Verbális kommunikáció – alapvető készségfejlesztő

Posted on

Verbális kommunikáció - alapvető készségfejlesztő


Szóbeli kommunikáció közötti információcserét az egyének vagy csoportok keresztül beszél. Ez az egyik módja kölcsönhatásba Főnökeink alkalmazottak, munkatársak és az ügyfelek vagy az ügyfelek a munkahelyen. Mi is használjuk az aktív hallgatás, nonverbális kommunikáció, mint a testbeszéd és arckifejezések, és írásban kommunikálni.

Ha a szóbeli kommunikációs készség gyenge, a címzettek az üzenetek nem lesz képes megérteni őket, és ezt követően nem lesz képes megfelelően reagálni. Miközben ezek a hibák nem pihenni kizárólag a hangszóró rossz hallgatási készségek vagy a téves értelmezésén nem-verbális jelek is, hogy hibás-kezdenek vele együtt.

Hogyan lehet javítani a verbális kommunikáció

Javítja a szóbeli kommunikációs készség segít a félreértések elkerülése végett a munka. Vegyük a következő lépéseket már azelőtt megkezdődik, minden szó hagyja el a száját:

 1. Elő: Mielőtt elkezdené a beszélgetést, kitalálni, hogy milyen információkat szeretne nyújtani. Ezután dönt a legjobb módja annak, hogy továbbítsa azt a címzettnek. Például, mit kell tennie, hogy szemtől-szembe, vagy egy telefonhívás csinálni?
 2. Válasszon szavak Óvatosan: Használd szókincs a címzett könnyen megértse: ha ő nem érti a szavait, az üzenet elvész.
 3. Beszéljen tisztán:  Legyen tudatában a mennyisége és aránya beszédet. Beszéd túl halk megnehezíti, hogy bárki is hallani, de kiabálva lehet nagyon off-üzembe. Beszéljen lassan ahhoz, hogy érthető, de nem olyan lassan, hogy viselte a hallgató vagy tegye őt aludni.
 4. Használja a megfelelő hang:  Az Ön hangja is felfedi a valódi érzéseit és a hozzáállás. Például ha mérges vagy szomorú, akkor találkoznak keresztül hangot. Próbálj maradni ellenőrzésében, hogy elkerüljék felfedve több, mint amennyit akar, és zavaró a hallgató az üzenet szándéka.
 5. Látáskapcsolatot: Azt a személyt, akivel beszélünk jobban tud csatlakozni, ha fenn szemkontaktust az egész beszélgetést.
 6. Bejelentkezés A Listener Rendszeresen: Get visszajelzést, hogy megbizonyosodjon arról, akivel ön beszél érti meg. Ő kell „get”, hogy mit próbál mondani. Amíg beszél, tartsa ő arckifejezések és a testbeszéd, vagy egyszerűen kérjen szóban megerősítette, hogy ő megért.
 7. Kerüld a félrevezető: háttérzaj elvonja a hallgató, és megnehezítheti a neki, hogy hallja, amit mond, nem baj, értem. Keressen egy nyugodt hely, ahol beszélni. Ha beszél valakivel telefonon, megy egy csendes környéken, és győződjön meg róla, ő az egyetlen is. Ha ez nem lehetséges, abban a pillanatban, intézkedik beszélni, ha van.

Karriert igénylő Kiváló szóbeli kommunikációs készség

Függetlenül attól, hogy mi a karrier, akkor valószínűleg meg kell beszélni az emberek legalább alkalmanként. Ezért jó verbális kommunikációs készség kritikus. Egyes foglalkozások, azonban függ, amelynek kiváló szóbeli kommunikációs készség. Íme néhány, hogy szüksége van erre a soft skill:

 • Vezérigazgató:  Chief vezetők felelős az összes tevékenység a szervezet futnak. Képesnek kell lenniük az információk megosztását azokkal belül és kívül szervezet, beleértve más felső szintű vezetők, alkalmazottak, az ügyfelek és a részvényesek.
 • Iskolaigazgató:  vezetőinek sikerül általános és középiskolákban. Kiváló szóbeli kommunikációs készség hadd kölcsönhatásba iskolai kar, a szülők és a diákok.
 • Menedzser : Menedzserek felügyeli a munkát egy osztály vagy az egész szervezet alkalmazottai. Képesnek kell lenniük visszajelzést adni a munkavállalóknak egyértelmű módon.
 • Operations Research Analyst: szakértelmüket a matematika, operációkutatás elemzők a vállalkozások és más szervezetek megoldani a problémákat. Erős verbális kommunikációs készség lehetővé teszi, hogy dolgozni, mint egy csapat tagja.
 • Orvosi Scientist:  Orvosi tudósok okainak feltárása betegségek és fejlesztése megelőzési és kezelési módszereket eredmények alapján. Képesnek kell lenniük, hogy ismertesse az eredményeket a kollégák.
 • Economist: A közgazdászok tanulmányozza a források elosztása. Együttműködnek az ügyfelekkel, és megvitatják az eredményeket velük.
 • Klinikai vagy tanácsadó szakpszichológus:  Klinikai és tanácsadás pszichológusok diagnosztizálni és kezelni az egyének, akik mentális, érzelmi és viselkedési zavarok. Ők töltik napjaikat beszélt az embereknek.
 • Régész:  A régészek tanulni a történelem és őstörténet vizsgálatával bizonyítékok által hátrahagyott emberre. Meg kell magyarázni, hogy a kutatási eredmények a kollégák.
 • Házasság és család terapeuta: Házasság és család terapeuta kezelésére egyének, családok, párok és a mentális zavarok és az interperszonális problémák. Meg kell továbbítani az információt a saját ügyfelek.
 • Tanár:  Tanárok utasíthatja a diákok a különböző témákról. Elmondják fogalmak diákok, együttműködik más tanárok, és beszéljétek meg a tanulók előrehaladását a szülőkkel.
 • Könyvtáros:  Könyvtárosok kiválasztása és elrendezése anyagok nyilvános, iskolai, egyetemi, a jog és a vállalati könyvtárak. Azt tanítják könyvtárhasználók, hogyan kell használni ezeket a forrásokat.
 • Fogorvos:  Fogorvosok vizsgálni és kezelni a betegek fogak és az íny. Működnek együtt dentálhigiénikusokból és az asszisztensek, valamint megvitatják eljárások a betegek.
 • Gyógyszerész:  Gyógyszerészek mellőzését vényköteles gyógyszerek a betegek számára. Ők biztosítják a tájékoztatást és utasítást nekik tudják használni ezeket a gyógyszereket hatékonyan és biztonságosan.
 • Marketing Manager:  Marketing vezetők kidolgozzák és végrehajtják a vállalatok marketing stratégiák. Ők együtt tagjaival marketing csapatok.
 • Software Fejlesztő:  szoftverfejlesztők felügyeli létrehozását számítógépes szoftver. Erős verbális kommunikációs készség lehetővé teszi számukra, hogy utasítsa a csapatuk tagjainak.
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *