Hogyan kell kezelni a Job Search világjárvány idején

Posted on

Hogyan kell kezelni a Job Search világjárvány idején

Ha elvesztetted a munkád miatt COVID-19 vagy éppen a közepén egy munkát vadászat, amikor a koronavírus hit, ne ess kétségbe, és ne add fel munkakeresés.

Annak ellenére, hogy kihívás lehet, vannak olyan módon, akkor sikeresen munkát keresni a világjárvány idején. Egyes iparágak a vágás vissza, de mások a felvételi.

Megjegyzés : Egyes szervezetek több kell a munkavállalók, mint a múltban, és lehet, hogy kap őket a fedélzeten gyorsan.

Keresés Valóban a „sürgős felvételi”, és a hely megtekintéséhez azonnali nyílásokat. Hogy kapsz egyfajta milyen munkát a kereslet a helyét.

Az alábbiakban néhány tipp az álláskeresés során a világjárvány.

Ellenőrizze a előnyei

Mielőtt elkezdené munkát keres, legyen meg róla, hogy gyűjtését munkahely elvesztése ellátás, amelyre a te jogosult. Kérdezze meg a humánerőforrás-osztály, vagy menedzser részleteit mi áll rendelkezésre.

Fontos : Lehet, hogy jogosult a munkanélküli ellátások. Ha elvesztetted a munkádat, mert COVID-19, kiterjesztett munkanélküli biztosítás is köthető.

A szövetségi kormány, az állami kormányok és egyes munkáltatók pótlólagos munkanélküliség kompenzációt az érintett alkalmazottak. Normál állapotban a munkanélküli ellátások már a helyükön vannak.

A legtöbb államban, akkor lehet alkalmazni előnyeit az interneten. Kérdezze meg állami munkanélküli hivatal honlapján jogosultsági és ellátási irányelveket.

Get Ready Álláskeresés

Frissítse az önéletrajz és a LinkedIn profilja. Ha még nem kellett munkát keresni egy darabig, hogy egy kis időt, hogy frissítse az önéletrajz és a LinkedIn. Ügyeljen arra, hogy a csípés önéletrajzát a munkát kívánt minden egyes alkalommal, amikor alkalmazni.

Írj egy motivációs levelet. Továbbá, hogy az idő, hogy írjon egy kísérőlevelet minden alkalommal, amikor egy állásra. Ez segít az alkalmazás kap észre. Nem az írás egy árthat esélyét bérelt. CareerBuilder beszámol arról, hogy 10% -a megkérdezett munkáltatók említett, ide nem értve a kísérőlevél volt azonnali ügylet megszakító.

Legyen tudatában annak a munkaerőpiacon

Nem minden foglalkozás és az ipar fogja érinteni ugyanúgy. A Washington Post beszámolója szerint az első elbocsátások kapcsolatos koronavírus elérje a munkaerőpiacon a múlt héten.

Társaságok utazás, vendéglátás, vendéglátás, és rendezvényszervezés volna különösen nagy csapás érte, valamint azokat központja területeken tapasztalható az első esetben, például a Washington államban. Másrészt, az egészségügyi ellátásban bérbeadása, mint élelmiszer boltok és szolgáltatások.

Fontos : A munkavállalók nem kell azt feltételezni, hogy az ipar nem bérbeadása.

Azonban iparágak, mint az online vásárlás és a szállítás is emelkedett, és az alapvető szolgáltatások, mint az egészségügy és a raktározás bérbeadása gyorsan a kereslet kielégítésére. Egyes munkahelyek virágzik, és a munkáltatók aktívan toboroznak jelölteket a foglalkoztatás.

Amazon bérbeadása 100.000 új, teljes és részmunkaidős pozíciók szerte az Egyesült Államokban annak teljesítése központok és szállítási hálózat a kereslet kielégítésére az emberek támaszkodva szolgáltatást.

Walmart bérbeadása 150.000 új munkatársak dolgozni üzletek, klubok, elosztó központok és teljesítése központok. Ezek a szerepek átmeneti lesz, de lehet átalakítani az állandó szerepek idővel.

A cég is végrehajtási új eljárás Expedite bérbeadása legfontosabb szereplői, mint például a pénztárosok és tenyészállatok. A tipikus kéthetes alkalmazás ciklus kell csökkenteni a 24-órás folyamatban.

Álláskeresés Online

Során a hagyományos álláskeresési, fontos lehet, hogy az álláskeresést és a hálózati személyesen, valamint az interneten. A jelenlegi helyzetben azonban akkor szeretnénk összpontosítani a keresést és kérő munkahelyek online tetejére munka oldalak, közösségi média, és közvetlenül a vállalati honlapok.

Keresse meg és követheti új álláshirdetések gyorsan és egyszerűen:

  • Tekintettel az idő megszervezni az álláskeresést. Ez teszi a folyamat simább.
  • Beállítása feladat figyelmeztetéseket, így Ön értesítést kap az új hozzászólásokat, amint azok vannak felsorolva.
  • Segítségével hashtagek hogy felgyorsítsák az álláskeresést.

Tekintsük munka-tól-Home opciók

Az általános bizonytalanság a járvány, akkor találja magát olyan helyzetben, ahol egyáltalán nem tud dolgozni az otthonon kívül. Lehet, hogy hirtelen a kisgyermekek otthon, mert az iskolák már határozatlan ideig zárva tart.

Vagy talán te magad mögöttes egészségügyi problémák tenné ha nagyon fogékonyak a fertőzésre kell elmegy otthonról.

A jó hír az, hogy ha van internet kapcsolat, akkor a képesség, hogy keressen és szárazföldi munka-tól-home munkahely, amely legalább kiegészítse a jövedelmét (és attól függően, hogy a szakmai skillset, akkor is megtalálja a munka- from-home feladat, amely éppen olyan jövedelmező, mint a régi munkát).

Keresés Top Job Sites

A kezdéshez gépelés kulcsszó kifejezéseket, mint a „munka otthon”, „szabadúszó”, vagy „a távmunkát” az egyik legjobb munkát oldalakon.

Keresés Remote és Gig Job Sites

Azt is nézd meg, hogy weboldalak listája koncert munkahelyek, és szűkebb oldalak, mint FlexJobs amelyek középpontjában a távoli pozíciókat. FlexJobs egy listát 20 teljes távolról cégek, amelyek bérleti most, valamint egy listát a top 100 vállalat távoli munkahelyek.

Legyen kész megoldást kínálni

Ez egy kihívást jelentő időt a munkaadók, valamint a dolgozók. Ha tudja mutatni a bérleti vezetője, hogy megvan, amit úgy, hogy segítse a cég sikerül, akkor növeli az esélyét annak, hogy bérelt.

Gondolj a problémákra, hogy a vállalatok és a néző hogyan fogod megoldani őket. Akár vonatkozó tiszta köztereken vagy írási kódot, a módja annak, hogy bérelt, hogy megmutassa a leendő munkáltatók, hogy megvan a szükséges készségeket. Dekódolja a munkát a hirdetést, és hangsúlyozzák a legértékesebb kvalifikációt a kísérőlevelet, a szelvény önéletrajzát és állásinterjúk.

Ha meg tudod csinálni a munkát otthonról, akkor lehet esélye jobb, mint valaha kapok egy felvételi menedzser figyelmét. Sok vállalkozás és szakmai szolgáltatások a vállalatok, különösen a tech térben állnak, dolgozik otthonról. kalap segítségével egy csomó szemgolyó van egy csomó a beérkezett levelek-és néhány közülük tartozik bérbeadása vezetők. Ha van tapasztalata a távmunka, ez jó lenne megemlíteni az önéletrajz.

Légy kész arra, Ace a Interview

Legyen biztos abban, hogy felkészült video interjúk. Gyakorlat interjúk segítségével a kamera. Ha még soha nem kérdeztek a Skype vagy a Zoom, van egy kicsit a tanulási görbe.

Ismerjék a technológiát, és nem egy gyakorlat interjú előtt beszélni a bérleti vezetője. Fordítson figyelmet a világítás és a háttér, valamint hogyan interjú ruhában mutatja fel a kamera.

Töltsön idő Hálózat

Ne feledje, hogy a hálózatépítés nem igényel személyes találkozás. A korszak LinkedIn, a Facebook-csoport és más közösségi hálózatok, akkor nem kell, hogy képes legyen rázza valakinek a keze, hogy jó benyomást.

Fontos : Most egy különösen jó ideje gyakorolni az egyik legfontosabb alapelve a hálózati: ha azt akarjuk, hogy az emberek segítségével később lesz hajlandó segíteni nekik most.

Írja LinkedIn ajánlások egykori kollégái. Lásd barátok nyitott pozíciókat a cég. Hez, hogy a lektorált a barátja önéletrajz és motivációs levél. Ez ad egyfajta elégedettség, és ez segít erősíteni a hálózat a jövőben.

Frissítsd a készségek

Lehet, hogy több időt, és ha igen, ez egy lehetőség, hogy frissítse a képességeit. Sok lehetőséget munkát a skillset online, beleértve a LinkedIn tanulás, coursera, és sok egyéb területek, ahol meg lehet tanulni az új ismeretek.

Légy türelmes és kedves

A koronavírus hatott sok arcát mindennapi élet mellett a munkahelyen. Ha nem hallja vissza munkahelyet leggyorsabban szeretné, légy türelmes és kedves bérleti vezetők és a hálózati kapcsolatokat. Mindenkinek van kérdésekkel foglalkozik, és ezzel a legjobb tudnak közben egy nehéz időszakban.

A felvételi folyamat hosszabb lehet, és különbözik attól, amit már megszokott, de kapsz ott. Ha igen, az idő, hogy köszönöm mindenkinek, aki segített az álláskeresést.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *