Tips til Oprettelse af en video Genoptag

Posted on

Tips til Oprettelse af en video Genoptag


Hvad er en video CV og hvordan kan det hjælpe din jobsøgning? En video CV er en kort video skabt af en kandidat til beskæftigelse og uploadet til internettet (eller e-mailes til en leje manager) til potentielle arbejdsgivere til anmeldelse.

En video genoptage beskriver den enkeltes kompetencer og erfaring og bruges typisk til at supplere et papir CV. Som med en  print cv , er det muligt for video genoptage at være generel eller målrettet mod en bestemt stilling eller virksomhed. En video CV kan være skabt af en professionel for dig, eller du kan oprette din egen. Nogle jobsøgning og networking sites give et middel for brugerne at indarbejde video genoptages i deres profiler.

Det er vigtigt at huske på, at en video genoptage ikke kommer til at få dig et job. Det kan dog hjælpe dig med at markedsføre dig selv til potentielle arbejdsgivere – hvis det gøres rigtigt.

Bør du oprette en video CV?

Oprettelse af en video CV er en valgfri opgave for jobsøgende (meget sjældent vil virksomheder kræver eller anmode om en video genoptage fra kandidater). For nogle jobsøgende, især dem i visuelle eller kreative områder, kan en video genoptage fremhæve vigtige færdigheder.

For eksempel en video CV er nyttig til at vise nogen form for præstationsbaseret arbejde, hvad enten det indebærer handler på scenen, undervise en klasse, eller præsentere kvartalsvise tal.

Desuden kan en video genoptage være en god måde at vise din personlighed; for folk i klient-vender job, hvis arbejde indebærer charmerende potentielle købere, kan en video genoptage være gavnligt.

Men det er nemt at fejlbedømme i en video genoptage – der er en høj risiko for scriptet, filme stil, eller placering ikke er egnet.

Advarsel: Hvis du gør det selv og har lidt filme erfaring, kan din video kommer på tværs som uprofessionel.
Også huske på, at som med alt på internettet, når videofilen er derude, du kan ikke styre, hvordan den er delt.

Udført dårligt, det kan i bedste fald hindre dine chancer for at få et interview. I værste fald kan det slå dig ud af påstand og skandalisere dig. Det er, hvad der skete med en elev, der har sendt en video CV viser sig at løfte vægte, der betjener tennisbolde og balsal dans. Det gjorde runder på internettet, og det gjorde ikke imponere nogen potentielle arbejdsgivere, at sige det mildt.

Nogle ansætte ledere vil ikke engang se video genoptages, da de frygter påstande om diskrimination i ansættelsen. Så mens en video genoptage kan være en god måde at få bemærket, nøje overveje, før du opretter en for at sikre en video genoptage er den rigtige pasform til dig, og en god brug af din tid.

Tips til Oprettelse af en video Genoptag

Hvis du overvejer at skabe en video CV som en del af din jobsøgning, holde disse tips i tankerne:

  • Vær professionel:  Kjole som du ville gøre til en samtale, og opretholde en professionel opførsel. Undgå slang og, selvfølgelig, bandede. Vær opmærksom, også, at på baggrund af skud, og sørg for at det ser pænt. Sørg også for at der ikke er nogen distraherende lyde i baggrunden.
  • Forbered et script:  Må ikke ad libitum din video helt. Du ønsker at være naturligt og off-the-manchet, men bør have en fornemmelse af, hvad du vil sige, og hvordan du vil formulere det. Må ikke læse direkte fra et script, eller fra dit cv, da der fører til en kedelig video. De vigtigste punkter at udtrykke i videoen er, hvad du vil give virksomheden, og dine store mål, færdigheder og præstationer. Tænk på videoen som værende en plads til, hvorfor virksomheden skal ansætte dig.
  • Kend din målgruppe:  Når du planlægger dit script og location, overveje, hvem der vil se videoen, og kalibrere i overensstemmelse hermed. En video forberedt til en stilling i en bank kan være forskellige fra en video, forberedt til en start-up.
  • Vis, ikke fortælle:  Brug visuals til at illustrere, hvad du siger i videoen script og vise dine talenter og færdigheder. For eksempel, hvis du ansøger om et job, hvor præsentationer er en vigtig del af den rolle, kan du filme dig selv samle en PowerPoint. Eller, hvis nogen af dine præsentationer blev registreret, skal du bruge at optagelser i din video CV.
  • Hold det kort:  Videoer skal være mellem 30 til 90 sekunder. Noget længere end det er usandsynligt, at blive overvåget.
  • Del med venner og familie:  At få feedback fra andre, er et vigtigt skridt. Stil et par folk til at se din video, og foretage redigeringer og ændringer baseret på deres kommentarer.

Altid huske på, at når din video er på internettet, du ikke længere har kontrol over, hvem der ser det, eller hvordan den er delt. Tag feedback fra venner og familie alvorligt. Hvis de synes, det er en fejltænding, skal du ikke dele videoen.

Video Genoptag lad være

  •  Bland ikke dit personlige liv med din professionelle én. Hvis du har oplysninger om din Facebook eller Twitter-side, som du foretrækker arbejdsgiverne kan ikke se, ikke knytte din video cv til nogen af disse sider.
  • Forvent ikke din video cv til at erstatte traditionel dit cv. Ikke alle arbejdsgivere er interesseret i en video CV, og andre er bekymrede for diskriminationsspørgsmål, såsom leje kandidater på grund af hvordan de ser ud og lyd snarere end deres kvalifikationer. Dog kan et godt udført video afstive dit kandidatur til beskæftigelse.
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *