Computer Support Specialist – Opis dela

Posted on

Computer Support Specialist - Opis dela

Strokovnjak za računalniško podporo pomaga uporabnikom, ki imajo težave s programsko opremo, računalnike, ali zunanjih naprav kot so tiskalniki in skenerji. Nekateri imenovani podporni računalniški uporabnik strokovnjaki, pomagajo podjetij stranke, medtem ko drugi znan kot podporo računalniškega omrežja strokovnjakov, zagotavlja interno podporo do organizacij informacijske tehnologije (IT) osebja.

Istem delovnem mestu, drugačen naslov

To so nekateri naslovi delovnih mest, ki se lahko strokovnjaki za računalniško podporo gredo tudi, čeprav so njihove dolžnosti enaka. Pri iskanju novih delovnih mest, uporabljajo tudi te ključne besede:

Tehnična ali Tech Support Specialist, Help Desk tehnik, IT specialist, omrežje tehnik, omrežje specialist, IT svetovalec.

Quick Facts

 • strokovnjaki za podporo računalnik uporabnik zaslužijo srednjo letno plačo $ 50.210 in strokovnjaki za podporo računalniško omrežje zaslužil $ 62.340 (2017).
 • Računalniških strokovnjakov podpornih 835,300, 636.600 so računalniški strokovnjaki za podporo uporabnikov in 198.800, so strokovnjaki za podporo računalniško omrežje (2016).
 • Različne industrije zaposliti te tehnologije delavcev. Nekaj dela za IT svetovalna podjetja, ki zagotavljajo  tehnično podporo  za več različnih podjetij na podlagi pogodbe.
 • strokovnjaki za tehnično podporo včasih dela od doma, drugi pa potujejo do pisarn strank.
 • Večina delovnih mest na tem področju so s polnim delovnim časom, vendar pa delavci niso vedno predvidena v tipičnih dnevnih urah. Računalniški uporabniki potrebujejo podporo 24/7, in zato morajo strokovnjaki podpirajo delo v večeri, noči, vikende in praznike.
 • Obeti delo  za ta poklic je odlična. US Bureau of Labor Statistics napoveduje rast, delovna mesta, da bo hitreje, kot je povprečje za vse poklice, med 2016 in 2026. priložnosti delovna bo zelo ugodna v zdravstvu in računalniških sistemov načrtovanja industriji. Tam se tudi pričakuje, da bodo odprtine z IT svetovalna podjetja, kot mala podjetja obrnejo na njih, za tehnično podporo.

Dan v življenju neke računalniške podpore specialista:

To je nekaj tipičnih delovnih dolžnosti vzeti iz spletnih oglasov za računalniško podporo položajih najdemo na Indeed.com:

 • “Podpora skupno podjetje in produktivnosti programsko opremo”
 • “Pomoč klicatelje zahteve za storitev informacijske tehnologije, popravila ali podpornih zahtevkov, pritožb in poizvedb in usmerja na ustrezne IT osebje prek računalniškega sistema za sledenje”
 • “Uporabnik Dokument poziva resolucijo izdaje, in z njimi povezane procese in postopke”
 • “Odgovor na vprašanja ali težave z računalnikom za stranke osebno, po telefonu ali z oddaljene lokacije”
 • “Priporočamo spremembe ali posodobitve v programiranju, dokumentacije in usposabljanja na sistemske pomanjkljivosti naslov in potrebam uporabnikov”
 • “Razvoj in pomagajo pri vzdrževanju potrebno tehnično dokumentacijo”

Izobraževalne Zahteve, Mehke veščine, in Napredovanje priložnosti

Vsi delodajalci zahtevajo, da imajo tisti, ki jih najem računalniško znanje, ampak mnogi so fleksibilni glede tega, kako so pridobili to znanje. Medtem ko bodo nekateri le najem za računalniško podporo strokovnjakov, ki imajo diplomo, ki navadno ni tako. Nekateri delodajalci raje kandidate za zaposlitev, ki imajo pridruženo diplomo iz računalništva, vendar mnogi drugi bodo najeti delavci, ki so pravkar sprejeli nekatere računalniške tečaje.

Poleg svojih tehničnih veščin, mora strokovnjak za računalniško podporo imajo posebne spretnosti. To so osebne lastnosti posameznikov so bile bodisi rojene z ali pridobljene s pomočjo življenjskih izkušenj. Odlične aktivne sposobnosti poslušanja se mora. Brez njih, on ali ona ne bo mogla razumeti potrebe ljudstev. Verbalne komunikacijske spretnosti omogočajo specialist računalniška podpora za posredovanje informacij za tiste, on ali ona poskuša pomoč. Potrebna so tudi boljši kritično mišljenje in reševanje problemov, sposobnosti.

Po porabi časa pomaga strankam oziroma uporabnikom v hiši, so nekateri strokovnjaki za podporo uporabnikom napredoval v položajih, kjer so pomagale izboljšati načrtovanje in učinkovitost bodočih izdelkov. Tisti, ki delajo za programske in strojne opreme podjetja pogosto napreduje zelo hitro. Nekateri ljudje, ki se začnejo v tem položaju je kasneje postala razvijalci programske opreme in upravljavci omrežij in računalniških sistemov.

Kaj bodo delodajalci pričakujejo od vas?

Kaj se bo prisilila bodočega delodajalca, da vas najeti? Tukaj je nekaj zahtev iz dejanskih objavami delovnih mest na Indeed.com:

 • “Sposobnost, da se naučijo in artikulirati tehnične informacije in posredovati netehničnih ljudi”
 • “Odlično pozornost do detajlov in multi-tasking sposobnosti”
 • “Bodite profesionalni s strankami in zaposlenih”
 • “Strast za pomoč drugim in reševanje problemov”
 • “Sposoben za prevajanje tehničnih konceptov v enostavnih izrazov”
 • “Sposobnost za samostojno delo in multitasking”

Je to poklic primerna za vas?

Nujno je, da preuči svoje interese, tip osebnosti in vrednot, povezanih z delom pri izbiri kariere. Neodvisna ocena bo vas spoznali svoje lastnosti. Pomisli postaja računalniška podpora specialist f imate naslednje ukrepe:

 • Zanima me  (Holland Code): RCI (realistični, Konvencionalna, Investigative)
 • Osebnost tipa  (MBTI osebnosti vrste): ENFJ, INFJ, ENFP, INFP
 • Povezane z delom Vrednosti : odnosi, delovni pogoji, Achievement

Podobni poklici

 OpisMediana Letno plač (2017)Minimalna Obvezno izobraževanje / usposabljanje
Inženir programske opreme za zagotavljanje kakovostiTežave s programsko opremo$ 88.510Diploma
Network AdministratorUpravlja subjekti računalniških omrežij an$ 81.100Stopnja Univerzitetna v računalniškem omrežju in upravljanje sistema ali računalništva
Spletni razvijalecustvarja spletne strani$ 67.990Stopnja Univerzitetni ki je povezan z računalniško področju (raje) ali certifikat in izkušnje
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *