Belangrijke Onderhandelen vaardigheden voor Workplace Success

Posted on

Belangrijke Onderhandelen vaardigheden voor Workplace Success
Wat zijn onderhandelingsvaardigheden, en waarom zijn ze belangrijk voor werkgevers? Onderhandeling binnen een werkomgeving wordt gedefinieerd als het proces van het scheppen van een overeenkomst tussen twee of meer partijen die wederzijds aanvaardbare.

Onderhandelingen meestal gepaard gaan met enige give-and-take of compromis tussen de partijen. Echter, onderhandelde overeenkomsten niet altijd tot beide partijen bijeen in het midden omdat een van de partijen meer invloed dan de andere zou kunnen hebben.

De onderhandelingen zouden kunnen resulteren in formele overeenkomsten (of contracten) of kan een minder formele begrip opleveren (zoals in een mondelinge overeenkomst) van hoe een probleem op te lossen of te bepalen een cursus van actie.

Jobs Welke vereisen Onderhandelen

Er zijn veel verschillende banen waar onderhandelingsvaardigheden worden gewaardeerd met inbegrip van sales, management, marketing, customer service, vastgoed, en het recht. Echter, in het algemeen, in staat om een ​​oplossing te onderhandelen is een voorspeller van de werkplek succes.

Wat werkgevers willen

Wanneer u het interviewen bent met een potentiële werkgever, bereid zijn om voorbeelden van je onderhandelingsvaardigheden te delen indien zij nodig zijn voor de job waarvoor je wordt overwogen. Dit is vooral belangrijk als “sterke onderhandeling / mediation skills” is een item specifiek vermeld onder de sectie Vereisten van de personeelsadvertentie waarnaar je solliciteert.

Wanneer u voorbeelden van hoe je effectief hebt gebruikt onderhandelingsvaardigheden in het verleden te beschrijven, uitleggen hoe je gehandeld op grond van de vier gemeenschappelijke stappen op de werkplek onderhandelingen door het beantwoorden van de volgende vragen:

Planning en voorbereiding:  Hoe heb je de gegevens verzameld om uw zaak op te bouwen voor een succesvolle onderhandeling? Hoe heb je je doelstellingen en die van andere betrokken partijen te definiëren?

Opening discussie:  Hoe heb je verstandhouding op te bouwen en zorgen voor een positieve toon voor een onderhandeling?

Afdingen fase: Hoe heb je je betoog te presenteren en te reageren op de bezwaren of verzoeken om concessies?

Slotfase:  Hoe heb je en de andere partijen uw akkoord af te sluiten? Welke van je doelen heb je te bereiken? Welke concessies heb je te maken?

Werknemer-to-werkgever onderhandelingen

Gedurende je carrière, moet je zo nu en dan te onderhandelen met uw werkgever of leidinggevende. Zelfs als je tevreden bent met je werk, op een gegeven moment zul je beseffen dat je een raise verdient, hebben behoefte aan een werkproces verandering, of wilt u extra vakantiedagen of ziekteverlof. Gemiddelde werknemer-to-werkgever onderhandelingen zijn onder meer:

 • Onderhandelen over een salaris bieden na te zijn geselecteerd voor een nieuwe baan
 • Onderhandelen over een verlof of de timing van een vakantie
 • Onderhandelen over de voorwaarden van een scheiding met een werkgever
 • Onderhandelen over een flexibelere werkschema
 • Het smeden van een vakbond contract
 • Onderhandelen over een contract voor consultancy of freelance diensten

Werknemer-to-Employee onderhandelingen

Of uw job teamwork vraagt ​​of je in een leidinggevende functie, moet u in staat om te communiceren met uw collega’s, ondergeschikten, leidinggevenden en collega’s. Hier zijn een paar voorbeelden van de werknemer-to-werknemer onderhandelingen:

 • Onderhandelen rollen en werkdruk binnen een projectteam
 • Onderhandelen over een deadline project met je baas
 • Problemen met interpersoonlijke conflicten

Werknemer-to-Third-Party Onderhandelingen

Afhankelijk van uw baan, kunt u worden opgeroepen om op constructieve wijze te onderhandelen met mensen buiten uw bedrijf of onderneming. Als je een verkoper, kan dit betekenen dat onderhandelen over gunstige B2B of B2C-overeenkomsten met klanten. Als u de aankoop van verantwoordelijkheden, moet u de bron en onderhandelen met leveranciers voor kostenbesparende leveringscontracten. En, natuurlijk, als je een advocaat of paralegal, onderhandelen met advocaat van de tegenpartij, en met hof personeel, is een gegeven.

Zelfs jobs zoals onderwijs vereist een zekere mate, zo niet van de onderhandelingen, dan zijn naaste verwant, bemiddeling. Leraren vaak structureren leren contracten met hun leerlingen. En ouder communicatie vereist vaak overtuigend mediationvaardigheden ook. Voorbeelden van werknemer-to-third-party onderhandelingen zijn onder meer:

 • Onderhandelen met een klant over de prijs en de voorwaarden van de verkoop
 • Onderhandelingen over een juridische schikking met een tegenstander advocaat
 • Onderhandelen dienst of leveringsovereenkomsten met leveranciers
 • Bemiddelen met studenten op lesplan doelen
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *