Hvordan man skriver en effektiv Genoptag

Posted on

 Hvordan man skriver en effektiv Genoptag

Hvad er et CV, og hvorfor har du brug for en, når du er jobsøgning? Et CV er en skriftlig samling af din uddannelse, erhvervserfaring, legitimationsoplysninger, og resultater. De fleste professionelle stillinger kræver ansøgerne til at indsende et cv og dække brev som en del af ansøgningsprocessen.

I mange tilfælde, dit CV er det første dokument en leje manager vil se på, når vi gennemgår din ansøgning, og derfor er en sand ”første indtryk.” Derfor er det vigtigt at sætte tid og kræfter på at udvikle og vedligeholde en opdateret, præcis cv.

Uanset om du skriver din første cv, eller du ikke har opdateret din i et stykke tid, og den har brug for forfriskende, her er en trin-for-trin guide til at skrive et CV, der vil hjælpe dig med at få det job, du ønsker.

Gennemgå Formålet med et CV

Tænk på et CV som ”selv-annonce”, der opsummerer din oplevelse på én side. Dit CV er en af ​​de vigtigste dele af din jobansøgning. Det giver den ansættende leder en oversigt over de kvalifikationer, du har for det job, som du anvender.

Du bør også gøre dig bekendt med forskellen mellem et CV og et følgebrev:

  • En CV sendes typisk med et følgebrev, som er et dokument, der indeholder yderligere oplysninger om dine evner og erfaring i brev formular.
  • Et CV er en kortfattet, ofte punktopstilling resumé, mens et følgebrev højdepunkter og udvider på visse egenskaber eller præstationer, der ville være unikke eller ideelle aktiver for den pågældende opgave.

Start med at gøre en Brain Dump af dine erfaringer

En effektiv CV udstikker en oversigt over kvalifikationer, der vil skubbe den ansættende leder eller arbejdsgiver til at bevæge sig fremad og inviterer dig til at interviewe til stillingen.

Samt oplysninger om færdigheder, uddannelse og arbejde historie, genoptager kan også have valgfrie sektioner, såsom en objektiv, oversigt, færdigheder, eller karriere højdepunkter. Disse sektioner kan tilføjes, efter at du har samlet alle de faktuelle oplysninger, du har brug for at liste på dit cv.

For mange mennesker, kan det være nyttigt at sætte sig ned med en pen og papir, eller en tom Word-dokument, og notere ned deres arbejde historie fra start til slut. Selvfølgelig, hvis du har været i arbejdsstyrken i mange år, dette er ikke til at være tid-effektive, så du kan vælge at fokusere på dine mest fremtrædende og relevante positioner.

Lav en liste over din erhvervserfaring

Uanset din tilgang, vil dit mål være at producere en kronologisk liste over oplevelse, der er relevante for de job, du ansøger til. Selv om dette bør fokusere på professionelle arbejde erfaring, kan du også inkludere priser eller anerkendelser, frivilligt eller samfund oplevelse, post-grad kurser og færdigheder, samt din college uddannelse, der kan bevæge sig til bunden af ​​dit cv, når du får din første job efter college.

Når du arbejder på din hjerne dump, skal du sørge for at indeholde navnet på det selskab, dets placering, dato for beskæftigelse, og flere punktform beskriver din rolle og ansvar for hver position du liste. Selvom du måske nødt til at udvide på punktopstillinger senere, skal du denne information på et minimum.

Fokus på dine præstationer

Når du skriver beskrivelserne for de job, du har afholdt, fokus på, hvad du opnået i hver position snarere end hvad du gjorde. Notering kvantificerbare resultater i en numerisk måde (øget salg på 20%, reducerede udgifter med 10%, for eksempel) vil hjælpe dit CV skiller sig ud.

Vær sikker på at matche disse resultater til de kriterier, som arbejdsgiveren søger i jobannonce.

Hvis det er udfordrende (og det kan være!) Til at skrive CV beskrivelser, der vil fange opmærksomhed af den ansættende leder, gennemgå disse tips til hvordan man kan gøre dit CV beskæftigelse historie lyde bedre – og få dig plukket til en samtale.

Hvad skal holde op dit cv

Der er nogle ting, der ikke hører på et CV til et job. Hvad du ekskludere er lige så vigtigt som hvad du inkluderer. Ideelt set bør dit CV afspejle erfaring, der er relevant for det job, du søger til, og typisk ikke mere end ti til femten år tidligere. Siden dit cv bør om muligt være længere end en eller to sider, kan det være nødvendigt at nix visse poster.

For eksempel, hvis du tog et job og kun opholdt sig der for en måned eller deromkring, ville du ikke ønsker at medtage den position. Hvis du har været ud af college i mere end fem år, er det generelt bedst at fjerne eventuelle praktikpladser, du har haft, forudsat du har andre professionelle arbejde erfaring at udfylde hullet.

Men dette er en sag, hvor du ønsker at bruge din sunde fornuft. Hvis du gik på college for markedsføring og havde en markedsføring praktik din senior år, arbejdede derefter som server for de næste mange år, ville du ønsker at inkludere din markedsføring praktik.

I sidste ende, du ønsker at prøve at finde en balance mellem inklusive oplevelse, der er både tidssvarende og relevant.

Vælg en Genoptag Style

Der findes flere grundlæggende typer af genoptager bruges til at søge ledige stillinger. Før du bruger tid på at skrive op alle detaljer omkring hver stilling, du har haft, skal du beslutte, hvad stil cv til at bruge, da det kan påvirke, hvordan du beskrive, organisere og liste din oplevelse, uddannelse, kvalifikationer, kompetencer, og andre legitimationsoplysninger til beskæftigelse.

Dine muligheder omfatter:

  • Kronologisk – Den mest almindelige CV-type, hvor du liste din erhvervserfaring i omvendt kronologisk rækkefølge, fra det mest til det mindst seneste.
  • Funktionel – En funktionel genoptage fokuserer på dine færdigheder og evner i stedet for dit arbejde historie.
  • Kombination – Denne type cv viser dine evner og erfaring, før din ansættelse historie.

Hvilken Genoptag Typen er rigtige for dig?

Hvilken CV type bør du bruge til din jobsøgning? Det afhænger af, hvad du forsøger at opnå. Målet med enhver genoptage er at vise en leje manager ansøgerens styrker, færdigheder og erfaring i så kort tid som muligt. Ifølge en undersøgelse, personalekonsulenter bruge så lidt som seks sekunder gennemgå et CV før man går videre til den næste, så det er i din bedste interesse at sætte dine bedste kvaliteter og resultater i en fremtrædende placering på siden.

Derudover kan funktionelle eller kombination genoptager også være nyttigt, hvis du forsøger at henlede læserens opmærksomhed væk fra noget – nemlig store huller i dit arbejde historie eller omveje i ubeslægtede felter.

Start Kompilering dit CV

Når du har besluttet på et CV typen, er det tid til at begynde at skrive dit cv. Du behøver ikke at starte fra bunden. Først gennemgå eksempler på CV, du har valgt. Vælg derefter en skabelon, som du kan kopiere og indsætte i et dokument, og derefter udfylde med dit eget arbejde historie.

Uanset hvilken type CV du vælger, har til formål at skræddersy dit cv til det job, du søger til. Selv om det er helt i orden at bruge en genoptage skabelon, som du tilpasse til at passe hver jobbeskrivelse, er det en dårlig idé at sende den samme nøjagtige cv til flere åbninger, selv inden for samme felt.

Dit mål bør være at skrive dit cv med både robotter og mennesker i tankerne. Mange organisationer bruger Ansøger Tracking Systems til at sortere og dyrlæge genoptages, før ansætte ledere nogensinde tage et kig på dem. Det betyder, at du kan have den bedste erfaring og kvalifikationer i et helt felt af kandidater, og en smuk anstændigt cv ud, men dine oplysninger vil falde gennem revner, hvis dit CV ikke indeholder de rigtige søgeord. Gode ​​søgeord vil henvise ikke kun til din oplevelse, men til den jobbeskrivelse i udstationering så godt.

Formater dit cv

Når du har skrevet og organiseret dine oplysninger i overensstemmelse med den type CV, du har valgt, skal du sørge for at formatere den i henhold til typiske professionelle standarder. Du skal bruge konsekvent afstand hele vejen igennem, og lige store margener på alle sider, hvis muligt. Det er generelt bedst at holde sig til dit tekstbehandlingsprogram standardindstillinger, men i nogle tilfælde, hvis du skrumpe margenerne på venstre, højre, top og bund, kan dette hjælpe købe mere plads til at passe dit cv på én side.

Selvom visuelle eller infografik CV’er er blevet trendy i nogle brancher, er det altid en sikker satsning at holde sig til traditionelle formatering: hvid side, sort tekst, læsbar skrift. Vælg en grundlæggende skrifttype som Arial, Times New Roman, Calibri, Helvetica, eller Georgien. Ideelt set bør din skriftstørrelse ikke være større end 12, og ikke mindre end 10,5.

Selv hvis du kun sender i kopier digitalt, er det en god ide at udskrive dit cv (som det er muligt, at ansætte ledere kan gøre det) for at være sikker på det udskrives på en enkelt side, og er let at læse i trykt form. Læsning over en trykt kopi af dit CV vil også hjælpe dig med at sikre, at der er masser af hvide rum på siden, og det ser professionelt.

Korrekturlæst, korrektur, og Korrekturlæst Again

Ikke engang professionelle korrekturlæsere kan nemt korrekturlæse deres eget arbejde. Når du har lavet en tastefejl, det er svært at fange det selv. Derfor er det en god idé at have en eller to betroede venner kigger på dit cv, før du sender det ind til overvejelse.

Tænk på dit cv som et levende dokument

På kort sigt, bør du justere dit cv baseret på hvert job du anvender på. For eksempel, hvis en stilling du ansøger til synes at veje et vist ansvar eller fokus over en anden, skal du være sikker på dit cv formidler din ekspertise på dette område.

På samme tid, bør du opdatere dit cv med din erfaring som det udvikler sig, tilføje nye færdigheder, du har lært, kurser du har taget eller priser, du vundet.

Det er meget nemmere at opdatere dit cv med jævne end på én gang, så selv når du er ansat, indstille en påmindelse om at opdatere dit cv hver tredje måned, mens oplysningerne er stadig frisk i dit hoved. Dette vil gøre din næste jobsøgning meget lettere, hvis du beslutter at skifte virksomheder eller karriere i fremtiden.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *