Hvordan skrive en en-side-CV

Posted on

Hvordan skrive en en-side-CV

Skulle din CV være lengre enn én side, eller skal du prøve å kondensere det å holde det på en side? Det er egentlig ikke et ja eller nei svar. Lengden på CV-en din avhenger av hvilken type kandidat du er og ditt nivå av erfaring.

Hvordan skrive en side CV

Generelt, de fleste arbeidsgivere ønsker en kortfattet CV uten en masse unødvendig informasjon. De bare bruke sekunder gjennom det, så jo mer kompakt det er, jo lettere vil det være for å ansette leder eller rekrutterer en anmeldelse. I tillegg har mange arbeidsgivere bruke programvare for å skjerme jobb søknad, så pass på at din CV er fokusert på den jobben du søker på vil hjelpe deg å bli valgt for et intervju.

I noen tilfeller kan en lengre CV være i orden. For eksempel kan grafiske designere eller billedkunstnere ha nytte av å lage en illustrert CV og akademikere, forskere, eller lang tid ledere kan trenge mer enn én side for å fange bredden i deres erfaringer. Men, generelt, er det best å unngå å overbelaste travle rekrutterere med en CV som drar av og på.

Hvor lenge arbeidsgivere ønsker Fortsett å være

Her er detaljene om hva selskapene foretrekker, basert på en Saddleback College Resume Survey:

 • En Page Resume – 47,7%
 • To-Page Resume – 11,4%
 • Avhenger av nivået av stillingen – 34,1%
 • Ingen preferanse – 6,8%

Fordeler med en side CV

Spesielt hvis du søker på et stort selskap, det er en høy sannsynlighet for at din CV skal skrives ut til å bli anmeldt av flere personer, eller i det minste felles elektronisk. Å ha en kort og konsis CV gjør det enklere for ansette manager og øker også dine egne sjanser til å stå ute.

Med mindre du er eksplisitt bedt om å sende inn en bestemt type CV, stikker til en enkel, enkelt side er en sikker måte å sørge for at det vil kunne lastes ned – eller skrives ut – og gjennomgått av alle som trenger å se på det . Det er mye lettere å lese en eneste side CV enn det er å gjennomgå en multi-siders dokument.

Ved å bruke en Multi-Page Resume

Ifølge undersøkelsen ovenfor, de fleste arbeidsgivere vil ha en en-side gjenoppta mindre Stillingen krever erfaring. Hvis en jobb ønsker en ansatt med lang erfaring, kan du og bør omfatte alle dine gjeldende erfaring på CV-en din (selv om de fleste arbeidsgivere ikke ønsker søkere til å omfatte mer enn 10-15 års erfaring).

Det er også visse yrker som er unntak fra én side CV. For eksempel, i akademia, medisin og internasjonale jobber, er en curriculum vitae ofte mye lengre enn én side. Grafiske designere eller billedkunstnere kan også opprette en illustrert eller grafikk CV, som kan overstige én side. Men disse yrkene er unntaket fra hovedregelen om at en en-side CV er best.

Hvordan Cut og Trim en CV

Sørg for at alt du inkluderer i din CV er relevant for stillingen, ned til din ordvalg. Fordi mange arbeidsgivere bruker søkeren tracking system (ATS) til skjerm jobbsøknad materialer, prøv å bruke søkeord fra applikasjonen i din CV. Dette vil øke sjansene dine for å gjøre det forbi den første runden av gjenoppta anmeldelser.

 • Opprett en opptelling . Hvis du sliter med å pare ned din CV til én side, begynne med å lage en oversikt over dine prestasjoner og arbeidsoppgaver. List ditt ansvar og dine prestasjoner i stor detalj. Beholdningen dokument kan spenne over så mange som tre eller fire sider. Prøv å ta et mangfoldig spekter av ferdigheter som har ført til suksess i hver rolle.
 • Matche dine kvalifikasjoner for jobben . Analysere hver jobb som du vurderer og sirkel uttalelser som svarer nærmest til kravene for det aktuelle stillingen. Piece sammen de mest relevante uttalelser i en kortere, målrettet versjon av din CV.
 • Begynn lang og skjære tilbake . Det første utkastet kan være lengre enn én side. Hvis ja, prøv å fjerne utsagn som gir mindre betydning bevis om hvordan du vil tilføre verdi til rollen, før du kommer ned til én side. Prøv å være så spesifikk som mulig med den informasjonen du listen og være så kortfattet som mulig i å skrive.
 • Bruk en punktliste og holde stillingsbeskrivelser konsis. Fokuser på dine prestasjoner, ikke dine daglige ansvar.
 • Skjær ut noen ekstra år . Selv om du er en erfaren kandidat, bør du ta ikke mer enn 10 eller 15 års erfaring på CVen.
 • Trim utdanningsseksjonen . Du trenger ikke å ta videregående utdanning eller videreutdanning klasser med mindre det forbedrer ditt kandidatur.
 • Hopp referansene . Det er ikke nødvendig å si “referanser tilgjengelig på forespørsel” på din CV. Det er forstått at du vil gi referanser, hvis det er nødvendig, som en del av jobben søknadsprosessen.

Gi ytterligere informasjon på nettet

Selvfølgelig er det alltid en god idé å ha mer informasjon tilgjengelig for tilkoblinger eller ansette ledere som ønsker en større bilde av din bakgrunn og kvalifikasjoner.

Du kan effektivisere din CV ved å gi ytterligere informasjon på nettet. Inkludert linker til Linkedin-profil eller personlige nettside vil tillate deg å la denne informasjonen ut av din CV, slik at du sparer plass.

Inneholde en erklæring på bunnen av din CV, slik som “tilleggsinformasjon, anbefalinger og porteføljeprøver tilgjengelig på www.linkedin.com/in/yourname.” Hvis du har utløst interesse av en rekrutterer med kort CV, så hun vil være motivert for å samle mer detaljert informasjon om din bakgrunn.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *