Udmeldelse SKAL og MÅ

Posted on

 Udmeldelse SKAL og MÅ

Hvordan skal du træde tilbage fra dit job, når det er tid til at gå videre til noget andet? Der er visse ting, du ikke bør gøre, når du tænder i din fratræden. Der er gode – og ikke så godt – måder til at træde tilbage, men det er bedst at holde hovedet koldt og ikke brænde dine broer.

Afslutning af et job kan være en flygtig tid. For eksempel kan en vred medarbejder holde op ved at efterlade en note om en leders skrivebord siger han eller hun holde op og vil ikke blive tilbage. En anden medarbejder kunne få gale, råbe ad chefen, og gå ud af døren. Hverken mulighed, selvfølgelig, er den bedste måde at træde tilbage, hvis du kan hjælpe det.

Bemærk : Leaving på en positiv, snarere end en negativ, note vil give dig en bedre chance for at få en god beskæftigelse henvisning hvis det er nødvendigt senere.

Den medarbejder, der fratræder yndefuldt, giver to ugers varsel, skriver en høflig opsigelsesbrev, og tak arbejdsgiveren for de muligheder, de havde under deres ansættelse hos selskabet vil blive værdsat, selvom han eller hun bevæger sig på.

Udmeldelse SKAL og MÅ

Du ønsker at holde op. Så tag en dyb indånding og planlægge. Her er hvad du bør (og hvad du ikke bør) gøre, når fratræder dit job.

Må Clean Up computeren.  Selv hvis du giver varsel, kan din arbejdsgiver beslutte, at du skal gøres lige nu, og du kan blive vist døren. Før du tænder i din fratræden, rense din computer op. Slet personlige filer og e-mails, men sørg for at have kontaktoplysningerne for alle, du har brug for at holde kontakt med, efter at du er væk.

Læg ikke noget på skrift.  Uanset hvor meget du hader dit job, hader din chef, eller hader det selskab, ikke sige det. Nogensinde. Selvom holde op er den bedste karriere flytte du har foretaget op til dette punkt, holde det for dig selv.

Det er bedst at være forsigtig med dine ord, så her er hvad de skal sige, når du afslutter dit job. Også gennemgå hvad man ikke skal sige, når du træde tilbage. Din opsigelsesbrev vil blive placeret i din ansættelse fil, og det kan komme tilbage for at hjemsøge dig – endda år efter du er fratrådt. Det ærligt er ikke værd udluftning. Hvis du har fået problemer på arbejdspladsen, er det mere hensigtsmæssigt at behandle dem, før du forlader.

Må give meddelelse når det er muligt.  Medmindre situationen er uholdbar, hvilket giver to ugers varsel er standard praksis, når udtræder. Der er nogle grunde, hvor man kunne holde op uden varsel, f.eks hvis du har været i fare eller seksuelt chikaneret. Men hvis disse grunde ikke passer din nuværende situation, og du ønsker at forlade tidligere, er det passende at spørge, om du kan forlade højre væk.

Få detaljerne.  Når du fortæller din chef eller HR-afdelingen, at du forlader være sikker på at få detaljerne på personalegoder og løn du er berettiget til at have, når du forlader. Spørg om fortsat sygesikring dækning gennem COBRA (konsoliderede Omnibus Budget Reconciliation Act) eller gennem regeringens sygesikring Marketplace, indsamle ubrugt ferie og sygedagpenge, og holde, indkassere i, eller rullende over din 401 (k) eller en anden pensionsordning.

Må ikke være negativ. Når vi taler om din fratræden med kolleger, så prøv at understrege det positive og tale om, hvordan virksomheden har gavnet dig, selvom det er på tide at komme videre. Der er ingen mening i at være negativ – du forlader, og du ønsker at forlade på god fod.

Må ikke Brag om din nye job.  Selv hvis du lige fået det bedste job i verden, ikke prale om det. Er der virkelig nogen mening i at gøre din snart-til-være ex-kolleger føler dårligt, at du forlader? De vil savne dig, og du har fået et stort stykke arbejde for at gå til så ikke prale om det.

Må tilbud om at hjælpe.  Hvis det er muligt, tilbyde at hjælpe i overgangsfasen og bagefter. Tilbuddet kan ikke accepteres, men det vil blive værdsat.

Må Bed om en reference.  Spørg din chef og kollegaer, om de ville være villige til at give dig en henvisning. Hvis de er enige, bede dem om at skrive dig en LinkedIn anbefaling samt være tilgængelig via e-mail eller telefon. Du får reference som en del af din LinkedIn-profil, som er fantastisk til dine fremtidige jobsøgning bestræbelser.

Glem ikke at sige farvel.  Før du forlader, tager sig tid til at sende et farvel besked til kolleger og til at lade dem vide, at du går videre til en ny position, der starter en jobsøgning, går på pension, eller gør noget andet med dit liv. Det er hensigtsmæssigt at sende en e-mail farvel besked. Medtag dine kontaktoplysninger, så du kan holde kontakten. Her er mere om, hvordan man sige farvel til kolleger.

Har Skriv en opsigelsesbrev.  Det er en god idé at skrive en formel opsigelsesbrev til din ansættelse fil, selvom du træde tilbage via e-mail eller på telefonen. Du behøver ikke at sige meget mere, end du forlader, og når din sidste dag i arbejde vil være. Hvis du ikke er sikker på hvad jeg skal sige, gennemgå disse opsigelsesbrev prøver til næsten alle fratræden scenarie, som du kan tænke på – fra formel, til inderlig, at udflytning, vender tilbage til skole og andre personlige resignation situationer.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *