Hvordan velge riktig Hilsen for følgebrev

Posted on

Hvordan velge riktig Hilsen for følgebrev


Hva er et følgebrev hilsen? En hilsen er hilsenen du inkluderer i begynnelsen av et følgebrev skrevet til søke på en jobb. Når du skriver et følgebrev eller sende en e-postmelding til å søke på en jobb, er det viktig å inkludere en passende hilsen i begynnelsen av følgebrev eller melding. I din hilsen, vil du sette tonen for brevet, som skal være profesjonell og hensiktsmessig.

Hvorfor er Cover Letter Greetings viktig?

Hilsenen er det første mottakeren vil se når de leser følgebrevet. Derfor er det viktig for deg å formidle riktig nivå av fortrolighet og respekt. For eksempel tilfeldige hilsener, for eksempel “Hello” og “Hei” kan gjøre brevet virke uprofesjonelt.

“Til den det måtte angå” kan være for upersonlig og gjøre hiring manager tror du ikke bryr seg nok til å finne ut hvem du skal møte.

Når du har en kontaktperson

Følgende er en liste over brev hilsen eksempler som er aktuelle for følgebrev og andre ansettelsesrelaterte korrespondanse når du har navnet på en kontakt.

 • Dear Mr. Jones
 • Kjære Ms Brown
 • Kjære Riley Doe
 • Kjære Dr. Haven
 • Kjære professor Lawrence

Tegnsetting

Følg hilsen med et kolon eller komma, og deretter starte det første avsnittet i brevet på neste linje. For eksempel:

Dear Mr. Smith:

Første ledd bokstav.

Når du ikke har en kontaktperson

Mange selskaper har ikke liste opp en kontaktperson når de legger inn jobber, fordi de har et team for å ansette medarbeidere som sortere gjennom dekke bokstaver og fortsetter før passerer dem å ansette manager for den aktuelle avdelingen. De foretrekker å la ansette manager anonym før han eller hun kontakter deg for et intervju.

En organisasjon kan heller ikke ønsker å avsløre hvem ansette krybbe er å unngå e-post og telefonsamtaler fra søkere, spesielt hvis de forventer å motta et stort antall søknader fra potensielle jobbsøkere. Så ikke bekymre deg hvis du ikke kan finne noen til å ta brevet til. Det vil bli videresendt til riktig avdeling og mottaker.

Hvis du ikke har en kontaktperson i selskapet, enten la ut en hilsen fra din søknad og starte med det første avsnittet i brevet ditt, eller enda bedre, bruk en generell hilsen.

Når du bruker en generell hilsen, kapital substantiver.

Eksempler på generelle Salutations

 • Kjære ansette manager
 • Til den det måtte gjelde
 • Kjære personalsjef
 • Kjære Herr eller Fru
 • Kjære Firmanavn Recruiter

Tegnsetting

Følg hilsen med et kolon eller komma før du begynner ditt første avsnitt på neste linje. For eksempel:

Kjære ansette manager,
første ledd bokstav.

Ved å bruke ‘Kjære’ i et følgebrev

Det er hensiktsmessig å bruke “Kjære” i de fleste tilfeller, for eksempel når den potensielle arbeidsgiveren er noen du kjenner godt, eller de er en bedrift bekjent. Følg retningslinjene nedenfor for å velge riktig hilsen:

 • For folk du kjenner godt – eller er på et fornavn grunnlag med – bare bruke deres fornavn. For en bedrift bekjent eller førsteamanuensis, bruke deres fornavn hvis du møtte dem mer enn en gang og adressert dem ved deres fornavn.
 • For potensielle arbeidsgivere bruker Mr., Ms eller Dr. (med mindre du har fått beskjed om noe annet). Selv om du vet en kvinne er gift, er det tryggere å bruke “Ms” i motsetning til “fru” som sistnevnte kan være støtende i visse tilfeller.
 • Hvis du er usikker på den aktuelle hilsen, spille det trygt og bruke Mr./Ms./Dr. [Etternavn] eller Mr./Ms./Dr. [fornavn Etternavn].

Hvis mottakerens navn er kjønnsnøytral (dvs. Taylor Brown), og du er usikker, kan du si: “Kjære Taylor Brown.” Jo bedre alternativ, derimot, er å søke etter “Taylor Brown” på Linkedin. Sjansen er profilbildet vil avklare sitt kjønn.

Linkedin er også et flott verktøy for å finne ut hvem den ansette manager er.

Søk etter selskapet du søker til og ett eller to søkeord som vil beskrive personen ansette for stillingen. Bla nedover listen til du finner den som passer kriteriene. Og vips! Du er i business.

Ved å bruke ‘Til den det måtte angå’ i et følgebrev

Bruk Til den det måtte angå som et følgebrev hilsen kun når du ikke kan finne ut den spesifikke personen du skriver. Du bør selvsagt gjøre vårt ytterste for å finne navnet på en kontakt i den spesifikke avdelingen der du er interessert. Når du gjør en henvendelse med et selskap for unadvertised åpninger, kan denne hilsenen være mest hensiktsmessig.

Ved å bruke ‘Hei’ og ‘Hei’

Bestille disse tilfeldige hilsener for personlig e-post og avstå fra å bruke dem i følgebrev, med mindre du er godt kjent med mottakeren. Slike hilsener er rett og slett for uformelle – ikke den mest profesjonelle måten å starte samtalen hvis du ønsker å lande en jobb.

“Hello” passer bare i e-post korrespondanse. Det bør brukes primært for folk du kjenner godt, men kan brukes i svært uformell omstendigheter.

“Hei” passer bare i uformell e-post korrespondanse med folk du kjenner personlig godt. For eksempel, hvis du sjekker inn med en nær venn til å finne ut om de har hørt om en ledig stilling i deres selskap.

Hvordan skrive en Cover Letter Salutation

Standard forretningskorrespondanse formatering krever det, etter å gi din egen kontaktinformasjon og dato for brevet ditt, du da skrive ned kontaktpersonens navn, selskapets navn, og selskapets adresse.

Den formelle hilsen / hilsen kommer neste: “Kjære [kontaktperson navn]” Hvis du har en kontaktperson for brevet ditt, sørg for å inkludere deres personlige tittel og navn i hilsenen (dvs. “Dear Mr. Franklin”). Hvis du er usikker på leserens kjønn, bare oppgi fullt navn og unngå personlige tittelen (dvs. “Dear Jamie Smith”). La en blank linje etter hilsenen.

Viktig : Du bør alltid gjøre sitt ytterste for å finne et kontaktnavn for å bruke i brevet. Det etterlater et godt inntrykk på ansette manager hvis du har tatt deg tid til å bruke deres navn, spesielt hvis du trenger å jobbe litt for å finne den.
Hvis denne informasjonen ikke ble gitt i jobben kunngjøringen og du kan ikke finne det på selskapets nettsider, så er det en god idé å ringe selskapet, be om å bli videresendt til deres personalavdeling (hvis de har en), forklarer at vil du være søker på en jobb der, og be om navnet på deres ansette manager. Når du ikke kan finne en kontaktperson, eller hvis du er usikker på hvem som skal lese følgebrevet, kan du bruke en generisk hilsen (dvs. “Kjære Hiring Manager”).

Avslutt brevet

Brevet hilsen har potensial til å bedre sjansene dine for å få et intervju. For å forbedre kandidatur, må følgebrevet holder et profesjonelt utseende, og tilbyr relevant informasjon, inkludert dine kvalifikasjoner for stillingen. Velg riktig lukking og alltid takke leseren for sin tid og omtanke.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *