Interjú kérdés: „Mi az Ön Oktatási filozófia?”

Posted on

Interjú kérdés:

Amikor egy állásra, mint egy tanár, akkor lehet kérni, az Ön tanítási filozófia. Ez nem az a fajta kérdést kell motoszkál vagy improvizálni röptében – akkor nézd felkészülve a munkát, ha nincs kész válasz.

Másrészt, ha van egy tömör és világos filozófia, a bérleti vezetője lesz ragadtatva a képességét, hogy gondoljon a módszerek és célok a tanítási gyakorlatban.

Mielőtt a állásinterjúra, győződjön meg arról, hogy van egy filozófia, amit szépen megfogalmazni.

Mi a kérdező kíváncsi rá igazán

A kérdező azt szeretné tudni, hogy van egy oktatási filozófia, hogy ki tudja mondani azt, és hogy a hiedelmek tanítás és a tanulás jól illeszkedik az iskola.

Mi az a tanítás filozófiája? Ez magyarázatot az értékek és hiedelmek azok kapcsolódnak a tanítás. A filozófia gyakran módszerek kombinációja tanult az egyetemen, illetve a doktori iskola és a tanulságok során bármely szakmai tapasztalatot azóta. Azt is merítsen saját tapasztalatai gyermekkori oktatás akár a szülő vagy a gyermek magát.

Tipp: Ha nem tudja, mi a tanítás filozófiája, próbálja leírni néhány kulcsfontosságú nyilatkozatokat úgy gondolja, hogy igaz legyen az oktatás, majd folytassa onnan.

Gondolj a módszereket alkalmazni az osztályban, és a célok a tanulók. Is, hogy hogyan tetted ötleteit az oktatás akcióba, és milyen elvek demonstrálja a munkát az osztályban. Miből büszke arra, hogy a tanár? Mi teszi tudod, hogy jó munkát végzett? Milyen szabványokat Ön beállított magad, és miért?

A személyes tanítás filozófiája más, mint a pedagógiai elmélet, bár nyilván a kettő összefügg. Waldorf vagy Montessori oktatás, például bevonni nagyon különböző megközelítések tanítás (módszertan), mint a mainstream amerikai közvélemény-oktatási rendszer használ, és mégis a tanárok minden rendszer lehet megfogalmazni nagyon hasonló filozófiák.

Tanítási stílusok és módszerek gyakran változnak az egyén karrierjét, ezért nézze át a filozófia időről időre, frissítse, és olyan változtatásokat, ha szükséges.

Hogyan Válasz: „Mi a tanítás filozófia?”

Ha még soha nem valósult meg tanítási filozófia szóval, ez a három lépésből álló folyamat segítségével artikulálni hiedelmek.

 • Kezdje Egyszerűen
  Kezdjük egy-két mondatot, hogy szépen párosítani a gondolkodás.
 • Majd kidolgozza
  megadása után a kezdeti állítás, akkor bonyolult, hogy milyen filozófia azt jelenti a gyakorlatban.
 • Aztán bele egy példa
  is példát ad, hogyan alkalmazza a tanítási filozófia az osztályban. Ez segít, hogy a filozófia még konkrétabb.

Azonban csak megosztani egy példát, ha van elég ideje. Ha már beszélt egy pár percig, vagy ha úgy érzi, hogy a kérdező akar lépni, akkor kihagyhatja ezt a részt.

Példák a legjobb válaszok

Most nézzük alkalmazza a háromlépcsős rendszert, és nézd meg néhány minta válaszokat.

 • Úgy vélem, az osztályban egy élő közösség, és hogy mindenki, a fő, hogy a diákok, hogy a szülők, hozzá kell járulnia ahhoz, hogy fenntartani a pozitív hangulatot.

Miért működik:  Ez az állítás egyszerű, egyszerű és könnyű felvenni. Tart a helyzetben – az osztályban egy élő közösség és mindenki hozzájárul – és közvetíti azt is. Bár akkor nem kell, hogy illeszkedjen mindent hiszel a tanítás egyetlen mondatban, ezért fontos, hogy képes legyen kifejezni a leginkább központi része a gondolatok és prioritásokat, mint egy tanár. Hagyja, hogy a többit is magától értetődő.

 • Minden diák egyéni és mindenki tanul a saját egyedi módon. Használhatok több tanítási módszereket (nyelvi, vizuális, auditív, mozgásos) el kell érni a diákok, úgy, hogy senki ne maradjon magára.

Miért működik:  Ez a magyarázat világossá teszi, hogy ez a tanár úgy véli, hogy a hatékony tanítás hozza mindenki magával együtt. Azt is, hogy rövid említést oktatási elméletek vagy tudományos vizsgálatok, amelyek támogatják a filozófia, vagy kérheti, hogy más oktatók, akik példázzák a filozófia. Ön megpróbálta világossá tenni, hogy a kérdezőbiztosok, hogy alaposan gondolja át, hogyan tanítják, és jól képzett iskolai gyakorlatot.

 • Mindenki az osztályban hozzájárul diákként, tanár és gondolkodó. Tanulok a diákoktól, mint tanulnak tőlem. Ennek egyik módja Hangsúlyozom ez a filozófia az óráimon, hogy bele rendszeres visszajelzést a diákok. Például, kérem diákok ki kell töltenie egy közbeni értékelése az osztály, ahol ezek tükrözik a pályán célok és visszajelzést adni arról, hogy a kurzus segít nekik ezeknek a céloknak eddig. A diákok már annyira éleslátó, hasznos információkat nyújtanak nekem, hogy mi működik az osztályban, és mit lehetne még javítani. Úgy vélem, soha nem hagyja abba a tanulást, és szeretném, ha a diákok tudják tanulhatunk egymástól.

Miért működik:  Ez a válasz ad részleteket arról, hogy a tanár látja saját szerepét. Ez is mutatja, hogy a jelölt fogékonyak visszajelzést, és képes beépíteni, hogy a saját megközelítés. Ez egy jó válasz, hogy ha van ideje, hogy dolgozza ki. Ha értelemben, hogy a kérdező akar lépni, nem nyújtanak részletesebben.

Tippek, hogy a legjobb válasz

Határozza meg a tanítás a filozófia az interjú előtt. Gondolj a tanítási módszerek és célok. Hogyan teszel ötleteit fellépés? Milyen elvek demonstrálja a munkát? Ne feledje, hogy a tanítás a filozófia nem más, mint egy pedagógiai elmélet.

Térjen a tárgyra. Győződjön meg róla, tudja, hogy megfogalmazzuk a hit tömören. Ideális esetben, ha képes lenne összefoglalni a tanítási filozófia egy mondatban, ha kellett. (Bár persze akkor van sajátosságait hez abban az esetben van ideje, hogy beszéljen a mélyreható.)

Mi nem azt jelenti,

Kerülje szóbőség.  A rosszul szervezett vagy kevésbé, mint tömören nehéz lesz mások számára, hogy megértsék és árthat neked. A kérdező látni akarja, hogy megértsék, a tanítás a filozófia és leírni is.

Ugrás a kliséket.  Szintén kerülni az általános és magától értetődő kijelentések, mint például a „mindenki megérdemel egy esélyt, hogy tanulni.” Persze, ez tág és alkalmazható számos tantermi helyzetek, de nagyon egyetemesség és nyilvánvaló teszi a kifejezést a probléma. Egyszerűen fogalmazva, ha a filozófia Közhely vagy egy klisé, nyilvánvaló, hogy nem tesz sokat gondoltam bele.

Ha az oktatási filozófiája valójában az, hogy mindenki megérdemel egy esélyt (vagy valami hasonló), akkor biztos, hogy a nyilatkozat egyedi elmagyarázza, hogyan látja az egyenlőség elve szempontjából fontos, az oktatás. A rendelkezés szem előtt tartani, hogy ha nem tudja elképzelni, hogy valaki nem ért egyet, a filozófia (azaz nem értenek egyet intelligens, jól átgondolt okok miatt), akkor már valószínűleg leszállt egy nyilvánvaló igazságot.

Key Útravaló

Készítsük el a választ, mielőtt az interjú: Practice leírja a hit, célok és módszerek.

Lényegre törő: Foglalja össze a filozófia egy-két mondatot. Legyen képes részletesebben, ha szükséges.

Kerüljük klisék: Legyen képes megmutatni, hogy a nyilatkozatot tárgya az egyedi szempontból.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *