den CV kan afspejle en detail oplevelse, hvor 75 procent af kandidatens tid blev brugt på salget gulvet, og 25 procent blev brugt designe vindue og gulv skærme. Prioritet, bestemt af relevans for arbejdsgiveren, dikterer, at design af vindues- og ordet viser bør opføres før salget.

PRØVE

Salgsassistent

Salg Associate , Detail USA, New York, NY oktober 20XX – Present

  • Designet alle store vinduer ved hjælp farve som det primære fokus.
  • Oprettet engagerende point-of-køb displays til langsomme småting; øget salg af disse poster med 30 procent.
  • Organiserede gulvdisplays at maksimere plads og gøre opmærksom på nyeste merchandise.
  • Udnyttet stærke interpersonelle og kommunikationsevner til at betjene kunder; modtog månedens medarbejder prisen to gange.

Bottom line: Fremhæv dine mest relevante kvalifikationer til jobbet ved at angive dem først i jobbeskrivelsen.

Kvantificere dine resultater

Kvantificere så mange oplysninger som du kan (tal, dollartegn, procenter kan alle bidrage til at gøre din sag). En kugle punkt, der hedder “Grew trafik 35 procent år-over-år” er mere imponerende-og informativ end en, der læser blot “Forbedret trafik.”

Næsten en beskrivelse, ethvert job, kan styrkes gennem brug af tal. Servitrice kunne starte ud med betegnelsen “Took kundeordrer og leveret mad.” Men en kvantificeret beskrivelse sige: “Served kunder i et eksklusivt 100-sæde restaurant,” giver meget mere indsigt.

PRØVE

Servitrice

Servitrice, Maxill s Restaurant, New York, NY
januar 20XX – Present

  • Forudsat spisning tjeneste for lånere på en fornemme 100-sæde fint spise virksomhed.
  • Serveres måltider, ryddet tabeller, overvåget fem borde, og forudsat ekstraordinære kundeservice til op til 30 kunder.
  • Uddannet ny waitstaff på POS-system, gæst tjenester, og restaurant politikker og procedurer.

Bottom line: Arbejdsgivere som tal. Det er meget nemmere at se på tegn og symboler, end det er at læse ord.

Understreg resultater Over Ansvar

Det er vigtigt for medarbejderne at vide, at du har den nødvendige erfaring til at gøre det arbejde, der kræves i den stilling. Alligevel vil mange kandidater har denne relevant erfaring. For at skille sig ud, fremhæve, hvordan du merværdi. Fokus på resultater, i stedet for ansvar.

Som det ses ovenfor, kan tallene være din ven, når det kommer til at fremhæve dine resultater i dit cv. Samt, giver sammenhæng. For eksempel kan du sige, “steg omsætningen med 5 procent, efter flere års faldende salg.” Eller, i stedet for at sige “Besvaret telefonopkald og behandles kundens bekymringer,” du kan sige, “Løste kundens bekymringer, besvarelse ca. 10 opkald i timen. Blev go-to person på holdet til at håndtere de hårdeste telefonopkald og mest udfordrende klager.”

Selv om det er vigtigt at holde beskrivelser kort, tilføjer detaljer og kontekst kan hjælpe vise arbejdsgiverne, hvorfor du ville være et godt match til stillingen.

PRØVE

Kunde service

Kundeservice Associate, ABD Company, marts 20XX – August 20XX

  • Løst kundens bekymringer effektivt og hurtigt, besvare cirka 300 opkald om ugen.
  • Opnået 100 procent af opkald resultatmål for præcision, hastighed, volumen, løsning af spørgsmål, og kundetilfredshed.
  • Nomineret til medarbejder-of-the-måned fire gange for fremragende attitude og eksemplariske kundeservice færdigheder.

Nederste linje: Arbejdsgivere vil vide, hvad du udrettet. Gør det nemt for dem at se, hvad du har gjort ved at bruge tal og procenter.

Gør dit job Sound Bedre

Der er nemme måder at peppe op dit CV jobbeskrivelser at gøre dine job lyder super imponerende. Et par enkle tweaks her og kan der gøre dit CV meget bedre.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *