Hvor mange penge en Forfatter Fabrikat?

Posted on

Hvor mange penge en Forfatter Fabrikat?

Hvor meget kan en forfatter gøre? Dette spørgsmål kommer op en masse, og svaret varierer meget, fra næsten ingenting (eller endda tabe penge) til millioner af dollars. Men forstå lidt om, hvordan forfatterne er betalt kan hjælpe giver indsigt i, hvad bundlinjen kan være.

For de fleste forfattere, er deres gebyr og royalties forhandlet af en agent eller en anden repræsentant. Selv når du kender ins og outs, er det bedst ikke at forsøge at håndtere vilkårene i en kontrakt direkte med et forlag.

Forfatterens Investeringer i Bog

Forfattere tilbringer mange lange timer forskning, udvikling, skrivning og omskrivning deres bøger-og der er en omkostning forbundet med tiden. Nogle bøger kræver en egentlig monetær investering af forfatteren-for eksempel i rejse til forskning eller, i tilfælde af kogebog forfattere, penge brugt på ingredienser til opskriften test og omkostningerne ved at fotografere mad.

Den type bog forfatteren skriver påvirker indkomst potentiale. Novel eller faglitteratur? Aktuel (og let dateret) eller stedsegrønne (og en flerårig “bagkatalog” valg)? En fiktiv karakter, hvis eventyr kører til mange bøger eller en faglitterære emne, backlists, er mere tilbøjelige til at øge potentialet indkomst for en forfatter.

Forskud og royalties

Forfattere, der gør en aftale med en af ​​de fem store bog forlag eller nogle af de større uafhængige forlag er generelt betalt en procentdel royalty for hver bog solgt og får et forskud mod disse royalties oppe foran, før udgivelsesdato. Dette er forhandlet af agenten og / eller forfatter og derefter foretaget en kontraktlig forpligtelse.

Mængden af ​​forskuddet er afhængig af en række faktorer, herunder, men ikke begrænset til: forfatterens udgivelse og salg track records, hvordan “hot” emnet for bogen er, er en generel følelse hos redaktøren / udgiver og andre involveret i processen med hvordan særlige og salgbar bogen er, når det tages i sin helhed (fx skrivning, historie, flow, etc.), og, meget vigtigt, forfatterens platform (e).

Self-Publishing

Det er rimeligt at sige, at de fleste selvstændige offentliggjort forfattere ikke bryder selv med deres udgivelse omkostninger. Dette er baseret på det faktum, at den gennemsnitlige selvstændige offentliggjort forfatter sælger færre end 200 eksemplarer, og sandsynligvis lagt ud i det mindste nogle kontanter til at udgive i de første sted-for eksempel i freelance redaktionelle tjenester.

Når det er sagt, en selvstændig offentliggjort forfatter, der producerer en høj kvalitet bog, kender markedet for bogen og hvordan man kan nå dette marked, og sætter de nødvendige ressourcer til at gøre det, har en god chance for at se nogle afkast på deres forfatter investering .

I nogle tilfælde kan selvstændige offentliggjort forfattere, hvis bøger får salget trækkraft parlay at (hvis han / hun ønsker) i en bog aftale med en traditionel bog udgiver.

Amanda Hocking er en paranormal romance forfatter, der gjorde millioner af dollars sælger sine selvstændige udgivet e-bøger og derefter gik på at få en multi-million-dollar-bog deal fra St. Martin Press.

Donna “Faz” Fasano skrev for traditionelle forlag og derefter blev en indie forfatter. Som et indie forfatter, hun var en snu marketingmedarbejder, gjort en god levende, og til sidst tilbage til at blive traditionelt offentliggjort.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *